ako sa branit

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod rUM^pEL » 11. Sep 2007, 17:01

fraga...modelovy priklad...ides po ulici a niekto venci PSA (canis lupus familiaris) je pekne pocasie a pes ta zbada a s radostou pribehne onucha ta popripade trosku poskace(rozumej ze sa odlepi od zeme nie ze ta napadne) pobehuje kolo teba...potom pribehne majitel a bud si ho odvola alebo pritiahne rucne(stale nedoslo k ziadnemu utoku okrem vrtenia chvosta)


co spravis?pes je bez nahubku a dajme tomu ze ma 10metrocu stopovacku(ci ako sa to spravne vola) ktora nie je nikym drzana...

odpoved:
pokial to bude kazde jedno plemeno az na pita tak nic kedze si aj ty psickar...usmejes sa a popripade ze mas aj ty psov so sebou tak ich nechas sa vybehat pohrat atd...

ked to bude pit tak hned sa budes tvarit moralne lebo podla vyhlasky ma mat toto ma byt taky blablabla a mohol ta napadnut lebo rez ta uz neaky utyrany pit napadol...a nedajboze budes mat psov tak vyskocis z koze a budes cakat kedy ten mily hravy pit dajme tomu este stena(do troch rokov) ta roztrha spolu s tvojimi bezproblemovymi psami...

nebodaj sa mylim?nechala by si sa pohrat s velkym krvilacnym ciernym baskervilskym pitom ktory by zrazu k tebe pribehol?pochybujem...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL
 
Príspevky: 145
Registrovaný: 18. Okt 2006, 23:40

Poslaťod dexter13 » 11. Sep 2007, 17:19

pittbull ako aj ine psy su krasne zvieratniky a ovela kludnejsie ako tie mensie nervozne stuplie rasy, ale tak to zas k nim patri :lol: Mali sme pitta u bratranca, bohuzial mu ho neaky dobrak otravil ked bol este stena malicke.... Znamy maju stafforda a pitta a su to uzasne psy. Nvm, mne neak tieto rasy vratane japonskej dogy, kt. ma brat prirastli k srdcu.... :)

A s tymi ludmi vonku, co uz s nimi, touto debatou to urcite nezmenime, ciastocne to robia media, kt. daju do novin len ked neaky pes niekomu ublizi, ale nie ked ho napr. zachrani...ale to tiez patri k mediam a bulvaru....ciastocne za to mozu frajerici, kt. maju staffordov a inych len na drazdenie voci inym psom/ludom. A nakonec ciastocne je to moralkou slovakou, ktory nie su zvyknuty zit v spoluziti so psami, ci uz v mestach alebo inde...videt to na tom, ze ked valime svorka psov na voditku, slovaci pcuju a nemci sa pristavia a usmeju.... :D
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Poslaťod Fraga » 11. Sep 2007, 18:28

Ok takto aby sme si to ujasnili. Stala som pri jazere ja moji psi, tato jeho pes. Zrazu sa dohnalo funenie mierna naháňačka okolo mojich noh a zrazu cvak cvak na prazdno, potom otec zrukol, na maličku chvilku sa pit zastavil stacilo aby som schmatla krpcov na ruky resp. bolo to dosť smiešne, pretože som ich za kožu na krku dvihla do výšky tak že vyseli ako špinavé prádlo. Znovu cvak cvak biele čeluste chvala bohu ho nenapadlo vyskočiť na mna a tak si pomocť. V tom prišiel majiteľ ďalšia nahaňačka tento raz majiteľa a psa niečo zamrmlal že mu ušiel a odišiel nejaké sorry alebo tak nič.

No dalej - nie vôbec mi nevadí ked sa ku mne rozbehne pes velký či malý ked som bez psa. Naopak, som rada, aspon môžem pohladkať. Iná vec je ked som s krpcami. Osobne som za ked ich mam na volno alebo uviazaných aby vôbec veľký pes ku nam nešiel. Vysvetlim:

Ak dobehne pes, ktorého poznajú trebars aj velký prikrčia sa, lebo očakávajú že ich pošlape - nakopne, to ich tak prevalcoval par krat kamoškin pes (už aj na chrbat stupil), a tak ked sa otoči zase si idú po svojom.

Po dalšie ak sa prihrmí pes ktorého nepoznajú ani ja sa neodvážim povedať ako zareagujú možno by tiež zalahli a možno ako viete pes útočí ak sa zlakne by bola mela a tomu sa ja chcem vyhnúť a preto:

ked vidím, že ide niekto so psami, svojho si uviažem, ak ten niekto príde bližšie a poznam ho môžu pobehať spolu ale je vhodne aby prišiel nie dohrmel.

