Keďže sa tu niekomu nepači a vadí mu môj príspevok, tak som ho zmazala.
Dúfam, že sa aj napriek tomu budete mať o čom baviť.
Soreya, predpokladám, že si dlhoročná chovateľka, ktorá odchováva minimálne 2krát ročne, prípadne kryje každý druhý mesiac, keď máš také 100% a aktuálne informácie Šteňa za krytie je bežná vec. A hlavne, pri krytí ide o dohodu medzi majiteľmi psov, takže pokiaľ sa dohodnú, že krycí pes vezme za krytie pol vrhu, tak sa neni nad čím pozastavovať. Pokiaľ si chce majiteľ krycieho psa vybrať z vrhu šteňa za krytie a majiteľ suky si šteňa pre seba nevyberá, zväčša vyberá ako prvý. Ale zasa je to na dohode. A úplne najlepšie je, keď sa dohoda uzavrie vopred s tým, že sa berú do úvahy možnosti málopočetného vrhu, prípadne narodenie len jedného štenda, prípadne iné varianty (nezabreznutie suky a pod.)No to máš teda podmienky! V dnešných časoch sa už štaňa za krytie nedáva, bol by niekto blbý, keby tak urobil.
sylva píše::lol: Soreya, predpokladám, že si dlhoročná chovateľka, ktorá odchováva minimálne 2krát ročne, prípadne kryje každý druhý mesiac, keď máš také 100% a aktuálne informácie Šteňa za krytie je bežná vec. A hlavne, pri krytí ide o dohodu medzi majiteľmi psov, takže pokiaľ sa dohodnú, že krycí pes vezme za krytie pol vrhu, tak sa neni nad čím pozastavovať. Pokiaľ si chce majiteľ krycieho psa vybrať z vrhu šteňa za krytie a majiteľ suky si šteňa pre seba nevyberá, zväčša vyberá ako prvý. Ale zasa je to na dohode. A úplne najlepšie je, keď sa dohoda uzavrie vopred s tým, že sa berú do úvahy možnosti málopočetného vrhu, prípadne narodenie len jedného štenda, prípadne iné varianty (nezabreznutie suky a pod.)
Soreya píše:sylva píše::lol: Soreya, predpokladám, že si dlhoročná chovateľka, ktorá odchováva minimálne 2krát ročne, prípadne kryje každý druhý mesiac, keď máš také 100% a aktuálne informácie Šteňa za krytie je bežná vec. A hlavne, pri krytí ide o dohodu medzi majiteľmi psov, takže pokiaľ sa dohodnú, že krycí pes vezme za krytie pol vrhu, tak sa neni nad čím pozastavovať. Pokiaľ si chce majiteľ krycieho psa vybrať z vrhu šteňa za krytie a majiteľ suky si šteňa pre seba nevyberá, zväčša vyberá ako prvý. Ale zasa je to na dohode. A úplne najlepšie je, keď sa dohoda uzavrie vopred s tým, že sa berú do úvahy možnosti málopočetného vrhu, prípadne narodenie len jedného štenda, prípadne iné varianty (nezabreznutie suky a pod.)
Ja som tu nechcela vyvolať hádku, a áno, som dlhoročná chovateľka psov s PP, mám ročne 2-3 vrhy a môj pes kryje. Ale také, že by som chcela šteňa za krytie?? Ešte pred 2-3rokmi to bolo "v móde", ale teraz sa to už nerobí, teda pri mojom plemene určite nie. Netreba hneď napádať. Okrem toho som proti chovu psov bez PP, najmä yorkov, ktorí bez PP sa pomaly viac podobajú pouličným psom s výškou potkana, pravdaže česť výnimkám, lebo minule som bola v Nitre a videla som krásneho yorka, ale nemal PP a mal kupírovaný chvost, ale bol krásny. Ja len toľko.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia