Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod dexter13 » 1. Mar 2007, 14:31

aha, uz neni take drahe, som kuken, no neviem, zlozenim mi to nepripada nic moc, asi neco ako fides breeder line, pes ho zere, zere ale moc mu to neda iba pocit nasytenosti... ale do tajov vyrobu atomu granule bosch nie som zasveteny, preto, ze ich nemam. Tak mozno ak fos donahana thajske dievciny tak nam nieco napise :lol:

PS: ta stranka na domene zdarma *szm, no excellent, som zvedavy kto by hladal bosch na framato.... :roll:
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Krmivá

Poslaťod Diana.j » 1. Mar 2007, 14:42

však, toto ani ja sa neviem dopátrať ako to vyrábajú, a nerada by som mu dávala len niečo čo sa tvári ako krmivo,trainer ste nejak opísali, ale toto, no neviem, písala som ti pred tým, že mi ponúkli v obchode tieto 2, keď mu ich dám do misky vyberie si bosch, a ak ho nemá ,trainer nechce a bude búchať do misky pokiaľ mu nedám bosch, žere ho pahltne, dostali sme vzorku aj pro planu na to ani nepozrel, som z tých granúl jeleň, sám si raz napísal že si pes vyberie čo chce, ale aj tak by som chcela aby to bolo aspoň trochu dobré, aj keď fosília stým nebude súhlasiť, ja som mala bosch navážený, lebo vtedy originál balenie nemali 1kg. bolo to puppy myslím a stálo 1 kg - 100sk,
Diana.j
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 25. Jan 2007, 14:06

Poslaťod dexter13 » 1. Mar 2007, 15:06

ved uvidis casom, ja by som mu to zatial nechal, iba ak by sa vyskytli neake mierne problemy. Ale urcite je lepsie ako HM a komercne krmiva, ako pedigree atd... Bucha do misky, to je urcite chlap :lol: ...inac je bezne ze psik pri prechode na nieco nove, zravejsie si urcite vybere vzdy to nove. Je to napr. ked davas superpremium krmivo, das mu neaky lacak a pes sa na to vrhne, pretoze ani clovek nezere stale len rezen rezen rezen..... ale da si aj ine /stereotyp/ mozno mam detinske prirovnania, ale je to tak pes je taky isty tvor ako my, mozno niektory aj viac :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Krmivá

Poslaťod Diana.j » 1. Mar 2007, 15:14

no je to chlap, náš Maxo(miniMaxo), určite je to aj v tom že je to nové, ale má aj to druhé nové a vyberá si práve Bosch, Maxo vyzerá byť spokojný, stolica je krásna, je živý a ani sa toľko neškrabe(nemá blchy) ako pred tým, to bola asi reakcia na predchádzajúce krmivo(mal chrasty, už zmisli),no neviem možno to je iba viac náhod naraz
Diana.j
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 25. Jan 2007, 14:06

Poslaťod dexter13 » 1. Mar 2007, 16:10

ved uvidis casom, mozno je to prave :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Poslaťod rybicka » 2. Mar 2007, 14:17

pozerala som na tu stranku a nikde sa nejako nemozem dopatrat ceny.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka
 
Príspevky: 512
Registrovaný: 28. Sep 2005, 7:37
Bydlisko: Skalica

Poslaťod dexter13 » 2. Mar 2007, 14:22

Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Poslaťod korra » 2. Mar 2007, 14:31

co sa tyka tej Boschky:

skusali sme ju nejaku dobu, zo zaciatku aj celkom chutil, cena neni horibilna, pre nas bol vyhodny hlavne tvar granuli (nakolko sme boli v hltacom obdobi), tak tieto aspon chrumal, ale srst sme do kopy nevedeli dat. Stale vyzeral, ako by donho smaril blesk, jak jezur. A sucha koza. No...a velmi neprijemny vedlajsi efekt ze prdel jak slak :P co ked bol teda vonku by mi mozno az tak nevadilo, ale ked nas "vyprdel" z obyvacky...to uz bolo moc! :)
Obrázok užívateľa
korra
 
Príspevky: 94
Registrovaný: 2. Feb 2007, 15:06

Krmivá

Poslaťod Diana.j » 2. Mar 2007, 15:26

Bosch a trainer máme krátko, v podstate to skúšame, je pravda že aj Maxovi sa podarí nás vyúdiť z obývačky, mne samotnej sa viac pozdáva trainer, a radšej by som chcela aby jedol toto, no uvidím, možno je to len postriekané niečím aby to psovi chutilo a on to preto praská jednak je to zmena a tak.(bosch) a je asi aj krátky čas na to aby som pozorovala nejaké výraznejšie zmeny, kedže je biely nerada by som bola aby zmenil farbu, korra:odporúčala by si trainer pre westa,a tú druhú tému som založila ja omylom, keď som sa snažila dostať do tejto a nie dexter s fosiliou, oni mi len odpovedali, a ak nie trainer a ja by som prosila o konkrétny názov granúl vhodných pre westa
Diana.j
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 25. Jan 2007, 14:06

Poslaťod korra » 2. Mar 2007, 15:36

Diana:

mne sa trainer celkom pozdaval (ako som uviedla uz v tej prvej teme), len sme zhnedli.

Ale vyskusaj ho, ma aj prijatelnu cenu, a aj ta rada fitness vyzera dobre.
Ono nejaky ten efekt uvidis po cca plnom mesiaci krmenia (nakolko ratam nejakych tych 10 dni prechodu).
Rohodne je trainer lepsi ako bosch, v zlozeni urcite.

Teraz je fakt, ze krmim gro vlhkou stravou a doplnam Orijen, ze co je to za zazrak, nechame sa prekvapkat.

Niektory chovatelia sa stazovali na hnacky po trainery, ale skor si myslim, ze to bolo rychlym prechodom, nie kazdy hafan to znesie.
A este uvidis, ci mu bude chutit.
Obrázok užívateľa
korra
 
Príspevky: 94
Registrovaný: 2. Feb 2007, 15:06

Poslaťod Lenka Mikšová » 7. Mar 2007, 11:55

Ahojte aj my sme prešli viacerými krmivami a skončili sme pri !Trainer.
pes mal najprv hnačky,ale dôvod bol taký,že sme neprešli postupne a zloženie a Tech.výroba RC je úplne iná. Sme s krmivom zatial spokojný a myslím,že psovi aj prospieva.
Dostali sme vzorku Fitminu a psovi neuveriteľne chutil, Dexter ak máš skúsenosti s Trainerom a Fitminom môžeš mi porovnať,ktoré krmivo je pre gigantické plemeno vhodnejšie?
ďakujem pekne
Obrázok užívateľa
Lenka Mikšová
 
Príspevky: 57
Registrovaný: 23. Dec 2006, 19:14

Poslaťod dexter13 » 7. Mar 2007, 12:26

bohuzial tieto dve krmiva nepredavam, cize o nich nemam bohvieake znalosti :? , co sa ale tyce nazoru ludi, co pocuvam priklanaju sa skor k traineru s cerstvym masom
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Poslaťod SH a perzska macka:) » 7. Mar 2007, 17:47

ja tiez krmim Trainerom
ale chcela som sa spytat co hovorite na krmivo OK Dog - Adult Natural Mix
a OK Dog - Adult Sport - zlozenim trochu odlisne.
Mate s tymto krmivom skusenost? alebo aspon o nom nieco povedat teoreticky?
SH a perzska macka:)
 
Príspevky: 140
Registrovaný: 10. Apr 2006, 19:32

Krmiva

Poslaťod fosilia » 7. Mar 2007, 20:40

V prvom rade prednostou tohoto fora je to ze je nutna registracia a hned to vidiet na urovni. Potesitelne je to, ze uvadzate znacky krmiv, ktore urcite nepatria medzi tzv.hnojiva. V prvom rade ako byvaly technolog sa mozeme pozriet na vyrobu jednotlivych spominanych krmiv ale radit co je lepsie nie je jednoduche zvlast ked mame tolko plemien a roznych genetickych jedincov.
To prenechajme psom a teda trochu priblizim spomonane krmiva.
Bosch -premiove nemecke krmivo spolahlive ako to u nemeckych krmiv je uz pravidlom Zo surovinoveho hladiska vsak necakajte velku kvalitu ale receptura ako aj vybilancovanie je v poriadku. Osobne by som dal prednost inemu nemeckemu krmivu a to Belcando.
Fitmin- po zmene receptury sa dost zlepsil ale vzhladom na pouzite suroviny hydinova mucka ma u mna minus. Treba ochutnat granule a potom vam bude nieco jasne.
Orijen-vela zahad okolo krmiva no vzhladom na cennik, ktory som dostal od priatela v USA nieco nesedi. Na pulte predavat krmivo za 2USD je podozrivo malo. Mozno maju akciu. Bohuzial nekomunikuju tak je tazke sa vyjadrit aby ste mohli nieco hodnotit, co podla zlozenia sa da tazko lebo tam nic nie je presne uvedene. Prednostou je zapracovanie cerstveho masa ale kolko ho tam je tajomstvom. Zatial viem len tolko ze tam vstupuje cerstve kuracie maso pri 60% vlhkosti. Ostatne je doplnene o kuracie a morcacie mucky s krmnymi zemiakmi.
Trainer-podobna technologia ako Orijen ale tu aspon vieme kolko tam toho cerstveho masa je a na zaklade uvedeneho sa da prepocitavat celkove mnozstvo. Dolezite je pre Korru, ze kolko Cu je v krmive a kolko mozneho betakarotenu. Pokial sfarbovala len dalsia rada krmiva je mozne ze sa navysuje rastlinna zlozka zvlast u gigantskych plemien. Tu je vyhoda Orijenu, lebo nema cerealie ale Cu nemalo by byt vyssie ako 20mg.
Toto je teoria a po min.5 rocnom krmeni bud suhlasime alebo namietame.
Je naozaj na vas ako sa rozhodnete ale Korra to uz napisala v predchadzajucich prispevkoch. Pre mna je prvorade ziadna chemia, pouzite synteticke additiva, prichute a pod blbosti, garancia mnozstva masa s presne urcenym druhom.

OK Dog su premiove krmiva opat pouzite cerstve maso v mnozstve podobnom ako predpokladam v Orijene. Odskusaj a potom napis skusenost.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod korra » 8. Mar 2007, 9:24

velmi efektne clanky a vypovedne ohladom krmenia (i ked zameraneho na BARF) su teraz na www.mackysos.sk (Spravne krmenie, je to serial a uz su tam 3 clanky)
Nie je to specifikovane len na macky, ale na masozravce vseobecne. Takze plne aplikovatelne aj na hafanov. Na rozsirenie vedomosti vrele odporucam, netvrdim, ze teraz vsetci musime prejst na surovu potravu, ale rozhodne je to na zamyslenie, ze ci v tej najlepsej snahe dat nasim milacikom co potrebuju - granule, ci vlastne robime spravne....
Obrázok užívateľa
korra
 
Príspevky: 94
Registrovaný: 2. Feb 2007, 15:06

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron