ja som anitram poslala SS-ka, aby som nezavadzala v tomto fore s temou, o ktorej to nie je, ale ak by sa ešte niekto pytal...tak....
knyológia je novootvorený odbor na UVL v KE, bakalárske štúdium, fachčí druhý rok. Nikde v Europe nič podobné nenájdete, iba v KE.
Učí sa tam prakticky VŠETKO o psoch...veterina, etologia, plemená, ako na vystavach, ako na skuškach, ako v polovnictve....všetko.
Na informácie je to štúdium dosť náročné - ja som absolvovala len jeden semester a to sme prešli anglinu, latinu, biologiu bunky (podrobne), začali sme anatomiu, fyziologiu (podrobne), pytvy, etologiu.
+ každý semester musíte mať absolvovaných niekoko desiatok hodín stáží na výstavách(v kruhoch - veduci kruhu, zapisovatľ) a skúškach.
Prijímačky (neviem ako teraz) sa minulý rok robili čisto zo všeobecnej bilogie a neboli ťažké. Ľudia, čo chodili na predprijímačkovú prípravu (alebo ako sa to nazýva) odchádzali s dlhým nosom, pretože na prijímačkách vraj z toho nebolo nič.
Denné je denné, no externé je vymyslené dosť zle.
Externí študenti nechodia každý vikend ako na iných školách, ale na takých cca 10 dní každý mesiac.
Pričom externista sa neráta ako plnohodnotný študent, čiže ak na internáte nájdete voľno, nie je to za študentské ceny. Tiež nemôžete využívať študentské lístky na študentské obedy.
Za ten jeden semester som si z toho ale odniesla veľmi veľmi veľa a nebyť tých spomínaných minusov, ostanem tam. V skriptách sa hrabem ešte dnes a učím sa, hoci už neštudujem a asi budem škemračiť po bývalých spolužiačkach, nech mi nosia učivo
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"