mam kocurika, ktory ma FLUTD. Na to, ze ma zapal mocovych ciest sme prisli niekedy vo februari, bral Noroclav, ale liecba nezabrala, zistilo sa, ze ma struvity, boli v takom stadiu, ze bola nutna operacia, niekolkodnove zavedenie katetru a prisna dieta. Struvitov sme sa sice zbavili, ale zapal nepresiel, po niekolkotyzdnovej liecbe atb (noroclav, biseptol) sa hodnoty mocu nemenili, stale v nom ma leukocity, bielkoviny, krv...nastastie presli problemy s mocenim, ktore mal, takze navonok vyzera byt zdravy, pekne moci. Veterinar povedal, ze tieto problemy bude mat asi dozivotne, akurat bude mat lepsie a horsie obdobia...toto je teraz to lepsie. Nakolko hodnoty v moci nie su dobre, vet mi odporucil specialnu stravu, stravu, ktora by sluzila ako prevencia pred tvorbou struvitou. A tu je probem...vedeli by ste mi niekto odporucit vhodnu granulovanu stravu pre neho? Potesil by ma aj nazor fosiliu.
Krmila som Hills c/d, sluzi na dlhodobejsie podavanie, na prevenciu pred struvitmi, ale myslim si, ze nie je vhodne ho podavat stale. Tiez sme mali Specific struvit managment a Specific Adult pre macky, ktory zaroven sluzi ako prevencia pred struvitmi, no toto krmivo velmi kocurovi nechuti, je schopny hladovat aj niekolko dni. Tiez som mala FM pre macicky, na obale bolo napisane, vraj sluzi pre macky s mocovymi problemami, preto som to kupila. Vsetky tieto krmiva som striedala s granulami pre kastratov.
Vedeli by ste mi poradit, co by bola pre neho vhodna strava? Mozem ho krmit s Hills c/d dlhodobo? Jedni veti vravia, ze ano, ze pri jeho problemoch je riziko struvitov vzdy aktualne, ini mi povedali, ze to vhodne nie je, lebo by to mohlo prejst do tvorby oxalatov.
Este doplnim, ze popri vsetkych tychto granuliach, dostava aj konzervy, teraz, ked nie je v liecbe, tak obcas tiez hills c/d, ten mu vsak uz prestal chutit, po novom mame stuzzy cat pre macky s FLUTD, dostava aj masove konzervy animonda a varene masko, hydina alebo obcas ryba a hovadzie. Ma pristup k cerstvej vode a navyse dostava kuraci vyvar, aby mal dost tekutin.
Za kazdu radu dakujem.