nils, rybicka..
neviem, kde ste zobrali, ze tychto psov odsudzujem..
naopak sa mi pacia / okrem bulteriera/, ale kvoli ludskej blbosti okolo si takeho psika radsej nekupim a postacim si s mojim puntom.
inak som tychto psikov videla nielen spoza plota ale aj na cvicaku, na prechadzkach zahryznutych do mojho psa, alebo v centre mesta zahryznuteho do dietata, a kedze nepustil museli ho zastrelit.
Psik potrebuje pevnu ruku a hlavne vela a vela pohybu, kedze su dost temperamentni a hravi. ale ako som spominala predtym, to ako koncia a vacsinou zle, je nasou chybou, nedostatocnou vychovou psikov a nevzdelavanim ludi okolo, atd.
nedavno som sa chcela ujat psika akita inu, co je tiez povazovany za japonskeho bojoveho psa.mal 3 roky a "xxxxxxx"povodni majitelia ho chceli dat utratit, kvoli tomu, ze utekal
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
byvali v panelaku a psikovi nestacilo par minut denne okolo domu..co je samozrejme..mali si kupit radsej civavu alebo maltezaka../aj tym by bolo malo/
tak isto psik, ktory mi napadal mojho byval stale v byte a venceny okolo domu alebo pusteny raz denne.
pitbul, co odhryzol majitelke ruku, bol stale uviazany na retazi, nechodil na prechazdky a ked sa zamotal,majitelku nepekne pohryzol..
ale cudujete sa?ked vidim psov u nas na dedine cely zivot zavretych v kotercoch, uviazanych na retaui, mam strach co sa stane, ked sa odtial raz dostanu..vtedy beda nam vsetkym /ci to uz bude punto, alebo krasna nervna akita par domov od nas/a hlavne beda im chudacikom
aj tak som sa povinne cvicaky, alebo motivaciu zlavami za odcvicene, prisnejsiu legislativu ohladne chovu psov, sledovanie chovnych stanic a hlavne roznych bez PP, kde sa krizi hlava nehlava..
vznik "bojovych psov" mame na rovasi my ludia, lebo podla standardov ale aj zdraveho rozumu do chovu NESMU ist psiky prejavujuce agresvitu..ale prachy su prachy..
ten,kto nema maslo na hlave sa nemusi bat, ten kto ma, hadam by sa aspon trosku podarilo odstranit zlo nim pachane na psikoch