evulkak píše:Nils preboha to kde si vyhrabal?
Inac ked uz hovoris o tom ze nahaci a tym padom asi aj ine drobne plemenanie su psy.. trosku sa zamysli. Prednedavnom ste sa tu rozculovali ze niekto vravi na pitbulov a obdobne rasy ze su to vrahovia a ze ludia ich ich neakceptuju. Nic v zlom ale ty robis to iste s inymi plemenami. To ze je to mensie este neznamena ze to nieje pes
ad 1: nevyhrabal, je toho oveľa viac...
ad 2: Je to o tom, ako kto chápe podstatu, úlohu a vlastnosti ktoré PSA robia PSOM!!! Ja mám svoju predstavu a tak ako každý iný aj ja si myslím, že práve tá moja je tá správna.(čo neznamená, že nie som prístupný aj mierne odlišným pohľadom)
Akcetovať znamená prijať, zmieriť sa s tým - a ja predsa nebrojím proti maltézákom či bischonom či čivavám a pod. Netvrdím, že ich chov treba obmeedziť, či zakázať alebo, že by mali chodiť s majiteľom zásadne na vodidle a s košom. Ani netvrdí, že sú to vrahovia, či beštie (ajkeď zviera nemôže byť nikdy vrahom - zase poľudšťuješ psov?!?!). Ja len tvrdím, že sú to tvory, ktoré azda v minulosti mali čosi so psami spoločné, ale z môjho pohľadu ich dnes s nimi spája len pramálo. Ale každý nmech verí svojej predstave o tom, čo to PES je. Ja verím tiež tej svojej. A ty Evka tiež...