od sonča » 27. Jún 2007, 16:44
ja ti poviem, ako na ňu. Presne tak, ako na pažravých tučných ľudí, čo sú tuční preto, že sa prepchávajú. Lebo ja mám ročnú čivavku, a viem, čo hovorím. Pretože na psíkov platí v podstate to isté, čo na ľudí: to je: pri chorobách (a sú to skoro všetky tie isté ako ľudské) berú rovnaké lieky ako my, potrebujú veľa lásky ako my, ale takisto aj disciplínu a výcvik, aby z nich niečo bolo. V podstate môžu jesť (až na pár vecí), to isté, čo my ľudia, a môžeš im dávať rovnaké vitamíny. Niektorí chrápu a niektorí nie, tak ako ľudia. Takže čo sa týka tej pažravosti, aj môj havino v sekunde zožerie, čo má na tanieri, len to prevracia jazykom rovno do žalúdka, ani nemá kedy žuť. Takisto je jeden milimeter od mojich úst, keď jem, a ešte nadrzovku mi škrabká po ruke s chlebom. To v prípade, že mu to dovolím. Ale keď natvrdo poviem, ODCHOD, tak sa po čase stiahne. Ver mi, dá sa tá pažravosť odnaučiť. Dávaj mu 2x denne primeranú dávku, neboj sa, od hladu neumrie, ani sa mu nezhorší zdravie. A keď uvidíš, že by začal byť nejaký chudý, tak zas zvýš dávku. Chce to len odolať, keď havino začne robiť oči, a nepopustiť.