Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod Van » 20. Sep 2007, 12:46

Ivi, canidae nema soju...a maju aj pamlsky :) ...ja uz len hladam najlepsi sposob, ako sa k tym granuliam dostat...ak chces aby ti baby aj schudli, teda ria, skus jahnacie...mam 21% bielkovin a 12.5% tuku...su podla tohoto najslabsie z toho, co canidae dostupne ponuka...

...ja by som chcela siahnut po kurati, lenze na 4labkach ho nemaju, maju len jahna, mix (jahna, kura, ryba) a platinum...z CR zas nakup a dovoz od dovozcu vychadza dost vela na 2-3 vrecka (viac velmi nemam kde skladovat)....takze otazka mozno aj na Fosiliu (niekde som zachytila, ze canidae mas z rakuska? alebo sa mi to pletie?) ...mate niekto info, kde v kamennom obchode (alebo aj e-shop s osobnym prebratim) v Brne alebo Viedni (resp. v blizkom okoli tychto miest) sa da toto krmivo kupit?
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Fraga » 20. Sep 2007, 12:51

Baby skusali ste niekto od Trainera tu holistiku? mne normalneho trainera papat nechceli a toto som doniesla z Brna z výstavy vzorky a zbastili za chvilu tam nebolo nic.

Fos čo hovoríš na holistiku od Trainera? je to ok? pre male plem. diky.
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod ivaz » 20. Sep 2007, 13:00

Fraga píše:Baby skusali ste niekto od Trainera tu holistiku? mne normalneho trainera papat nechceli a toto som doniesla z Brna z výstavy vzorky a zbastili za chvilu tam nebolo nic.

ked som naposledy dala babe trainer, tak sme striekali h.... po celom byte, takze no uz radsej nikdy, davali sme sa dokopy mesiac a vlastne vtedy som sa rozhodla, ze ideme na testy. Neviem, ci ma soju, ale vraj obsahuje nejake bylinky, ktore prave nam mohli poskodit, kedze soja nie je u nas jediny problematicky alergen.
Obrázok užívateľa
ivaz

Poslaťod Fraga » 20. Sep 2007, 13:06

aha no pekne tak s tym my problemy nemame mozeme zozrat hoci co a srajda je len vynimocne. Skor je problem v tom, co zozrat lebo nechcu skoro nic. Krpaty nezozere ani salam ani klobasu tak to je uz o čom nie? Takže aj pri granuliach mame problemy. Ale tuto holistiku zbastili. Inak mam pocit, ze vo vzorkach nie je to iste ako vo vreci, lebo sa mi uz par krat stalo vzorku zozrali a potom granule z vreca nechceli... green fish, trainera sme natlacili silou vôle, to iste Eucanuba
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Jana K » 20. Sep 2007, 14:24

Fosilia, ide o Nolvasan sampon..teraz mame kupat uz len raz za tyzden..konecne, lebo uz mu to narobilo aj lupiny..ale to sa dalo cakat pri tej frekvencii kupania..
Obrázok užívateľa
Jana K

Poslaťod ivana1 » 20. Sep 2007, 19:44

Fraga píše:Baby skusali ste niekto od Trainera tu holistiku?

No - my sme po ANF holistike presedlali na Trainer fitness - holisticke nove krmivo zajac + kukurica (Nutra Gold holistiku nechcela). Velmi jej chuti.

(Stale sa vsak neviem dockat Canidae, ale mozno bude o dva tri tyzdne, aspon tak dufam!)
Obrázok užívateľa
ivana1

Poslaťod lucik » 20. Sep 2007, 21:01

Van píše:Ivi, canidae nema soju...a maju aj pamlsky :) ...ja uz len hladam najlepsi sposob, ako sa k tym granuliam dostat...ak chces aby ti baby aj schudli, teda ria, skus jahnacie...mam 21% bielkovin a 12.5% tuku...su podla tohoto najslabsie z toho, co canidae dostupne ponuka...

...ja by som chcela siahnut po kurati, lenze na 4labkach ho nemaju, maju len jahna, mix (jahna, kura, ryba) a platinum...z CR zas nakup a dovoz od dovozcu vychadza dost vela na 2-3 vrecka (viac velmi nemam kde skladovat)....takze otazka mozno aj na Fosiliu (niekde som zachytila, ze canidae mas z rakuska? alebo sa mi to pletie?) ...mate niekto info, kde v kamennom obchode (alebo aj e-shop s osobnym prebratim) v Brne alebo Viedni (resp. v blizkom okoli tychto miest) sa da toto krmivo kupit?

