No teda za ten jeden den tu toho ale pribudlo.
Tiga. Asi sme rovnaka krvna skupina. Zastavenie pred cestou je aj u mna na prvom mieste, co od svojho psa vyzadujem. Je mi uplne jedno, ci je na druhej strane iny pes, moja mama, sestra, alebo haravka. Proste ma to nezaujima. Cesta je zakazane uzemie a prechadza sa cez nu iba z mojim povolenim. A teraz ta(ak mozem tykat) trochu postengrujem. Moj pes poslucha na prve pismeno. Ale zatial, iba ten starsi. Mladasovi to zatial este tak nedobija. Ale to pride. To som ale odbocila. Takze spat. A najviac ma vie dozrat, ked maju moji psi povel pred cestou a zo zadu ich obtazuje cudzi pes. Niekto tu spominal(vazne uz neviem kto pri tolkych prispevkoch), ze sa mu pes sice pred cestou zastavi, ale ked ho vidi, ze sa k nemu priblizuje, tak sa pes pohne. Co takto si psa zavolat ku sebe este kusok pred cestou, dat si ho k nohe a pekne bez nervov prist spolu so psikom k ceste a tam mu dat povel pre zastavenie? Psika pochvalit( kludna pochvala, aby sa nerozrusil. Staci male pohladenie.) A po tejto ceremonii prejst spolu cestu. Jednoduche nie?
Niekedy sa staci trosku vzit do svojho psa a hned mu lepsie porozumieme. Staci ho pozorne sledovat a zachvilu budeme vediet, co ma prave v ktorej chvili v umysle. Potom je jednoduchsie predchadzat neprijemnostiam. Az sa ludia naucia chapat svojich psov.
K tomu vodeniu na pravu a lavu. Myslim, ze tiga to opisala velmi presne. Mne osobne sa pes na pravej strane ani dobre nevodi. A ked si pes zvykne, ze sa chodi pri lavej nohe, tak mu to bude casom uplne prirodzene a aj sam sa k lavej nohe automaticky vzdy zaradi.
Janyk agility pri pravej nohe? Tak s takym niecim som sa za sedem rokov "agilitenia" vazne nestretla.