rea píše:Akákoľvek rada je nanič, pokiaľ ju človek nepochopí a nestotožní sa s ňou.
rybicka píše:Je fakt, ze som si vsimla jednu vec, ked idem s nou cez mesto a s niekym telefonujem, tak si ju vobec nevsimam, ako keby vedla mna ani neisla, len telefonujem a este ani raz sa mi nestalo, ze by mi skubala voditkom, alebo sa skovavala. Aj ked sa zastavim a okolo nas idu ludia, tak si sadne na moju nohu a sedi. Asi na tom nieco bude, pocuje moj hlas, ktory je kludny az vesely a nenervuje sa...ale zase napr. ked ideme s obidvomi fenkami, tak jedna vsetko skuma, vsetko ju zaujima-hlavne psi okolo a ja sa s priatelom normalne rozpravam a ona ide pri mne, tak to tak nefunguje, to je napäta...asi vzdy, ked pojdeme na prechadzku niekomu zavolam a nebudem ju vnimat....
rybicka píše:rea, trochu ina tema, ako bitkar, ale ako mam psa primiet k tomu, aby ma vnimal, ked je strachom bez seba? ta moja vidi 20 metrov od nas cloveka, alebo bicykel a ide sa zblaznit a ruku mi utrhnut ako chce utiect..skusala som sa tvarit ako by nic, nicoho si nevsimat, ale ked mi 40kg pes trhne s rukou, ktoru mam napnutu, aby som ju udrzala-kedze viem, ze tak zareaguje-, tak sa velmi kludne nedokazem tvarit....a skusala som aj obratit pozornost na seba a na povely a na hranie, ale ona v momente ked sa boji je hlucha a slepa, nevnima nic, len ten strasak...Ako uputat jej pozornost? A este otazka-ako sa da zdvihnut psovi sebavedomie???
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia