od anitram » 20. Feb 2007, 11:44
je fajn, ze konecne niekto kto ma tu nepozna, ale ked uz pisem na toto forum, tak nie z nudy, ale ze mam psika, ja mam tiez yorkshiracku, ma uz rok a ja mam z jej srstou viac roboty ako vy, vy ho date vystrihat a tym to pre vas hasne. preco ste mu od zaciatku nezakazovali kusat vlasy? vidim, ze niekto chcel yorka, ale o vychove psa nema ani ponatia nieto este terriera. Aj ona neznasa rozcesavanie, mate vidiet ako sa tvari, ked vytiahnem hreben, ale je to jej psia povinnost vydrzat cesanie, a o tom to je, psikovi sa nepaci cesanie, tak ho cesat nebudem, psikovi sa nechce ucit povely, tak ho nebudem ucit a potom ze o yorkov hovoria ako o rozmaznanych ustekanych ukusanych bestiach, tak ho netrapte, ked vam po roku prerastie cez hlavu, bude vam kusat sedacku, nehovoriac o znackovani v byte, necudujte sa, ved ho nechcete trapit, ved to je taky zlatulinky maly uzlicek, ved nebojte sa az dospeje ten uzlicek. Este sa spytam mate deti?? Vychovavali ste ich od narodenia, alebo ste ich zacali ucit dobrym sposobom a vsetkemu co sa patri az v puberte, resp. teraz v dospelosti??
Ohladom privykania na strojcek, obcas ho nenapadne zapnut doma, ked si zvykne na zvuk a nebude sa uz bat, zmensovat vzdialenost medzi strojcekom a psikom a ked si uz aj na toto zvykne, tvarit sa nenapadne a pomaly ho strihat.
Toto forum je tu na to aby pomohlo zaciatocnikom ako vy, preco ste sa tu nepytali skor, je tu plno inych co maju psov a ked si precitate reakcie dalej, tak aj nenavidenych yorkov.