Nils píše:rascal, je obrovský rozdiel medzi psom na športové využitie a reálnym pracovným psom pre skutočné použitie.
Pretože poháre zo súťaží alebo medaile okolo krku nehovria o kvalitách psa pre praktické použitie zoči voči konrétnej situácii.
Nils píše:rascal, je obrovský rozdiel medzi psom na športové využitie a reálnym pracovným psom pre skutočné použitie. psy, s ktorými som mal možnosť pracovať slúžia v armáde SR/ČR, v zahraničí(Holandsko,Nemecko,USA) - či už v bezpečnostných zložkách alebo na hraniciach. Dúfam, že si tomu porozumel. Pretože poháre zo súťaží alebo medaile okolo krku nehovria o kvalitách psa pre praktické použitie zoči voči konrétnej situácii.
..a súhlasím, že je pritom dôležitý aj pohyb, aj porozumenie
Fraga píše:Nils píše:rascal, je obrovský rozdiel medzi psom na športové využitie a reálnym pracovným psom pre skutočné použitie.
Pretože poháre zo súťaží alebo medaile okolo krku nehovria o kvalitách psa pre praktické použitie zoči voči konrétnej situácii.
toto iste som ja napisala na inom fore a som bola ta zla. To je zase o tom niekto chce chapat a niekto nie
rascal píše:naucena bojovnost, tvrdost, ostrost, odolnost a neviem este co na cloveka mi nehovoria nic o kvalitax psa a nex je to vyuzitie v akyxkolvek zlozkax a kdekolvek na svete dufam ze si tomu porozumel
Nils píše:...tak hovoria ľudia, ktorí psa naostro nikdy nepoužili. apropo naučená - ty psa nič neučíš, smiešny argument. naozaj - asi si však píšem s neskúseným chlapcom, takže chápem tvoje emócie. nechcel som sa dotknúť tvojho ega, ani spochybniť kvality a ŠPORTOVÉ úspechy tvojho psa, ako aj tréning a prístup psovoda.
práve tvoje ponímanie naučenosti je typické pre psy na šport. skutočný obranár bojuje. aj keď to hovorím dosť zjednodušene a neplatí to o každom jedincovi. apropo - koľkokrát už tvoj pes hrýzol do živého a reálne bojoval - na rozdiel od simulovaného postupu s vopred pripravenými postupmi???
rea píše: Výsledok je dôležitý, ale dôležitejšia je cesta, akou k nemu prídeme. Teda myslím, že by mala byť, pretože k výsledku sa dá dopracovať všelijako.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia