bulvár a pitbull...

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod rybicka » 20. Jún 2007, 7:01

Mala som cest sa raz zucastnit vycviku na jednom nemenovanom cvicaku a tam bola starsia pani s RTW fenkou, ktora bola velmi hrava, ale neposluchala ani na jedno slovo. Pani jej nedokazala povedat razne povel, rozpravala sa s nou ako s malym dietatom, typu: No pod sem moja, pod ku mne, no pod k svojej panicke, no sadni si moja, zostan pri mne, kam ides, zostan tu....Takymto sposobom bude o chvilu fenka nezvladatelna, lebo si bude robit co ona uzna za vhodne a co bude chciet. A potom sa nemozu ludia divit, preco ten pes neposlucha...lenze problem je, ze to odskace ten pes, nie jeho pan, ktory s nim vobec nevie zaobchadzat. :?
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Nils » 20. Jún 2007, 7:52

Bežná vec, ľudia si kupujú psa veľmi často len pre vzhľad, bez znalostí (či vôbec záujmu) o charakter a povahu plemena. Ďalší podstatný fakt - množstvo ľudí nezvláda samých seba, nieto ešte výchovu zvieraťa, či dokonca dieťaťa. Napr. - týždeň dozadu som na podvečernej prechádzke videl 11 - 12 ročného chlapca, ktorý sa "pod dohľadom" svojej matky (z balkóna) šplhal na nezabezpečené lešenie - do výšky tretieho poschodia(pri zatepľovaní susedného domu) - pretože mu tam zapadla tenisová loptička...

...spýtal sa"mami môžem?" - matka, fajčiac cigaretu prikývla - a so záujmom sledovala zdolávanie troch poschodí po lešenárskych trubkách(mokrých od predchádzajúceho dažďa)... :shock: :shock: :shock:

...ak takýto postoj k vlastnej krvi - dieťaťu, čo potom k takému psovi...

...máte nejaké otázky?? :twisted: :twisted:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod veverka24 » 20. Jún 2007, 8:25

mozno by sa mala zvysit nadobudacia hodnota psa..ked si moze kazdy idiot kupit psa za par korun, netrapi ho ci skape od nekvalitneho zradla alebo bez veterinarnej starostlivosti..+prisnejsia legislativa..mozno aj povinne cvicaky, kontrola velkomnozitelov..fakt neviem :roll:utopia :cry:

mam punta , zobrali sme si ho ked mal 4 roky, nemal majitela..jeden idiot ho postrelil.psik nevedel ani na voditku chodit a naucil sa posluchat aj na posunky aj kez hlasovych povelov, poslucha skoro na slovo..a to som dost benevolentna chovatelka s jemnymi vychovnymi metodami..kvoli povodnej agresivite sme chodili na cvicak, aby si zvykol na spolocnost inych psov.
veterinar mi povedal, ze naco vrazam peniaze na liecbu a vsetko do bastarda, ktory nema ani taku hodnotu..
lepsieho spolocnika a strazcu si ale ani neviem predstavit.
ma 11 rokov dufam, ze este bude dlho s nami a potom uvazujem o utulkovom psikovi..
veverka24

Poslaťod Nils » 20. Jún 2007, 10:44

[quote="veverka24"]mozno by sa mala zvysit nadobudacia hodnota psa..ked si moze kazdy idiot kupit psa za par korun, quote]

majetný vlastník psa zďaleka nie je zárukou seriózneho a zodpovedného majiteľa :idea: :!: :!: :!: :idea:

...poznám skôr opačné prílady - čím bohatší - tým benevolentnejší... :!:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rybicka » 20. Jún 2007, 11:04

Nils, tak s tymto som sa stretla aj ja, cim viac penazi ma ten clovek, tym menej sa o psa staral a zaujimal, mal ho len ako modny doplnok. Taki su najhorsi. :evil:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod veverka24 » 20. Jún 2007, 11:22

netvrdim, ze bohatsi sa lepsie staraju..to nie..ale kupit psika za par korun, lebo nie su ochotni zaplatit za "nejakeho psa" vacsinou znamena, ze naco vrazat do neho kvalitne krmivo, ked pes stal par stoviek, naco zaplatit veterinara, ked ci uz ockovanie, alebo liecba stala viac..radsej psika vyhodia, nechaju umriet, ved za tie penieza si kupia noveho :cry:
mam pocit, ze taketo tendencie prevladaju v okoli, kde zijem.
samozrejme ako som pisala predtym velky podiel na vznikajucich problemoch mame my ludia, niekolko generacna vychova, ze pes je nastroj nie bytost..a to ma mrzi
prestahovala som sa z mesta na dedinu a hoci som proti utracaniu psikov, kope z nich by to ulahcilo trapenie :cry:
veverka24

Poslaťod rUM^pEL » 20. Jún 2007, 14:02

sledovali ste niekto spektrum??
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Nils » 20. Jún 2007, 14:12

rUM^pEL píše:sledovali ste niekto spektrum??

sledovali - najmä teriéry typu bull...

svinská FCI - opäť vynechali pitov! :evil:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rUM^pEL » 20. Jún 2007, 14:42

neviem ja som videl len od vtedy co bol bullterier AST a SBT...ale tak ak narazame na ten isty dokument tak v podstate AST a pit je to iste..a v sucasnosti este viac... :wink:
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod oreganka » 20. Jún 2007, 15:16

tzv. bojove plemena patria do ruk skuseneho kynologa a nebolo by od veci vydavat na ich drzbu oficialny ´zbrojny pas´ - zamedzilo by sa tak, aby tieto plemena drzali neskuseni laici, nevhodni chovatelia, alebo kdejaky primitiv, ktory si potrebuje dvihat sebavedomie (potazmo tyra stenata, aby vyzdvihol bojovy potencial zintenzivnil agresiu zvierata - nelegalne psie zapasy) Ak by si bezni ludia v konfrontacii so psom boli isti, ze zviera je pod kontrolou cloveka, ktory na to MA (zbrojny pas) zmiernilo by sa napatie.
PS: bulvar je humus, skoda slov
oreganka

Poslaťod rUM^pEL » 20. Jún 2007, 15:42

oreganka píše:tzv. VSETKY plemena patria do ruk skuseneho kynologa a nebolo by od veci vydavat na ich drzbu oficialny ´zbrojny pas´....BLA BLA BLA
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod oreganka » 20. Jún 2007, 20:24

vidim, ze tebe by sa to nepacilo, ktovie preco :twisted:
oreganka

Poslaťod rUM^pEL » 21. Jún 2007, 0:17

no nepacilo..ked si vezmem do uvahy ze desat pibullov dokopy nema agresivitu a tym padom prakticky aj realnu nebezpecnsot pre okolie ako 90% kokrov jazvecikov pudlov orechov a inych povahovo nestalych plemien ktore si stale musia nieco dokazovat...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Nils » 21. Jún 2007, 7:17

oreganka píše:tzv. bojove plemena patria do ruk skuseneho kynologa a nebolo by od veci vydavat na ich drzbu oficialny ´zbrojny pas´ - zamedzilo by sa tak, aby tieto plemena drzali neskuseni laici, nevhodni chovatelia, alebo kdejaky primitiv, ktory si potrebuje dvihat sebavedomie (potazmo tyra stenata, aby vyzdvihol bojovy potencial zintenzivnil agresiu zvierata - nelegalne psie zapasy) Ak by si bezni ludia v konfrontacii so psom boli isti, ze zviera je pod kontrolou cloveka, ktory na to MA (zbrojny pas) zmiernilo by sa napatie.
PS: bulvar je humus, skoda slov

orenganka, dievča! myslíš to dobre, ale teraz si šliapla do hnedého smradľavého... :idea:

vyfarbil som ti zopár tých hnedých atď....

súhlasím však s tým, že BULVÁR JE HUMUS

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 21. Jún 2007, 7:25

oreganka píše:vidim, ze tebe by sa to nepacilo, ktovie preco :twisted:

no tak, no tak! neurážaj sa hneď. rumpeľ a ja tiež, len chceme povedať, že to vidíš trošku(trošku dosť) zjednodušene. Myslíš si, že všetci tí, ktorí majú zbrojný pas sú zodpovední. Myslíš si, že psi "nebojových plemien" napr. NO alebo Slov. čuvač nemôžu byť pre okolie nebezpeční? Myslíš si, že to o čom som písal o pár príspevkov vyššie je dôkazom, že niektorí nezodpovední ľudia by sa nemali radšej ani rozmnožovať? (viď. matka-chlapec-lešenie) A napokon, nemyslíš si, že by sa podľa tvojho riešenia zašal HON NA PIT-AMSTAF-STAFORD-BULL-RTW a iné ČARODEJNICE?? :!:

viem, že len hľadáš liek na ľudskú hlúposť, ale to sa ešte nikomu nepodarilo... :idea: :idea: :idea: :wink:

Obrázok užívateľa
Nils

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 5 hostia