Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 8:14

No dobre, ale ako zistim, ci to v tom krmive je, alebo nie je? Napr, na mojom krmive to napisane nie je, ale ako tu bolo spominane, nie vzdy je na obale to, co je vnutri....Inak to teda asi nespoznam, ze? Ked to tam nie je napisane, mozem len dufat, ze to tam naozaj nie je....
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Fraga » 18. Sep 2007, 9:22

To je to čo som vravela aj ja. A este k tomu ak to ma nahodou nejaky iný názov nez BHA, BHT tak potom som uplne mimo :(
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: Lucik

Poslaťod lucik » 18. Sep 2007, 10:15

fosilia píše:Firstmate Maintenance stoji v prepocte cca 990,- Sk/15kg. Doporucena cena na www.firstmate.com Nezahrnute rozdielne DPH.

Maintenance large breed toto krmivo nie je uvedene na oficialnych strankach ze sa vyraba. Tak je mozne ze je to mozno chovatelska rada a ta bude balena vo vacsich obaloch.

Arden Grange LB 1477,- Sk/15kg. Zdroj: www.ardengrange.com

Co chces porovnavat, ked oficialne Maintenance large breed neexistuje a analyza nie je zverejnena.

FM Maintenance LB mame v 18kg baleni. nepozerala som original stranky, sorrac.
mozes teda, prosim, porovnat nieco porovnatelne z tych dvoch znaciek?
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod Amaguk » 18. Sep 2007, 11:53

Fraga píše:To je to čo som vravela aj ja. A este k tomu ak to ma nahodou nejaky iný názov nez BHA, BHT tak potom som uplne mimo :(

hladaj kodovu frazu "obsahuje povolené antioxidanty a konzervačné látky."
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Fraga » 18. Sep 2007, 12:01

No ano povolene, ale ono ide o to ze aj BHT, BHA su "povolene"
Existuju vobec granule ktore nie su niecim konzervovane, alebo aspon ak tak potom niečim neškodlivým?
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod ivana1 » 18. Sep 2007, 12:18

Fraga píše:Existuju vobec granule ktore nie su niecim konzervovane, alebo aspon ak tak potom niečim neškodlivým?

Ano, fosilia o tom pisal, ak sa nemylim, napr. vitaminom E, ale nestaci male mnozstvo, potom k tomu vo vyrobe dali este nejake svinstvo, ale musi tam byt aspon 150 mg na kilo- fosilia, prosim, oprav ma, ... :cry: :oops: :) :shock: alebo aj rozmarin je zakladom konzervacie...
Naposledy upravil ivana1 dňa 18. Sep 2007, 13:05, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
ivana1

Poslaťod Amaguk » 18. Sep 2007, 12:44

Fraga píše:No ano povolene, ale ono ide o to ze aj BHT, BHA su "povolene"
Existuju vobec granule ktore nie su niecim konzervovane, alebo aspon ak tak potom niečim neškodlivým?

on je to tak, ze pod tym slovom "povolene" sa skryvaju prave BHA a BHT. oni totiz fakt povolene su :(
firmy, ktore ch nepouzivaju uvadzaju bud presny sposob konzervacie (napr. vit E) alebo este dodaju, ze nepouzivaju syneticke antioxidanty a konzervanty.
ak sa mylim, fosilia ma opravi :)
Obrázok užívateľa
Amaguk

Re: krmivo

Poslaťod Van » 18. Sep 2007, 12:56

fosilia píše:Van a co tak napisat diagnozu a potom je mozne aj radit cim krmit. Samozrejme plemeno a vek psa.

Plemeno: Flat Coated Retriever
Vek: 2 roky a 3 mesiace :)
Diagnoza: vlastne ani nie je...koncom aprila 2007 bol operovany, otvarali mu creva, lebo kdesi vonku alebo u znamych (nik nevie, lebo doma take nemame a nevideli sme ho pri cine) zozral gumenu kacicku, no a nepodarilo sa ju dostat prirodzenou cesto von z criev. Mal dietu od Hills cca mesiac a dalsi mesiac sme postupne prechadzali na krmivo co mal predtym (purina pro plan lososova) a pridavali probioticke mnamky (jogurt, acidko) na odporucanie veta pre lepsie travenie a pupalkovy olej na srst a lupiny (sucha srst, lupiny, plynatost, vsetko bolo nasledkom tej operacie)...vybojovali sme vsetko uspesne, az na tu plynatost a to, ze mu cokolvek lahko rozhadze travenie, takze ako predtym mohol zozrat cokolvek a nic sa nedialo, teraz si da trochu ineho (zelenina, masko, cestoviny...cokolvek okrem granul) a uz mame v lepsom pripade velmi makko, v horsom riedku, ci hnacku...takze...v podstate nejaka diagnoza nie je...len teda je to este nie celkom v poriadku.
Dalsia vec, ze jahnacinu nezozerie, aj keby mal umriet od hladu...vyskusane...mozem ho na tom ucit "cuvaj" a pod. Cize to neprichadza do uvahy...

Myslim, ze pes tak nejak trochu tusi, co mu je dobre a co nie, lebo ta lososka je asi dost tazka na travenie a po operacii sme s granulami doslova bojovali...blbe je, ze vela miesat z mokrej stravy sme nemohli, lebo vid vyssie, problem so stolicou...takze uz som z toho nan nervy viac ja ako on...lebo sice nabral spat tych 4-5 kil co schudol po operacii (v podstate vsetok tuk, ostali len svaly a koza), no v momente, ako den dva vynecha davku alebo zje polovicu, vaha ide dole...rychlo mu spaluje (ale nie je to nasledok ziadneho ochorenia, to uz sme zistovali)...teraz ma cca 31 a kriticka vaha (aby nevyzeral ako podvyziveny je cca 29), takze kludne by mohol mat o kilo dve viac....takze ked to zrniem, potrebujeme cosi co je vydatne ale nezatazuje travenie, co moze skrmovat dlhodobo (dufam, ze casom v kombinacii s mokrou stravou) a co nie je jahnacie....no a aby to bolo co najzdravsie suche krmivo snad nemusim hovorit :)

Mas nejaky napad?
Naposledy upravil Van dňa 18. Sep 2007, 13:01, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 12:59

OK, co hovorite na toto?
Anka puppy large breed:
Použité suroviny: Drůbeží moučka, pšeničná mouka, kukuřičný šrot, pšeničné klíčky, kuřecí tuk stabilizovaný směsí tokoferolů (zdroj vitaminu E), cukrovkové sušené řízky, sušené kvasnice, cholin chlorid, uhličitan vápenatý, propionan vápenatý, chlorid draselný, síran železnatý FeSO4.H2O, glukosamin sulfát (z mořských krabů a krevet), vitamin E, A, B1, B2, B6, B12, D3, K3, chondroitin sulfát (ze žraločí chrupavky), oxid zinečnatý, seleničitan sodný, síran měďnatý CuSO4.5H2O, jodičnan vápenatý (bezvodý), oxid manganatý, kyselina nikotinová, pantothenan vápenatý, biotin, bis (uhličitan), tris (hydroxid) kobaltnatý monohydrát, mannit, kyselina listová.
Absolutne neviem, co su tokoferoly a poznate podla tohto zlozenia, ci je tam BHT a BHA???ja nie...
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Re: krmivo

Poslaťod Van » 18. Sep 2007, 13:02

fosilia píše:Bozitu sme rozoberali na jednom ceskom fore uz davnejsie.

mohol by si ma pls nejak navigovat, na ktorom alebo rovno poslat link? nikdy nie je neskoro doplnit si informacie :)
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Fraga » 18. Sep 2007, 13:03

Tokoferol je teda dobrý či zlý??? :oops:
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: Lucik

Poslaťod Van » 18. Sep 2007, 13:07

fosilia píše:rybicka na tuto temu uz bolo popisane hadam dost tak mozno len strucne vyjadrenie veterinara co ma za sebou vyse 20rocnu prax.

http://www.canine-epilepsy-guardian-angels.com/toxicology_of_bha.htm
ak ma niekto problem s AJ, tu je jeden clanok, kde sa autorka opiera prave o info na spomenutom linku...
http://dobrikova.blog.sme.sk/c/32536/Niektore-krmiva-mozu-vasich-domacich-milacikov-pomaly-zabijat.html
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 13:13

Van to som citala, ale moje krmivo som tam nenasla :lol: no jo, ale vidis a nie je davno tu bolo spominane, ze Eukanuba nie je dobra-tusim fosilia tu nieco take pisal, ze v USA ci kde sa ma zakazat kvoli nejakym prisadam......takze si vyber....
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Van » 18. Sep 2007, 13:20

Fraga píše:To je to čo som vravela aj ja. A este k tomu ak to ma nahodou nejaky iný názov nez BHA, BHT tak potom som uplne mimo :(
Baby...nie je to vobec zlozite :)

BHT (Butylhydroxytoluen - E320)

BHA (Butylhydroxyanisol - E321)

A velmi strucne povedane, o co ide....jedná sa o ropný derivát, ktorý spomaľuje proces oxidácie. V ludskej strave sa pouziva napr. pri žuvačkach, instantnych zemiakovych výrobkoch, rastlinnych olejoch, tukoch atd. E320/321 sa nesmie používať u výrobkov pre malé deti. U niektorých ľudí môže spustiť alergickú reakciu, alebo zapríčiniť hyperaktivitu. U laboratórnych zvierat veľké množstvo tejto látky zapríčinilo výskyt nádorov. E320/321 je v mnohých krajinách zakázané používať.
V potrave pre psov je to snad jasne :) ...zdroj je z sportujeme.sk ale v podsatete google toho vypluje velmi vela.
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Fraga » 18. Sep 2007, 13:22

FUJ škoda že tu neni ten zelený panák z ICQ :-!

Vaaan? ako teta dosla na to ze Eukanuba stoji 300Kg? ja teda neviem ale co som pozerala tak najdrahsie je asi FM, RC, Pro plan.

EU som kupila v baumaxe asi 450 za 3Kg uz si nepamatam ale isto kilo 300 nestálo. Alebo nie je Eukanuba ako Eukanuba??? :roll:
Obrázok užívateľa
Fraga

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť