michelle píše:Nils a nemaj strach, ja raz budem aj v druhom ročníku na gymnmáziu...zatiaľ som však tu možnosť nemala, lebo som len prváčka na strednej
Lulu01 píše::cry:
Chcem sa opytat veterinara, resp. niekoho, kto s tym ma skusenosti, ze ci sa da bezne dat utratit zdrave zviera (pes) z rozhodnutia majitela?
Kolko to stoji (orientacne)?
A co s telom - postara sa o to veterinar, alebo majitel - a ako?
Ja viem, ze je to mozno krute, ale co si ma majitel vybrat: pustit zviera nezodpovedne behat po ulici, tyrat ho doma (kedze sa on nedokaze poriadne postarat), alebo cakat, ci sa najde nejaka dobra dusa, co si ho zoberie - ked kazdy chce iba steniatko....???
Naty píše:Nils, myslím, že do toho psychiatrického fóra sa môžeš prihlásit aj sám, a určite to zvládneš aj bezomňa.
Ivka, ja som nenapísala, že si rovnaký živočích ako kôň, mravec atď., ale že človek, kôň, mravec, pes atď. patria do veľkej skupiny nazývanej "živočíchy". Zrejme si ale nepostrehla aký je rozdiel medzi pojmami "živočích" a "zviera"(teda aspoň tak to vyzeralo). Príroda sa delí na živú a neživú. Do živej patria rastliny, živočíchy a huby. A vzhľadom na to, že nie sme huby ani rastliny, je logické, že sme živočíchy. Živočíchy sa ďalej delia na nebunkové, jednobunkové a mnohobunkové. Mnohobunkové sa delia na bezstavovce a stavovce. Stavovce sa ďalej delia na: ryby, obojživelníky, plazy, vtáky a cicavce. A do cicavcov patrí aj človek.
Pojmom "zviera" sa označujú všetky mnohobunkové živočíchy s výnimkou človeka.
Nils,, keď na to ideš z matematického hladiska (napísal si predsa, dávať medzi ne = .)... Porovnávať z matematického hladiska neznamená dávať medzi ne = (rovná sa), ale porovnávať znakmi >, < (väčší, menší) alebo = (rovná sa).
Z biologického hladiska môžeš porovnávať napr. vonkajší vzhľad, stavbu tela, stavbu bunky atď. rôznych živočíchov. Napr. keď porovnávame psa a koňa, môžme o vonkajšom vzhľade povedať, že kôň je vyšší, patrí medzi kopytníky, má hrivu, dlhšie nohy atď. a neznamená to, že hovoríme "pes rovná sa kôň".
V tom, či zviera myslí sa ľudské názory veľmi odlišujú. Môj názor je, že aj zviera môže rozmýšlať. Ak nie, ako potom môžeš niečo naučiť psa? Musí predsa rozmýšľať a správne posúdiť, čo má na daný povel spraviť.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia