Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Krmivo

Poslaťod fosilia » 15. Feb 2007, 22:34

Lenka: Esther - Nemecka doga. Upresni vek psa, pretoze ked chces trochu odbornejsiu radu tak tento udaj je dost dolezity. Predpokladajme vzhladom na vyber krmiva s vyssim proteinom, ze ma niekde okolo pol roka. U gigantov je dolezite dodrziavat krmenie spravnym krmivo pocas 2 rokov veku stenata. Prave na konci stenacieho zivota sa nasadzuju krmiva s nizsim proteinom 24-26% a mnozstvo Ca a P je niekde okolo 0,8 a 0,60. Co je oproti startu kde Ca a P je niekde okolo 1,2 a 1 dost velky rozdiel. Co nam hovori literatura. Idealne krmivo: Hovadzie maso + psenica, kukurica a cukrova repa. Hydina nie je prave ten spravny druh masa pre Giganta ale asi je dost dolezite ci krmime len kuracim alebo aj inym druhom masa ako je kacica alebo morka.
Pozor tieto plemena zvlast neznasaju soju v krmive a tato im sposobuje vazne problemy s travenim. Podobne ani biela ryza nie je pre toto plemeno vhodna. Preco vsak vysvetlene nie je. To je ale teoria a prax moze byt uplne ina. V dospelosti velmi dobre znasaju lahsie druhy granul vyrobene z jahnaciny, kacaciny ci morcacie masa. Krmiva so silnymi proteinovymi cislami mozu vyvolavat hnacky.

Pokial je to len trochu mozne nezaskodi obcas aj uvarit hovadzie maso a dopriat psikovi aj dostatok mokrej stravy. Dobrou knizkou je aj literatura od Verhoefa-Verhallena

K tvojej otazke nie je jednoznacna odpoved lebo to zalezi poznat rodicov totoho stenata a vediet co eventualne moze hrozit u tohoto jedinca.
Podporu klbovej ochrany mas v krmive a co je dolezite v prirodnej forme.
Neprevapnovat psa s nasadenim dalsieho mnozstva mineralov, ktore aj tak vacsinou stena vyplavi mocom. Ked chces nasadit dalsie min.latky a vitaminy musi byt na to dovod po presnej diagnoze v pripade problemov DLK ci DBK.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 15. Feb 2007, 23:27

fos, normalne ma prekvapujes :D aj si zodpovedal otazku... ale ne, skoro niet co dodat, iba ze zralocia chrupavka uz skoro zacina byt beznou prisadou v granulach, co je pre hafov dost dobre.

A ked pouzivas taketo lepsie krmivo, myslim, ze je zbytocne pridavat umelinu... ta sa odporuca pri horsich krmivach, kt. potrebne zlozky neobsahuju.

Ozaj fos porad mal som zakaznika a fakt blbsi problem, hafo mal vyrastky na klboch /vrodena vada stale sa mu tvoria/, cize logicky krmivo z malym obsahom vapnika... aby sa predislo zvysenej tvorbe....Ale pes je junior, tzn. zacal krivat pre nedostatok vapnika...logicky krmivo z obsahom vapnika... a zacarovany kruh...telo pyta, choroba nepusti... vyberal som im aj special pomer Ca a P...nincen nepomohlo...uz su fuc, neviem ci este zije len ma zaujima iny nazor /hotova neriesitelna vec/... skus :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13

kost

Poslaťod fosilia » 16. Feb 2007, 0:29

Chce to viacej informacii. Odbery krvi presne namerane hodnoty nielen Ca a P. RTG, stravovanie pohyb atd...
A co rodicia? osteoporoza...
Chondroproteika ano mas pravdu, ale poznam dost krmiv kde nie je prirodný chondroitin. Mne sa skor pacia morske makkyse z dovodu pomerne dobre zastupeneho msm. Potom zralocie a nakoniec kuracie chrupavky.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 16. Feb 2007, 1:21

:D to chces od zakaznika moc, ja som spravil co som mohol v ramci toho co mi povedali, viac nevedeli iba, ze to nemal po rodicoch asi po prarodicoch :lol: ....

By si sa cudoval s cim chodia, niekedy je to vtipne, inokedy skor do placu :D

Hm, makkyse su v com? len mi nehovor, ze firstmate... lebo to trdenie s plavajucimi granulami a total super ultra mnamko krmivo, my uz od toho pana leze na nervy... mozno je aj dobre, len on ho tak vsade tlaci az fuj :D

Kazdy si len pyta bud eukanubu alebo royal, snazim sa im ponukat ine, ze su lepsie, cistejsie... im je to jedno, je to nelahka uloha :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13

Krmivo

Poslaťod fosilia » 16. Feb 2007, 9:46

Neviem prave ktore krmiva to obsahuju ale co sa tyka Firstmate urcite je prinosom pre slovensky trh zvlast jeho holisticka ci hypoalergenna rada.
Ci bude granula plavat alebo nie rozhoduje technologia vyroby a s vyzivou to nema nic spolocne. Co sa tyka spominanych krmiv dolezita je na trhu reklama. Cim viac budes o krmive pocut tym je sanca ze masa neznalcov ide kupovat krmivo na zaklade reklamy a nie vlastneho zlozenia krmiva. Vyhodou je, ze tym predajni navysuju trzby, pretoze su ochotni platit za priemer pomerne vysoke sumy. Po sklamani vacsinou po vaznych alergiach zacina vytriezvenie zvlast ked pustia dalsie financie u veterinara. RC na rozdiel od Eukanuby je seriozny v tom, ze na obale ma vsetko uvedene a neskryva sa za klasicke vlozene additiva podla CE. Potom smiesne vyznieva produkt, ktory som videl pred nedavnom na pulte ako novinku s nazvom Natural a v zlození to s natural ma spolocne len...
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 16. Feb 2007, 12:34

No trzia ako trzia... na slovensku hlavne trzia hypermarkety :D , tych par ludi co chodi mimo neni castokrat neaka vyhra, ked si vezmes ze royal rozdavaju jak divy priamo chovatelom, a cez chovatelov na cierno dalej, cez veterinarov... a za take ceny, ze dovidenia /v zivote petshop taku cenu nedostane/ cize v porovnani so spotrebou RC a eukanuby maju na tom petshopy podiel cca 25% ostatne ide priamo od zdroja, prip. nacierno dovezene so Slovinska a inych statov za lacny penaz - priekupnikmi steniat :D
Obrázok užívateľa
dexter13

Krmivo

Poslaťod fosilia » 16. Feb 2007, 21:38

Potom ostava otazka preco im robis reklamu ked nakoniec to kupia inde a nie u teba.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 16. Feb 2007, 23:10

Lebo som blb a nie predajca :D

Este stale to robim pre psov a nie pre prachy... A to je dnes chyba, takych ludi nikto nechce a su naziaduci :wink:

S tym som zacinal a mozno aj skoncim... Ak to ma byt s tohto dovodu tak nech. V podstate vsetko, co v praci robis by malo byt s tvojho presvedcenia a nazoru, vtedy ta praca naplna.

Tych par ludi, co to uz zistili a chcu so mnou v shope kecat o svojich hafoch hodiny ... Tak prave pre tych to robim...

Tak dufam, ze odpoved dostacujuca . :wink:

ps: rc a euk reklamu nerobim, iba tym lepsim a to uz kde si to kdo kupy, co uz...

PS: fos, orijen uz v SR je, jeho cena sa pohybuje okolo 2800-2900 za 20kg
Obrázok užívateľa
dexter13

Krmivo

Poslaťod fosilia » 17. Feb 2007, 23:03

Bojuj a nevzdavaj sa pride cas ked aj na SK mnohi pochopia, ze reklama je o tom ako oklamat.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 17. Feb 2007, 23:20

Ved hey, co uz.... len ma trochu nastvalo, ze som kontroloval sklad a zopar dobrych krmiv preslo Best Bef.... co znamena, ze ich nikdo nekupil za dlhsiu dobu blbeho presviedcania :roll: a musel som sa ich zbavit v utulku a pod.... to trosku mrzi a ubere na elane :?

Co hovoris na cenu Orijenu?
Obrázok užívateľa
dexter13

Orijen

Poslaťod fosilia » 18. Feb 2007, 10:28

Vsetky krmiva, ktore maju vyssi podiel cerstveho masa su drahsie. Ked si pozries produkty za morom vacsina ak pouziva tuto technologiu je draha.
Co sa tyka Orijenu tak sa tazko hodnoti ked na obale to co chcem vediet nie je a odpoved na email bola vo forme vela zivocisnych produktov ale kolko vlastne je tam masa neviem. Asi je to velke tajomstvo.
Neviem aka je cena v obchode ale za 13,5kg balenie ale v internetovom obchode
je nad 2000,-Sk a to vzhladom na zlozenie produktu osobne idem k masiarovi a radsej navarim ako krmit niecim co ani neviem co je zvlast, ked krmivo je silne nadopovane proteinovymi muckami a iste dobre vies ze pouzivaju kuraciu a morcaciu mucku, kde dosiahnut hodnoty 40% je mozne vtedy ked v mucke je vyglejovane perie alebo je v krmive veeela vajec.
Kuracia aroma v takomto krmive nema co robit...
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 18. Feb 2007, 13:34

no cele je to take divne, myslim, ze s tym skoncia jak uz raz skoncil eagle pack.... a monoho akcii Eagle packu - znizovanie cien, darceky zdarma nesvedci o jeho opatovnom prijati na trh, skor opak asi znovu s nim padnu na hubu :?
Obrázok užívateľa
dexter13

Eagle Pack

Poslaťod fosilia » 18. Feb 2007, 14:16

Zabavne citanie na slovenskych strankach o Eagle Packu. Toto mi stacilo a viac ma to nezaujima.
Takto bude vyzerat vas pes ked budete krmit inym krmivom
Obrázok
A takto ked budete krmit Eagle Packom
Obrázok

Ich holistika je velmi slusna ale klasika pripomina premiove krmivo.
Text zlozenia pre krmivo puppy mini/medium:
kuracie mäso, guľatozrnná žltá kukurica, guľtozrnná hnedá ryža, bravčové mäso, kukuričná múka (jemne mletá)...
Uz tu je jasne , ze vyrobit krmivo pre stenata malych a strednych plemien je blbost.
Preco tolko kukurice? Ked nakupim kukuricu a si ju zomeliem vo fabrike preco este nakupujem inu kukuricnu mucku. Odpoved je jasna. Znizit naklady na vyrobu lacnou kukuricnou muckou. Spojenim produktu do spolocneho nazvu kukurica by preskocilo maso v zlozeni a nevyzeralo by to dobre u krmiva pre stenata malych plemien. Bravcove maso je na zravost ale urcite je to opat len mucka lebo pochybujem ze by ho tam zaparacovavali cerstve.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 18. Feb 2007, 23:19

No tak toto som este nevidel! Aspon tie fotky dokazuju retardovanost tych ludi, myslim, ze ked uz sa snizili na takyto ubohy marketingovy tah, tak su s EP uz pekne v xxxxxx. Ved hrat na strach majitela je radena ako pos. vec, ubohe, fuj a viac sa k nim nemienim vyjadrovat. Spravili si sami vizitku, cest :D

ps: v zahranici by si to nedovolili :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod rybicka » 22. Feb 2007, 11:33

Takze damy a pani, kedze sa to tu poriadne rozprudilo a rozdebatilo a niektori sa tu aj kvoli tomu hadali...v aprily si idem pre steniatko giganta-vlkodava, takze by som prosila nerozoberat vsetko co ste tu uz napisali, ale prosila by som cisto len nazov granuli, o ktorych si myslite, ze je naj pre giganta-ako stena, tak dospelaka. Nechcem rozoberat preco, co obsahuju a pod, chcem len nazov krmiva. Zlozenie a pod si prestudujem uz sama...Dakujem pekne a dufam, ze nerozprudim dalsie hadky preco je to a to krmivo najlepsie, alebo hrozne...chcem len nazvy, zvysok si zistim sama. Dakujem este raz.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia