Akého psíka...???

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Nikka » 3. Apr 2007, 10:29

Ved prave Rybicka, aj ja mam podobne skusenosti :D
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod Michaela » 3. Apr 2007, 12:43

pokial nechcete aby pes plzol do bytu je potom najlepsie drotosrsty - tie psiky zanechavaju najmenej srsti alebo skoro vobec. kratkosrste plemena plznu casto, ale to zalezi aj od plemena. napr. moja sirka kriz. dalmatinca a slovenskeho kopova - cely rok plzne a male chlpy a ked ju kupem tak su kratke chlpy vsadé, ale predtym som mala krizenca jagteriera a slovenskeho kopova (mal kratuku srst a vyzeral ako kopov len usi mal mensie ako kopov) a jemu padala srst len 2 krat do roka. cely rok pokial sa kazdy den cesal tak nie
Michaela

Poslaťod michelle » 3. Apr 2007, 12:46

nhoo thak take kratkosrste psy, vhodne pre deti...su najme tie spolocenske psy..ktore tu uz boli spominane..ako napr. mopslik, anglicky buldocek, baset, čivava, čínsky chocholaty pes, jazvečik

ale nie je pravdou, ze kratkosrste psy su vhodnejsie do bytu, ako tie dlhosrste...lebo thak napriklad aj dlhosrsteho psa mozete dat ostrihat..a bude kratkosrsty...zalezi to uz len od vas...ale takym najvhodnejsim psom pre deti je asi pudel, či už pudel toy alebo trpasličí, alebo aj väčší, to je jedno, je to pes, ktory je velmi inteligentny a ucenlivy :)

alebo aj na tejto stránke sú veľmi dobre opísané jednotlivé plemená psov...a je tam aj to, či sú vhodné pre deti alebo nie sú :)
Obrázok užívateľa
michelle

Poslaťod dexter13 » 3. Apr 2007, 12:55

Tosa inu :lol:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod anet » 3. Apr 2007, 13:46

Nils píše:
anet píše:Nepisete vek deti ale ja osobne odporucam napr. kavaliera, jazvecika radsej dlhosrsteho, seltiu.
Myslim ze ludia maju mylnu predstavu o udrzbe hladkosrstych plemien. Strasne plznu, tie drobne ihlicky sa napichaju vsade. No, ale kto nemal hladkosrste plemeno i tak neuveri.

Myslím, že kto má/mal hladkosrsté plemeno tak takúto zjednodušenú, zovšeobecnenú kravinu nenapíše. Mal som a mám aj krátkosrsté plemeno a mal som aj dlhosrsté. Neporovnateľný rozdiel... :!:

Neporovnatelny rozdie v com?
Ze ked sa mi doma otrasie hladkosrsty pes, tak lieta srst a lepi sa na vsetko na telku, na nabytok, zapadne do skar plavajucej podlahy, napicha sa do kobercov, neda sa to povysavat, je to prilepene na obleceni, skratka chlpy su vsade.
A ze z dlhosrsteho psa mi vypadnu chlpy ktore hravo zodvihnem, pretriem koberec handrickou a chlpy su prec.
Alebo ze vidim rozdiel medzi tym ze napr.takeho kavalierika strcim do umyvadla a osprchujem par chlpov "podvozku".
Aj takeho JRT musis strcit do umyvadla a osprchovat mu "podvozok".
Ja teda neviem upratujem denne, a laby sprchujem rovnako hladkosrstemu ako aj dlhosrstemu.
Neviem Nils, v com je ta napisana kravina :?:
Obrázok užívateľa
anet

Poslaťod Dávid_Bodnár » 3. Apr 2007, 13:59

No tak...Deti maju dcera: 15 Syn: 12...Oni chcu psa uz asi 2 roky len ja to vzdy odkladam...S tym ze je to zly napad a tak...Ale teraz som tak rozmyslal ze to nemusi byt az taky zly napad...Osviezilo by to nas rodinny stereotyp...A z utulku psika by som nerad...(mozno niektory nebudu somnou suhladit ze psika z utulku nechcem,ale je tom moj pocit)...Radsej by som nejake plemeno aj s PP...Od psika neocakavam nic vynimocne...Snad take normalne veci...Byvame v byte...
Dávid_Bodnár

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 15:04

Dávid_Bodnár píše:Deti maju dcera: 15 Syn: 12...
Dávid, čo ťa odrádza na veľkosti LR? Mnohí ľudia ani nevedia, že ho v byte majú.
DKo

Poslaťod Dávid_Bodnár » 3. Apr 2007, 15:11

DKo: No to ze Labrador nieje najmensi...A si myslim ze pre jeho velkost by asi nebol najstasnejsi v byte....Ci ano?
Dávid_Bodnár

Poslaťod evulkak » 3. Apr 2007, 15:29

DKo napr. aj preto ze taky labrador zozerie viac ako civava ci mops :wink:
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod Ivka » 3. Apr 2007, 15:31

David, tak teraz sa priprav na debatu vsetkych majitelov velkych plemien, ktory ich maju v byte :lol: :lol:
a vysledok bude, ze velkost psa a velkost bytu nemaju ziaden suvis. pokial ma pes dostatok pohybu, nie je ziaden problem s jeho ubytovanim v byte. oni su aj tak najstastnejsi ked su pri tebe :)

btw. poznam niekolko labradorov, ktori ziju v byte a su velmi stastni :D
Ivka

Poslaťod evulkak » 3. Apr 2007, 15:45

Ja by som sa postavila za Davida.
Ved ak si vybral male plemeno tak asi chce male plemeno. velke plemeno potrebuje viac pohybu, viac stravy... poplatky u veterinara za urcite zakroky su vyssie. Ved taky 20kg pes to je uz vlastne plnohodnotny clen domacnosti - ako dospelak. Maleho psa vezmete do tašky, na prenos stačí jeden človek či dieťa. Dokonca takého maltezáka či yorka možete vziať do lietadla ako príručnú batožinu. Úprava srsti vám zaberie menej času. Nemusíte ho vonku "ničiť" 4 hodiny.. stačí dve. tým nechcem povedať že by nebolo vhodné ho brať aj na viac. A potom vezmite do úvahy aj rodičov. Deti im o pár rokov ubziknú z hniezda... a im ostane na "starobu" prepáč David veľký pes.
som si istá že každé plemeno má čo to doseba... a verím že každý kto si ide kupovať psa má v tom akého veľkého psa ako prvom jasno.
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod Ivka » 3. Apr 2007, 15:55

co poznam rodicov, ktori zdedili psa po svojich detoch, tak rozmaznavaju psov, ze obcas mam dojem, ze k svojim detom sa tak pekne nespravali :) chcem tym povedat, ze ked je cenom tvojej rodiny pes niekolko rokov (co by bolo aj v Davidovom pripade) mas toho psa tak rada, zeby ti urcite chybal keby ti ho deti vzali, co je vlastne tiez alternativa na stare kolena...
myslim, ze aj maly pes je plnohodnotnym celonom rodiny, asi to nie je o vahe.
aj tak to zalezi na tom k akemu psovi ma clovek najblizsie, ktory mu povahou, velkostou, potrebami najviac vyhovuje :wink:
Ivka

Poslaťod evulkak » 3. Apr 2007, 16:14

Ivka jasne v bode ze rodicia psa rozmaznaju lebo im nahradi dieta suhlasim. Moja mama sa tiez o to pokusa ked s Arthurom pridem ku nim. Len moja "drsná a zlá ruka" jej to hatí :lol:
Aj s tym plnohodnotnym clenom akejkolvek vahovej kategorie suhlasim.

No aj tak sa budem opakovat ze clovek ma vyriesenu otazku o velkosti psa este predtym nez si ho skutocne vyberie.

vravim to aj podla seba. 1. otazka ktoru som si polozila bola velkost. 2. povaha a náročnosť, 3. srsť. Vo veľkosti je samozrejme zahrnutá strava menší menej zje resp. krmivo o istej hmotnosti u malého psa vydrží dlhšie ako u veľkého. Prenos - to som spomínala. V prípade nutnosti krpca zbalím do "ruksaku". To nutnosti preistotu zopakujem. :o) A potom ešte iné kritériá.
:wink:
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod Ivka » 3. Apr 2007, 16:17

tak sme sa nakoniec dohodli :lol:
a sme tu od toho aby sme Davidovi do toho kecali :lol:
Ivka

Poslaťod Dávid_Bodnár » 3. Apr 2007, 16:20

No neviem...Deti nechcu pocut o inom psovi ako je Labrador...Ale ak si nejakeho psa zaobstaram tak mohli by ste mi napisat co budem musiet kde povybavovat a ak to aj neco bude stat tak kolko v pripade toho Labradora? Je nejaky rozdiel v tom ci budem mat psa s PP alebo bez? V pripade vybavovaciek alebo poplatkov? Dakujem
Dávid_Bodnár

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia