Akého si vybrať?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Nils » 25. Sep 2007, 12:35

lucik píše:
:D nie Nils, ja som jemne a krehke ziena :D
nemam to tazke, zrovna s tymto sa mi celkom lahko zije :D

hm, tak potom si len jemne líhaš - ale aj tak dobre, pokiaľ tým sledujeme rovnaký cieľ.. :lol: :lol:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod dana » 26. Sep 2007, 18:50

kto povedal ze pes nahana slepcie abo sa zjancuje na dvore???? ja s mojou chodim von a cvicim ju aj na skusky snazim sa aby zila co najviac polovne... a ma tolko pohybu, ze az... :!: to ze byvam na dedine a ma dvro,neznamena ze zije jak dedinsky pes !! venujem jej cely volny cas... ja som
dana

Poslaťod Fraga » 26. Sep 2007, 19:30

Preboha ludia, aj keď sa odpovedá na vaše otázky ako napr. v tejto téme, tak to neberte, že to čítate iba vy. Je to písané pre všetkých čo to čítajú. Niekto sa vďaka tomu rozhodne, alebo nerozhodne pre takého, alebo takého psa. Ale dosť sa na fóre (nie len na tomto) popísalo, že niekto si vezme psa, napr. polovného a potom nevie čo s ním a hlavne ho odúča veci, na ktoré bol šľachtený, napr. aby mu nenaháňal slepice. Prípadne (pritiahnuté za vlasy) si vezme "bojové" plemeno a snaží sa aby bol z neho anjel a neprejavoval ani tie najnajmenšie znamky agresie. Aj medzi polovnými sú také, ktoré ani za nič by zveri neublížili a zase medzi strážnymi (príp. bojovými), kto ako chce, ktoré nestrážia - resp. neublížia. Doma sme mali príklad aj aj. Takže treba brať, čo sa tu píše trochu širšie. A nie všetko do jedného vreca...
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod korra » 27. Sep 2007, 22:02

Fraga,

v podstate suhlasim...ale bohuzial to este stale tak funguje vo vacsine pripadov /aj aj asi bude/, ze mnoho ludi sa rozhoduje len ciste podla exterieru.... :? a vtom pripade je na problem "zadelano"....
Obrázok užívateľa
korra

Poslaťod emor » 27. Sep 2007, 22:19

poďla uvedenych narokov a predstav si nevyberaj z polovnych plemien,z plemien malo odolnych pocasiu a plemien malopocetnych. je vela plemien ktore by sa hodili. vyber je na tebe. ale nemyl si rodinneho psa zo psom straznym. tam sa to moc sklbovat bez hlbsich znalosti a upravenia podmienok neda.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Lucia.ja » 18. Okt 2007, 18:36

ahoj chcem sa spýtať je vhodné kúpiť si teraz pred zimou šteniatko? už vážne uvažujem o kúpe, ale nemôžem ho mať vo vnútri a bojím sa, že vonku by zamrzlo. Na druhej strane sa zase neviem dočkať nového prírastku...poraďte mi prosím.
Lucia.ja

Poslaťod emor » 18. Okt 2007, 19:29

:shock: steniatko.? ake.? akeho plemena. kde vonku atd... najprv dokonci otazku . na nedokoncenu sa neda odpovedat.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod rUM^pEL » 18. Okt 2007, 23:01

Fraga píše:Prípadne (pritiahnuté za vlasy) si vezme "bojové" plemeno a snaží sa aby bol z neho anjel a neprejavoval ani tie najnajmenšie znamky agresie.

teba to nie a nie prejst :!:
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod mairi » 19. Okt 2007, 9:25

Lucia.ja píše:ahoj chcem sa spýtať je vhodné kúpiť si teraz pred zimou šteniatko? už vážne uvažujem o kúpe, ale nemôžem ho mať vo vnútri a bojím sa, že vonku by zamrzlo. Na druhej strane sa zase neviem dočkať nového prírastku...poraďte mi prosím.

preco ho nemozes mat vnutri?
Obrázok užívateľa
mairi

Poslaťod krista » 19. Okt 2007, 11:06

Lucia ak ho nemôžeš mať v byte,v každom prípade počkaj na jarné šteniatko ( netrpezlivosť sa nevypláca) a aj to radšej bernského pastierskeho ako maltezáka :wink:
Navždy si zodpovedný za to čo si k sebe pripútal.....
Antoine de Saint Exhupery
Obrázok užívateľa
krista

Poslaťod rUM^pEL » 19. Okt 2007, 11:23

mas velky dom a nemozes ho mat vo vnutri?tak potom nad polkou plemien tu napisanych ani neuvazuj hlavne nie terierovite ani bullovite...
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Kaca » 19. Okt 2007, 12:12

Lucia,

preco nemoze byt vnutri?
Btw, ku kupe psa: mnohi sa rozhoduju aj podla filmov lebo tie psiky su tam take mudre a skvele (1001 dalmatinov, Komisar Rex...) a potpom su sklamani, ked to stena nefunguje tak, ako to videli v tom filme... Takych by som dokazala... a to som inak velmi mierumilovny tvor...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Lucia.ja » 19. Okt 2007, 19:18

uvazujem o bernskom salašníckom, nemeckom ovčiakovi, belgickom ovčiakovi a ešte o pár ovčiarskych plemenách. V dome ho nemôžem mať preto lebo môj brat má nejakú špecifickú alergiu na psiu, mačaciu srsť a roztoče a doktorka-alergiologička mu zakázala spávať v dome v ktorom sa nachádzajú pôvodcovia tochto všetkého. čiže nemôže byť s nimi dlhodobo, ale keď sme mali psa vonku žiadne problémy neboli. a ani mojmu prvému psíkovi vonku nebolo zle. Mala zateplenú, útulnú búdu takže zima jej nebolo a navyše v tej búde iba spávala, cez deň som jej to vynahradzovala, tým že som s ňou bola neustále, chodili sme na prechádzky, tréningy etc. A cez leto som si vždy postavila stan a spávali sme spolu vonku.
Lucia.ja

Poslaťod Kaca » 20. Okt 2007, 9:20

Lucia,
chapem. Aj ked by sa mozno alergia zlomila, keby dostala "prefackanie" od pritomnosti psa v dome. To je ale kazdeho osobna zalezitost. (Priatelka syna mojho partnera ma alergiu na macky, a maju 2 macky. Ta alergia rapidne ustupuje, hoci zo zaciatku, ked sa k nemu nastahovala, nemohla dychat...).
Premyslaj vzdy podla toho, kolko casu mu budes moct venovat - ale podla toho, co pises vyssie, asi si na tom s casom dost dobre. Tak drzim palce!
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Lucia.ja » 20. Okt 2007, 14:28

tak čo myslíte? bolo by tomu šteniatku zima? mám síce k dispozícii zateplenú búdu ale bojím sa aj tak, lebo malé šteniatko je niečo iné ako dospelý pes a určite bude chlad a zimu znášať inak. Svojho prvého psíka som dostala na začiatku leta a to bolo o inom....
Lucia.ja

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 37 hostia