farbosleposť

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

farbosleposť

Poslaťod rybicka » 22. Dec 2005, 13:37

V téme O www.chovatelia.sk som postrehla výmenu názorov Ashley a ankous a naozaj by ma zaujímalo s čím prišla Ashley. Viem, že by zvieratá mali byť farboslepé, je to všeobecné známe a nikto nedokázal, že by zvieratá videli farebne, ale ako mi potom vysvetlíte, že môj bígl najradšej kúše červené veci? Skúšala som to, dala som mu 3 svoje veci, z toho 2 boli červené(2 oblečenia a 1 poštárik). Jedno tričko červené a druhé modré, nosím obidve a červený poštárik. Modrého trička sa ani nedotkol a začal trhať červené tričko, ktoré striedal s trhaním toho červeného poštárku. Vždy som mu to zobrala a tak za 1/2 hodiny som to vyskúšala znovu a na ďalší deň tiež, s inými vecmi, kde jedna bola červená(papuče, spodné prádlo a ponožky-rád trhá všetko z týchto troch vecí a jediné papuče sú červené). Vždy si vybral papuče-pritom, ak by išiel k tomu, z čoho ma najviac cíti, myslím, že by to boli práve ponožky, alebo spodné prádlo, nie?
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod zuzu » 22. Dec 2005, 14:44

To co za somara si mysli, ze zvierata su farboslepe?! to je teda riadna blbost! za to, ze my ludia nie sme farboslepi tak musi byt farboslepe vsetko ostatne co nevie rozpravat alebo ako? :?:
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod Hosť » 22. Dec 2005, 16:00

pes nie je farboslepý, dokáže vnímať určité odtiene farieb, no nie všetky.
Hosť

Poslaťod Ashley » 28. Dec 2005, 23:16

Pes rozoznáva iba velmi výrazné odtiene farieb, ako sú červená alebo ostrá zelená. určite nerozozná bielu od krémovej ale rozhodne nie je farboslepí. Jednou z týchto príčin je aj zorný uhol ich pohladu ktorí je iný ako u človeka. a mení sa aj v závislosti od plemena. Ak niekto nesúhlasí tak príjmem akýkolvek komentár.
Ashley

Poslaťod rybicka » 2. Jan 2006, 8:08

Vďaka za vysvetlenia :wink:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod michelle » 2. Jan 2006, 12:56

ahoj aj ja som počula, ževraj je pes farboslepý...že vidí iba čiernu a bielu..a aj podľa mňa to je blbosť..nikdy som tomu nechcela veriť...myslím si, že farboslepý byť nemôže...to je blbosť a koniec...ja tomu nikdy neuverím že je pes farboslepý..nech mi to niekto dokáže!!!!!!!! :wink:
Obrázok užívateľa
michelle

Poslaťod zuzu » 3. Jan 2006, 16:25

Tak vám štyrom ďakujem za podporu môjho názoru a dúfam že sklamaný/á nám to všetkým nejako dokáže že ten pes je predsa len farboslepý....
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod a » 3. Jan 2006, 17:35

počuj maličká,nikto netvrdil,že je pes farboslepý,ale,že nevidí farby rovnako,ako človek :!:
a

Poslaťod michelle » 24. Feb 2007, 16:34

ale ani človek nevidí farby rovnako ako pes, čiže nie je v tom žiadny rozdiel :wink: zato však nemusí byť farboslepý...ehm veď o čo je človek viac než pes? o nič..človek je len väčším problémom (je zlostnejší, agresívnejší, nepriateľskejší, atď šak každý vie, čo mám na mysli, dúfam)...thaže
Obrázok užívateľa
michelle

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia