psi jedinacik

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

psi jedinacik

Poslaťod mata26 » 6. Mar 2007, 16:30

ahojte vsetci.
prave dnes som si zajednala malicku sucku Zlateho Retrievra. ak vsetko pojde dobre tak o 2 tyzdne by sme si mali pre nu ist. co sa chcem spytat, ma niekto z vas psika, ktory bol jediny z celeho vrhu? ma to nejaky vplyv na povahu, tato nasa malicka je jedinacik, ale jej majitelia maju aj inych psikov a steniatka takze kontakt s nimi bude mat. a ak by ste mi mohli poradit ako sa najlepsie pripravit na prichod steniatka, co vsetko nesmiem zabudnut kupit? dakujeeeeeeem. :o)
Obrázok užívateľa
mata26

Poslaťod evulkak » 6. Mar 2007, 17:38

misky na vodu, krmivo, obojok, voditko, hracky, zuvacie kosti, deku na ktorej bude spinkat a mozno aj pelech... ale taky veeelky aby mu bol dobry aj ked bude uz dospely a pevne nervy :lol: . Ak toto vsetko budes mat tak casom zistis co este by sa ti zislo. Ja som dokupila flexinu lebo maly zacal spoznavat svet a pri prechadzkach vonku mi ohluchol :D . Potom som dokupila motivacne mnamky.. ked ho ucim sadni, lahni atd.
A este idem kupit postroj namiesto obojku.
Predpokladam ze predavajuca ti da vzorku krmiva ktorou krmi..ak nie dopredu zisti com krmi a dokup si do zasoby ... podla toho ci budes chciet krmit tym krmivom aj nadalej.
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod korra » 8. Mar 2007, 12:23

asi tak jak pise evulka, hadam ti da chovatelka aj nejaku "handricku" s pachom matky, ak nie, je vhodne so sebou zobrat nejaku utierku, uterak a maminu steniatka poutierat, dost to pomoze v prvych dnoch zvykania si steniatka - bude citit znamy pach a vie to dost ukludnit.

Este by som snad podotkla, ze je vhodne sa s chovatelom presne dohodnut na cas, kedy si stendulo vyzdvihnete, skrz posledneho krmenia, aby sa ti trebars po ceste nedogrckal.

Bolo by vhodne mu uz teraz vybrat miestecko doma, tiche, kludne, bez prievanu, najlepsie aj s vyhladom na vas, alebo blizko vas.

Este doporucujem nejakym sposobom ochranit kvetinace, popripade ich odstranit ak su na zemi - jednak, niektore kvety su jedovate a jednak pre to, ze pre hafanov to moze byt velmi zabavna atrakcia (hlina vsade a namiesto kvetu len pahyl) :wink:

Zabezpecit aj kable...obdobna zabavka
Obrázok užívateľa
korra

Poslaťod mata26 » 8. Mar 2007, 18:09

zajtra ju ideme pozriet, mam sto chuti zrusit vsetky plany na buduci tyzden a uz si ju rovno zajtra zobrat domov, ale neviem ci by mi ju uz dali, ma len 6 tyzdnov. miestecko bude mat v spalni pri nas, aspon zatial pokial je malicka. nejake veci mam este po fenke, ktora nam minuly rok zomrela, ale vacsinu budem musiet kupit, teraz akurat uvazujem co jej kupim na spanie, teda hlavne aku velkost by mal mat jej pelech, lebo teraz je malicka ale dost narastie, tak zvazujem ci rovno kupit nieco vacsie aby to mala na dlho,alebo len nieco mensie a potom ked podrastie tak kupime nieco ine. taaaaaaaaaaaaaaaaaak sa tesim.
Obrázok užívateľa
mata26

Poslaťod Lada » 8. Mar 2007, 22:09

Ahoj. Kľudne jej kúp aj niečo menšie a potom jej kúp väčšií keď budú peniaze. Ja som mojej kúpila trocha väčší pelíštek mala vo zvyku si zo sebou nosiť hračky a všetko čo našla na zemi, takže bol vždy plný kade čím. Ináč nieje zlý aj taký molitanový pelíštek. Je mäkký a dá sa oprať, nevýhoda je, že sa ti tam môže vycikať alebo ho vykuchať ako to urobila mojaSBT. Ale neviem ako sú na tom Goldeny, keď sú šteniatka skús sa informovať. Teraz som kúpila plastový pelech, dala som tam deku a je kľud.
Lada

Poslaťod korra » 9. Mar 2007, 9:49

no...ono sa moze stat, ze aj ked kupis hned velky pelech, tak neskor budes musiet kupovat novy...pre niektore stenda su peliesky velmi zabavnou kusacou hrackou :D

Viem, ze sa na steniatko tesis a nevies sa dockat, tym sme si asi vsetci presli, ale v 6.t by malo byt este pri mame, neboj, o nic nebudes ukratena :)
Este si uzijete :D
Obrázok užívateľa
korra

Poslaťod mata26 » 10. Mar 2007, 9:56

tak vcera sme sa na nu boli pozriet, je to nadherne stena a jej mamina je tiez krasna, komplet nas poolizovala, (aspon sa nemusim umyvat). teraz sa snazim najst pre nu meno aby ju uz mohli tak zacat volat. ibaze z toho mnozstva mien co som nasla som mimo,mame par vybranych , ale zatial si ziadne k nej neviem predstavit.
ako sa volaju vasi psici? tento vikend to meno chceme vybrat, nech uz si pomalicky zvyka na to ako sa bude cely zivot volat.
Obrázok užívateľa
mata26

Poslaťod SH a perzska macka:) » 10. Mar 2007, 10:32

tak to je super :wink: gratulujem, tipujem ze na tej malej fotke, tak to je ona ze? zlatunkaaa
moja sa vola Kity ale paci sa mi aj Naty :D
SH a perzska macka:)

Poslaťod mata26 » 10. Mar 2007, 18:53

Obrázok užívateľa
mata26

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia