ahoj, je mi ľúto šteniatok a zároveň aj Tvojej vyčerpanej sučky, prvorodičky, ktorú tento pôrod určite neskutočne vyčerpal..(prajem veľa síl)...no a chcela by som sa spýtať, či fenka dostávala počas gravidity/kotnosti dostatočné množstvo vitamínov, potravy..a pod. pretože to je veľmi nevyhnutné, aby sa šteniatka v bruchu matky poriadne vyvinuli a aby boli zdravé, rovnako ako aj suka...ďalej k tomu vyprazdnovaniu sa steniat, viem o tom, ze stenati treba pomáhať vyprázdnit sa, najmä keď je ešte také malé...pretože to robí matka, sučka a tá už mala 6 šteniat, silných, zdravých odhodlaných žiť...mali ste zobrať mokrú handričku a utierať ňou na štenacích pohl. orgánoch a iné, aby urobili svoju potrebu...a aj po najedeni treba masirovat brusko...
a je mi ľúto aj ostatných chovateľov, čo im uhynuli šteniatka či sučky pri pôrode
je to zvláštne, že vetšina veterinárov nebola ochotná dôjsť domov k rodiacej sučke, je to priam prekvapujúce...ale myslím si, že veterinár mal Vás sám oboznámiť čo ako a prečo robiť pri pôrode...veď to je samozrejmosť, nikto sa so skúsenostiami nenarodil, všetci sa len učíme, a tak bude najlepšie keď urobíme to, že ak budeme mať gravidnu fenku, všetko si dôkladne preštudujeme, trebárs si aj vyvesíme papiere po izbách aby sme na nič nezabudli..tie najhlavnejšie body si vyznačíme...fenku krmime najlepším krmivom a vitamínmi...a snažíme sa jej urobiť to najelpšie pohodlie...
na toto už existuje len jedno príslovie, ale akurát si naň neviem spomenúť, ale ide tam o to, že sa nikdy nemôžeme spoliehať na iných...len na seba...držím palčeky všetkym chovateľom sučiek, ktoré už boli nakryté...nech majú krásne, zdravé, vitálné, života chtivé, podobné štandardu, šteniatka