Van, skusala si sa s tou zenskou na 4labky dohodnut - ci nemoze doviezt aj tu kuracinu? mam znamu, ktora sa s nou kamarati, tak keby si chcela, mozem skusit..
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod rybicka » 21. Sep 2007, 6:47

Tak som nasla, Anka ma EAN kod zacinajuci na 859...dalej si nepamatam, co si myslim, ze Kanada nie je....a myslim, ze bol 13 miestny....
Este som sa chcela opytat, neviete o niecom, po com by pes mohol pribrat? Lebo ta moja sice zerie ako pominuta, ale podla mna je na svoju vysku chuda. 7 mesiacov, 75 cm a 41 kg....
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Fraga » 21. Sep 2007, 7:21

Rybička skús nejaké Energy granule v tej rade ktoru krmiš a k tomu nejaké vitamínky aby sa ti osvalila...hádam pomôže...
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod yetti007 » 21. Sep 2007, 7:45

rybicka píše:Tak som nasla, Anka ma EAN kod zacinajuci na 859...dalej si nepamatam, co si myslim, ze Kanada nie je....a myslim, ze bol 13 miestny....
Este som sa chcela opytat, neviete o niecom, po com by pes mohol pribrat? Lebo ta moja sice zerie ako pominuta, ale podla mna je na svoju vysku chuda. 7 mesiacov, 75 cm a 41 kg....

EAN13 zacinajuci 859..... atd je EAN kod Slovenskej republiky...
yetti007

krmivo

Poslaťod fosilia » 21. Sep 2007, 7:58

EAN13 zacinajuci 859..... atd je EAN kod Slovenskej republiky...

Nie Slovenskej ale Ceskej republiky. Takze odpoved je hadam jasna. Made in Canada. :lol:

ivaz... alergia na soju. To je trochu zvlastne pretoze pokial si nekrmila nejakym hypermarketovym krmivom kde soja sa spracovava inac ako napr. u krmiv Hills ci americkeho Proplanu kde soja tvori sucast krmiva.

RC ju pouziva u hypoalegenneho krmiva ale s nizkou molekulovou hmotnostou tzv.peptinov.

Aky bol prechod na nove krmivo? Rychly alebo postupny.

Fraga vecer ti odpoviem.

Jana K - sampon je ok.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod yetti007 » 21. Sep 2007, 8:14

Fraga píše:Rybička skús nejaké Energy granule v tej rade ktoru krmiš a k tomu nejaké vitamínky aby sa ti osvalila...hádam pomôže...

Samotne granule, aj najlepsej kvality, v kombinacii s vitaminami nie su este zarukou na osvalenie zvierata. Doporucujem k tomu pridat maximalny denny pohyb. Poriadny trening v kombinacii s kvalitnou vyvazenou stravou a pripadnymi doplnkami su zakladnym predpokladom na zvacsenie osvalenie zvierata. Rybicka v tvojom pripade sa jedna o chrtovite plemeno. To znamena ze psa typu Rambo s neho asi tazko urobis. Momentalne sa sustred aby si dala psovi maximalne co potrebuje na zdravy vyvoj kostry, a o zvysovani svalovej hmoty mas este casu rozmyslat tak po 15 mesiacoch veku tvojho psa. Sam mam doma 2 ks gigantickeho plemena psov takze dobre viem o com pisem. :wink:
yetti007

Re: krmivo

Poslaťod yetti007 » 21. Sep 2007, 8:17

[quote="fosilia"]EAN13 zacinajuci 859..... atd je EAN kod Slovenskej republiky...

Sorry samozrejme CR SR ma 858...

:D
yetti007

Re: krmivo

Poslaťod ivaz » 21. Sep 2007, 8:28

fosilia píše:ivaz... alergia na soju. To je trochu zvlastne pretoze pokial si nekrmila nejakym hypermarketovym krmivom kde soja sa spracovava inac ako napr. u krmiv Hills ci americkeho Proplanu kde soja tvori sucast krmiva.
RC ju pouziva u hypoalegenneho krmiva ale s nizkou molekulovou hmotnostou tzv.peptinov.
Aky bol prechod na nove krmivo? Rychly alebo postupny.

Zacinali sme RC, to bola uplna hruza, potom FM, to bolo ok, co sa tyka srsti ale stolica nie vzdy v poriadku. Potom Proplan, opat problemy so stolicou. Trainer ako som uz pisala, ten sme striekali vsade naokolo. Teraz papa ten Trovet a vsetko je ok aj stolica aj srst sa zacina spravovat. Vsetky prechody na ine krmivo boli cez varenu stravu, nakolko prechody zle znasa, cize prve tri dni cista varena a dalsie 3-5 dni postupne granule do nej.
Ma este alergiu na nejaku bylinu, teraz si presne nespomeniem nazov a potom muccor (plesne) a este nejake drobnosti, ale tie by som neradila do potravinovych.
fosilia píše:ci americkeho Proplanu kde soja tvori sucast krmiva.
cize soja je aj v proplane? ked tam raz ta soja je, tak nie je jedno ako sa spracovava?
Obrázok užívateľa
ivaz

Poslaťod Amaguk » 21. Sep 2007, 8:37

Ivaz, preco si nezostala pri varenej strave? Tvoj hafo moc dobre na granule nereaguje, zbytcone mu zatazujes organizmus.
pri varenej, reps. surovej strave alebo ich kombinacii by tieto problemy nemal. :wink:
Obrázok užívateľa
Amaguk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia