Nils píše:rea píše: Výsledok je dôležitý, ale dôležitejšia je cesta, akou k nemu prídeme. Teda myslím, že by mala byť, pretože k výsledku sa dá dopracovať všelijako.
...nakoniec však rozhodujúci je predsa len výsledok. aj keď použitie machiavellizmu na jeho dosiahnutie nie je na mieste. K slovným prestrelkám - nemyslím, že je na škodu veci, pokiaľ strieľame len slovami!!! Ja si cením každého, kto so psom pracuje - pre potešenie, radosť, biznis alebo šport. Ani to nezatracujem - myslím, že som to napísal dosť čitateľne. Na druhej strane poznám dosť príkladov - kde v honbe za určitou víziou prestali byť psy tým - čím boli...
... prečo si si vlčica vybrala beaucerona
no jasné, že výsledok je dôležitý, veď ten je to, prečo sme sa na niečo dali, ale niekedy stráca cenu tým, ako je dosiahnutý. Ten pohár alebo papier môže byť sebekrajší. Slovné prestrelky sú na škodu, ak v tom nie je kúsok ochoty pochopiť. Ako výmena názorov je to treba.
Bosíka? No prvý dôvod bol zdravotný stav. Mala som problémy s boxerom a na veterine som sa opýtala, aké zviera si mám vybrať, aby sa toto neopakovalo, vet, kamarát, mi so smiechom zo srandy povedal, že beaucerona a ja som sa toho chytila. Druhý dôvod to, že tomu chovu sa dá veriť trochu viac, ako chovu frekventovaných plemien. Tretí dôvod bol ten, že ma od toho všetci odhovárali. Tak som začala pátrať, vyhľadávať bosíkov, pozorovať a už to išlo. Trvalo to síce 5 rokov, kým som si ujasnila, že áno, ale stálo to za to.