sylva píše:Jéééjda, evulkak, Ty si ešte stále nezačala chodiť na ten cvičák?! Som myslela, že prvú časť abecedy už Tvoj pes zvláda Veď si už dávnejšie spomínala, že začínate. A aspoň s ním Ty sama niečo robíš? Lebo čas uteká
A jasne, rybička, že od trojmesačného štenda nemôžeš vyžadovať to, čo by mal zvládať dospelý pes. Ale určite ani to štendo nevovediem vyšpiniť sa do stredu sídliska. A ešte ma v súvislosti s týmto napadá jedna vec, nedávno sa u nás na chodníkoch objavili obrovské nápisy "voľný pohyb psov zakázaný. Keď mám psa síce bez vodítka, ale kráča mi na povel "k nohe" pri nohe, je to voľný pohyb psa, či nie?! Alebo ak mám mať podľa vyhlášky psa na vodítku a pes mi kráča pri nohe so zaveseným pripnutým krátkym vodítkom na obojku, ale ja ho nedržím v ruke, porušujem vyhlášku, alebo nie??
evulkak píše:.... Inac som si ho zatial cvicila sama ale nema to ten efekt. je to na 50% zatial.
rybicka píše:evulkak píše:.... Inac som si ho zatial cvicila sama ale nema to ten efekt. je to na 50% zatial.
Evi a ako dlho ho sama cvicis? Jalen, ked pises, ze je to na 50%, ze kedy si predstavujes, ze by mal vediet 100% Lebo podla mna pes na 100% nezacne posluchat po niekolkych dnoch, alebo tyzdnoch, to chce mesiace treninku, trpezlivosti a doslednosti. A mam este taky svoj sukromny nazor(ktory tu bude urcite hned zkritizovany), ze pes na 100% neposlucha nikdy, moze na 99,8, ale na 100% nie. Vidim aj na bratovych psoch. Je polovnik, v akcii su vynikajuci, maju za sebou polovne skusky posluchnu vzdy, ale obcas je to az na zavrcany povel. Je to velmi malokedy, ale vzdy sa najde nejaky ten den, kedy brat povie povel napr. miesto a odlozi ho a pes lezi, len niekedy ked ma moznost na pana vidiet, posunie sa aj o 3-4 metre, aby na neho videl. Ked mu brat zavrci, kde je miesto, tak sa vrati a potom uz tam zostane. Maju svoje vrtochy a aj ked poznaju povel a vedia, co maju spravit, tak niekedy jednoducho sa im "zrovna nechce" a hadzu rozne pohlady a tak.....
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia