Má máť fena za život šťeňa?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Má máť fena za život šťeňa?

Poslaťod dexter13 » 17. Feb 2007, 16:21

Pocuvam rozne nazory, jedna tvrdia, ze je lepsie ak aspon raz, druhy, ze je to zbytocne a zmeni potom povahu skor k horsiemu.
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Anka7 » 18. Feb 2007, 1:43

Vôbec nieje pravda, že fena musí mať šteňatá.
Ani z veterinárneho hľadiska, ako sa zvykne tvrdiť.
Nič nie je smutnejšie, ako pohľad na strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice.
www.psiadusa.sk
Anka7

Poslaťod Soreya » 18. Feb 2007, 10:06

Ak má sučka aspo§ raz šteniatka, zníži sa riziko rakoviny maternice.
Soreya

Poslaťod dexter13 » 18. Feb 2007, 13:36

No zatial ste mi moc nepomohli, vidim, ze pol na pol :cry:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Priscilla » 18. Feb 2007, 14:17

Kamarátkina sučka, odkedy mala pred pár rokmi šteniatka, má teraz po každom jednom háraní - každého pol roka falošku. Vytvorí sa jej mlieko, je precitlivelá, chodí ako bez duše, hľadá svoje šteniatka a celé dni a noci kňučí.
Druhá kamoška má dve sučky - jedna z nich už raz šteniatka mala a je na tom podobne. Druhá nikdy nemala šteniatka a žiadne takéto problémy s ňou nie sú.

Soreya píše:Ak má sučka aspo§ raz šteniatka, zníži sa riziko rakoviny maternice.

Soreya, nič také preukázané nebolo. Z výskumov, čo sa na túto tému robili, vyšlo, že rakovina maternice či mliečnych žliaz postihuje rovnako sučky, ktoré šteniatka niekedy mali, ako aj tie čo nemali. Riziko sa znižuje len sterilizáciou...
Priscilla

Poslaťod dexter13 » 18. Feb 2007, 14:31

:idea: huraaaa, takze slecna ma utrum, ziaden sex s fesnymi hafanmi!! :D ...az po 50tke
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Anka7 » 18. Feb 2007, 23:31

Priscilla píše:Kamarátkina sučka, odkedy mala pred pár rokmi šteniatka, má teraz po každom jednom háraní - každého pol roka falošku. Vytvorí sa jej mlieko, je precitlivelá, chodí ako bez duše, hľadá svoje šteniatka a celé dni a noci kňučí.
Druhá kamoška má dve sučky - jedna z nich už raz šteniatka mala a je na tom podobne. Druhá nikdy nemala šteniatka a žiadne takéto problémy s ňou nie sú.

Soreya píše:Ak má sučka aspo§ raz šteniatka, zníži sa riziko rakoviny maternice.

Soreya, nič také preukázané nebolo. Z výskumov, čo sa na túto tému robili, vyšlo, že rakovina maternice či mliečnych žliaz postihuje rovnako sučky, ktoré šteniatka niekedy mali, ako aj tie čo nemali. Riziko sa znižuje len sterilizáciou...

Úplne súhlasím :wink:
Nič nie je smutnejšie, ako pohľad na strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice.
www.psiadusa.sk
Anka7

Poslaťod anitram » 19. Feb 2007, 20:25

moja fenka steniatka este nemala a po prvom harani mala falosnu graviditu, nezapada do vasich teorii
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Priscilla » 19. Feb 2007, 21:19

Veď ja netvrdím, že fenka, ktorá ešte šteniatka nemala, nemôže mať falošnú graviditu... Viem aj o pár takých prípadoch. Stáva sa to... Ja som len písala, že kamarátkina sučka má teraz po každom jednom háraní falošku, a to presne odvtedy, čo mala šteniatka... Tiež netvrdím, že to tak musí byť u každej sučky. Ale stojí to za zváženia, keď chce niekto nakrývať sučku, len preto, aby si užila materstvo...
Priscilla

Poslaťod dexter13 » 19. Feb 2007, 22:08

No to mohlo byt sposobene hrackami, fena nesmie mat piskacie ani chlpate hracky... Ta faloska pred
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Tara » 22. Feb 2007, 15:46

Vela ludi hovori, ze kazda sucka musi mat aspon raz za zivot steniatka. Ja s tymto trvdenim vsak nesuhlasim a ako tu uz bolo pisane ani z vet. hladiska to pre tu sucku nie je najzdravsie... :wink:
Tara

Poslaťod MeggaEnn » 25. Feb 2007, 11:56

Ahoj je pravda, že každý má na tuhle otázku jiný názor. Mám kamaráda veterináře a ten u fenek doporučuje aspoň jednou za život štěňata - teda samozřejmě pokud pro to má doma člověk podmínky. Dost často mu chodím pomáhat do ordinace a již několikrát jsem byla svědkem kdy přivedli fenku a ta měla buď záňět dělohy a nebo mléčné žlázy a nikdy neměla šťěnata. Samozřejmě to není pravidlem že fena může mít problémy pokud nebude mít šťěnata. Já mám dvě fenky honičů a tu starší mám vykastrovanou a u té mladší bych chtěla šťěňata buď ještě letos a nebo určitě příští rok. Samozřejmě co si budeme povídat přirozené je, aby fena měla šťěnata, ale co člověk to názor. :?
MeggaEnn

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia