od Miroslava Vithalmova » 5. Mar 2007, 9:35
Ahoj,
nic sa neboj. Nas ma uz 5 mesiacov. Tiez som sa na zaciatku velmi bala a nemala ponatia co s nim spravit, ako ho dobre vychovat.
Na zaciatku to bola hroza, lebo moj priatel si velmi potrpi na cistotu a si predstav, ze toto male stvorenie sa rano zobudilo, spravilo 3 hromadky a 6 mlacok no horor (:
Najprv som sa snazila ho ucit na noviny, ale to sa mi moc nedarilo.Az jedneho dna som sa zobudila a on sam od seba zacal cely den behat na noviny.Tosom len cumela ci mi nevymenili cez noc psa (:
Ale to bolo len jeden den a potom sa na druhy den zobudil a akoby na vsetko zabudol.Tak chvilku trvalo kym som za nim stale behala a upratovala, ale asi po troch mesiacoch som s nim zacala chodit tak na minutku do zahrady a to pomohlo.Teraz uz bude mat 6 mesiacov a je velmi cistotny. Samozrejme obcas sa stane nehoda, ale to je velmi zriedka, takzeje to v pohode.
Ja som ho zacala umyvat velmi skoro, nepamätam sa kedy presne, ale viem ze v tretom mesiaci som ho uz urcite kupala.Pytala som sa na to doktorky a ta mi sama povedala ze to nevadi ze ho kludne mozem umyt.Ved take steniatko sa zaspini raz dva.Ale zas netreba to prehanat...
A co s ohradkou? No my sme ho najprv nechali pobehovat volne po byte.Kym nam teda nieco nerozkusal.Ono to male stvorenie ma totiz dost dobre zubky (:
Najprv to bola stena pri dverach...tu okusal az po zelezo a potom roh postele. Vzhladom na to ze sme boli prave prestahovany do noveho bytu a moj priatel z toho dostaval riadne nervy, dokonca chcel dat psika prec, rozhodli sme sa mu spravit ohradku. Spravili sme mu z dreva ohradku, samozrejme taku aby tam mal dost svetla a dost priestoru. Vystlali ju dekou a hrackami a dali do spalne k nasej postely.Samozrejme on nezbednik sa z nej vzdy dostal, aj ked bola dost vysoka, tak sme ju museli spravit aj z vrchu. Nechceme aby tam bol vzdy, po case skusime co spravi ked ho znovu nechame volne behat po byte ked tam nie sme. Ale teraz vecsinou ked odchadzame do prace, davame ho tam. Priatel robi kusok od domu, tak na zaciatku ho bol kontrolovat ci neplace. Asi dva tyzdne plakal, ale teraz uz kludne spinka a caka kym sa vratime.Problem budu asi aj robit kvetiny, ak mate nejake na takom mieste kam by sa mohol dostat. Fuu hlinu z nich mi roznosil po celom byte.Treba mu par krat vysvetlict co moze a co nie a neskor sa tym uz nebudes musiet zaoberat. (: Nic sa neboj, prajem ti vela stastia a hlavne vela lasky, lebo ten psik ju od teba potrebuje.(:
My sme mali na zaciatku s priatelom vela problemov a hadok koli tomu malemu zazraku, ale teraz je to uz clen rodiny a ani jeden z nas by sa ho ani za nic nevzdal...