tak toto je super debata, každý má svoj názor, to je ok. Fakt je dôležité správne si vybrať šteniatko, radšej sa rozhodovať dlhšie, hlavne ak ide o budúceho výstavného jedinca. A tu sa nemôže šetriť. Lacné aj vypadá lacno. Ja nehovorím, že len drahé je dobré, ale z mojej skúsenosti:kvalita niečo stojí. No je pravda, že ani potomok svetového víťaza nemusí byť 100%Psíky nie sú stroje, sú to len zvieratká. Tiež sa mi kedysi páčil York a Maltezak, ale ostrihaný už nie je taký aký má byť a udržiavať tú srsť, holiť uši a iné ľudské výmysly, to nie je pre mňa. To si nevymyslel pes:-) Preto som si vybrala na celý život plemeno vyzerajúce prirodzene, nemáročné na´´údržbu´´Papillonov a čivavy.Ušiská teda Papilloni majú, ale nelepíme, pretože ak mu nestoja prirodzene, samé, tak je niekde zrada, a nesie sa to dalej do chovu. Pásku si fakt do genetiky dalej neponesú.Oveľa horšie ako lepené uši je, že sa !!a to hlavne u Yorkov!!chová na jedincoch, ktoré majú zoperovanú patelu, čo je teda vážne ochorenie a nesie sa dedične dalej. to už nie je len estetická vada. Tým uškám lepením možno pomôžete, ale je dôležitejšie aby bol psík zdravý. Veľa šťastia
Zuzana a Papilloni&čivavy
Papillon, je pre mňa to najkrajšie plemeno. Ak nás chcete spoznať, navštívte moju webovú stránku.