Ak ide niekto koho nepoznám ked prejde pustím a ideme dalej.

Ked som šla s velkým psom bolo mi to relatívne jedno či cudzí pes velký či malý dohrmel pretože malý neublíži a veľký sú sily vyrovnané.

Takže stretom alebo melam sa snažím predchádzať. Nie každému je príjemné aj ked príde len očuchať mierumilovný pes ja to tiež nemam rada. Ani ked mam psov uviazaných o to viac môže prísť k bitke, lebo pes je na vodítku nemá kam ujst a v prípade, že sa zlakne utočí. ja už neviem ako to napísať. Je to tak ťažké pochopiť?

Ale to čo píše Tula úplne súhlasím! Tak ako mam ja uviazaného nech ho má každý ak prejdem nech si pustí v poho. Ide mi o to, aby som predišla bitke medzi psami.
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod rUM^pEL » 11. Sep 2007, 19:35

Fraga píše:v prípade, že sa zlakne utočí.


to je alibizmus...nema sa co lakat...teda moze ale ked zautic ako prvy tak ma ocakavat aj nasledky..teda jeho majitel teda TY...to ze dany pes ma laicky povedane komplexy zo svojej velkosti si nemusi vybyjat agresivitou...zacne prvy...a ajtak je zly ten druhy lebo je vacsi?tak kde sme...tolkokrat sa modlim zato ze ked neaky priblby koker alebo ine male agresivne skace ceri zuby do mojho aby mu to opatoval...zatial VZDY stoji a necha nech sa mu vesaju po hlave(doslovne)..maximalne sa zjezi a vystrie chvost...ked uz ma niketo nadavat tak nech orpavnene!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL
 
Príspevky: 145
Registrovaný: 18. Okt 2006, 23:40

Poslaťod rascal » 11. Sep 2007, 20:25

Fraga píše:Ok takto aby sme si to ujasnili. Stala som pri jazere ja moji psi, tato jeho pes. Zrazu sa dohnalo funenie mierna naháňačka okolo mojich noh a zrazu cvak cvak na prazdno, potom otec zrukol, na maličku chvilku sa pit zastavil stacilo aby som schmatla krpcov na ruky resp. bolo to dosť smiešne, pretože som ich za kožu na krku dvihla do výšky tak že vyseli ako špinavé prádlo. Znovu cvak cvak biele čeluste chvala bohu ho nenapadlo vyskočiť na mna a tak si pomocť.


pit okolo tvojix noh - to znie ozaj zaujimavo a dost nebezpecne!!! :roll: :D

vo vseobecnosti su piti ok skokani, vyskocit a zavesit sa na peska v cca 210 - 220 cm im nerobi problem - uff asi budes dost vysoka :roll: ozaj vybehnut po strome dokazu cca 4m asi preto ho nenapadlo pomoct si o teba - prepac ale keby pit ozaj xcel tak tyx tvojix havov polahky "dostane" !!! ja neviem s cim si mala tu cest sa stretnut ale plemeno APBT to urcite nebolo!!!
rascal
 
Príspevky: 33
Registrovaný: 10. Sep 2007, 16:44

Poslaťod dexter13 » 11. Sep 2007, 21:08

ok, vidim ze tu mate kazde vpc :lol: tak sa bavte, nebudeme rusit :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Poslaťod Fraga » 11. Sep 2007, 21:15

Nuz moji psi nie su tak sprostí aby bezali odo mna ale okolo mna takže okolo nôh. Podalsie vyskakovať teda skakal! To som napísala. Vysoka nie som dva metre určite nie. ale napísala som vyseli ako špinavé prádlo nemala som ich na rukach ale vyseli mi zrúk ;o) ono keby nedobehol majitel tak pes by dostal kopačku a boj na život už nie psi ale ja a pes.

No a ono to nie je o komplexoch ked sa niekto zlakne tak isto som napísala, ze ked príde normálne je všetko ok ale ked sa prihrmí ako ten pes par don pit pri jazere oni chudáci ani nemali čas aby zautočili asi tak. NO nič toto je debata do nekonečna kto nechce nerozumie.

Rascal ja ti len prajem až tvoj pes raz na niekoho zautočí aby to ten chudak prežil inak sa môžeš tešiť na opletačky.

Vôbec nejde o to že to bol pit, ale o to, že mi skoro zakusli psa. Jedno kto. Tak isto som sa snažila aby si pochopil, že mi ide o to, aby sa psi nebili, ale asi to nechceš vidieť.

A žial väčšina ľudí a potom to vyzerá ako vyzera no nič.
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod rascal » 11. Sep 2007, 21:45

Fraga - snazis sa cim dalej tym viac

aby sa hafani bezdovodne bili to z nas nece nik, ale nejak si to miesto vo svorke vystrngat musia - ved su to svorkove zvierata!!! tzeda aspon niekedy boli :D

dakujem za tvoje prianie!!! ja ti zas prajem aby sa ti ok vodilo so psikmi a aby si s nimi prezila co najkrajsie xvile :wink:
rascal
 
Príspevky: 33
Registrovaný: 10. Sep 2007, 16:44

Poslaťod rUM^pEL » 11. Sep 2007, 22:07

Fraga píše:Nuz moji psi nie su tak sprostí aby bezali odo mna



Fraga píše:No a ono to nie je o komplexoch


tak sa rozhodni..lebo toto zavana komplexamy...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL
 
Príspevky: 145
Registrovaný: 18. Okt 2006, 23:40

Poslaťod rybicka » 12. Sep 2007, 6:19

Tula a je tu presne to co pisal Nils...ludia by toho mali.....ale to ze pes napadne nie je jeho vina, ale jeho majitela, ako tu uz velakrat bolo povedane...a Tula ja osobne mojej nahubok davat odmietam, pretoze ak by mala nosit presne na jej hlavu, tak sa v tom udusi a ak by mala nosit vacsi, tak jej padne.... a navyse, ked sa po cloveku pes ozenie, tak niekedy samotnymi zubami urobi mensiu skodu, ako takovym ostrym kovovym nahubkom....
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka
 
Príspevky: 512
Registrovaný: 28. Sep 2005, 7:37
Bydlisko: Skalica

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 7:09

Rascal vdaka. Tusim si pochopil :wink: som rada.

Rumpel no neviem či strach sa rovná komplex. Asi ťažko. V tom prípade by som si musela myslieť, že velký pes má komplex lebo je velký a taky sa cíti a preto sa chce biť. hm? Inak skús sa aj ty na to pozerať z pohladu majiteľa malého psa. Ja som mala aj velké plemená aj malé a viem čo to je. Ked raz niekto nechce aby môj pes k nemu šiel tak ho tam nepúšťam. Ak mi niekto povie kludne pusti aspon sa pohraju tak pustím prečo nie?
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod rascal » 12. Sep 2007, 11:09

Fraga píše:Rascal vdaka. Tusim si pochopil :wink: som rada.


:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ja ano ale ty urcite nie!!!
rascal
 
Príspevky: 33
Registrovaný: 10. Sep 2007, 16:44

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 11:13

Ak myslíš :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod rea » 12. Sep 2007, 13:51

Zbytočne sa budú ľudia navzájom zosmiešňovať, pravda zväčša býva v kompromise. Nebrániť zbytočne svojho psa pred nebezpečenstvom, ktoré vlastne nehrozí, lebo mu zbytočne vnútime strach a nevhodné reakcie, ale zas nebyť bezohľadný, len kvôli tou, že náš pes nie je agresívny. Ohľaduplnosť spočíva aj v tom, že okolo nás ľudia chodia aj so psami, ktoré prechádzajú výchovou a socializáciou a teda nepríjemné zážitky napríklad s neškodným psom, ktorý sa dohrnie ako veľká voda, môžu u neho spôsobiť zbytočnú obrannú reakciu. Do komunikácie psov zbytočne zasahovať netreba, ale usmerňovať ich správanie určite. Veta "Nech si to vyriešia medzi sebou" je často pochopená nesprávne tak, že majitelia psov neusmerňujú ani vtedy, keď by bolo trochu treba. Na to sme ich pánmi, aby sme ich usmernili, učíme ich.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea
 
Príspevky: 194
Registrovaný: 4. Sep 2007, 20:43
Bydlisko: Jablonica

Poslaťod rUM^pEL » 12. Sep 2007, 14:25

Fraga píše:Rumpel no neviem či strach sa rovná komplex. Asi ťažko. V tom prípade by som si musela myslieť, že velký pes má komplex lebo je velký a taky sa cíti a preto sa chce biť. hm?



ehm strach?ok ale preco vychodisko zo strachu je utok?je to normalne?ty tiez bezne v strachu utocis?


Fraga píše: Inak skús sa aj ty na to pozerať z pohladu majiteľa malého psa.


vsak aj pozeram..ja velkeho psa nemam..kolkokrat to mam uz opakovat?!?!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL
 
Príspevky: 145
Registrovaný: 18. Okt 2006, 23:40

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia

cron