od Hosť » 28. Dec 2005, 8:25
Mila mimi, nepoznam ta, mozno zial mozno chvalabohu, ale tvojimi reakciami na moje nazory aj v inej teme si mi otvorila oci a ako rychlo som nasla toto forum, tak rychlo odtialto odchadzam. Zato ze ma niekto problem s fenkou, nakryt ju, porodit a pokusit sa odchovat nejake steniatka, je niekto zly?? ci nepochopila som tvojej reakcii. Ano nasla som aj ja na Edusane tieto otazky, ale zial ani z jednej mi nevyplynulo to na co pozorovatel narazal, ze emmka1 je mnozitelka zvierat, keby bola z tych chovatelov, tak urcite by sa nedotazovala na laicke otazky okolo porodu a nakrytia a uz by mala svoje skusenosti.
Mozno aj ja, ked sa rozhodnem o dva-tri roky mat steniatka s mojou fenkou (ktoru este nemam) tak uz som mnozitel chovatel???
Ani cloveka nepoznate a uz ho odsudzujete, to je krasa
A este k tym jablkam a hruskam, keby nepomohli ti poctivejsi a zodpovednejsi sprostredkovatelia-vykupcovia(nevravim o tych zlych), mozno by aj tie steniatka skoncili v utulku. Ale ak nevies nie je to ich chyba, nie je to chyba chovatelov, vykupcov, majitelov feniek, je to chyba v nas ludoch, ze nieco sa nam stane hrackou na par dni a potom to vyhodime, ze nam chyba zodpovednost za nemeho tvora, ze peniaze su nam prednejsie ako laska, ktoru to zvieratko prejavuje, ze vieme byt agresivni a zakerni a vyuzivat psika na zapasy, tam je chyba, ze niektori ludia si chcu nieco dokazat a potom to konci psikmi v utulku, vyhodenymi psikmi na hradzi v tej najvacsej zime, obesenymi psikmi na stromoch, tyranymi psikmi a zabitymi psikmi na zapasoch.
Taketo nieco som chcela povedat tym mojim nazorom.
takze mimi stastne a vesele