Hehe, to som rada, nechem byt ukamenovana na vikend..este tak cez tyzden, uliat sa z roboty...
este k tomu trimovaniu...asi je rozdiel ked sa trimuje maly bradac, a ked vlkodafko...."osklbkat" to velke telo...no neviem, to je asi dost nadlho.
kedy sa vlastne zacina trimovat? vek myslim....
no ja neviem... ta srst mu dorasta pomerne rychlo ak ho neupravis bude z neho gula . Z toho naseho sa uz pomalicky stava taka mensia gulka . Na klubovej stranke bradacov som citala o uprave srsti so zaciatkom prave v osmom tyzdni. Aj chovatelka mi vravela ze je dobre zacat skor aj preto aby si stena na trimovanie a cesanie zvyklo este ako mlada.
ale ked tie gulky su take rozkozne este davnejsie som spekulovala nad ciernym ruskym terierom, su to krasny psy aj zaujimave povahy, ale ma prave odradzala ta ich srst....
tiez ked som vyberala plemeno som chcela kratkosrste bezudrzbove. No mala som par poziadaviek:
- temperamentny (aby vydrzal aj velmi dlhe prechadzky, turistiku atd.),
- priatelsky (mam 2 kralikov tak nech ich hned neulovi - to by ma mrzelo)
- nizsieho vzrasu do bytu (keby som mohla vyberat podla seba kupim si
vlkodava)
- inteligentny a lahko vycvicitelny (iste nie bigel to je tvrdy oriesok)
a az potom bola srsť.
takze tak. Inac udrba srsti nieje az taka strasna. Cesanie kazdy den a trimovanie raz za tri mesiace.. asi.. tipujem. Uvidime co ukaze prax. Mozno ked sa nastvem tak ho necham v lete ostrihat. Len neviem co to urobi s kvalitou tej srsti.