Niki ona si este neodvykla
ona cika zatial tam, kde sa jej podari ale v poslednom case cika stale na noviny. Ale ked ho chces naucit co najskor, hned ako vsatane a hned po jedle ho ber vonku! inak budes mat mlacky vsade kde sa pozries
a ked tak, vonku by yorkshiri nemali v dazdi a v strasnej zime chodit vobec...takze je dobre naucit ho chodit na noviny uz nielen ked je steniatko,ale aj v dospelosti, a radim ti, zakup si svetrik a tasku na nosenie...je to super vec
Yorkui je nenormalne uzasne zvieratko...strasne stastny a vdacny psik...nechapem ako som prd tym mohla zit bez havina...teraz si to uz neviem predstavit
drzim palce´a co najraychlejsie potom napis co a ako OK? tesim sa s tebou vazne je to najsupe vec aku mozes zazit...a ked nechces, aby s tebou spaval v posteli cely zivot, nesmies sa nad nim zlutovat ani prvu noc, mal by spat alebo v inej izbe ako ty, a ked bude zavyjat alebo knucat, tak ostan za dverami a prisnym hlasom ho vyhres, v ziadniom pripade nesmies prist k nemu, pretoze on caka len na to. Alebo ho nechaj spat vedla teba v pelechu ale musis ratat s tym, ze sa k tebe bude dobyjat hlava-nahlava. A ked ho nejdes brat k sebe do postele, rataj s tym ze sa niekolko noci nevyspis. A musis sa jasne poradit s chovatelkou/chovatelom ze co a ako teda co doteraz jedol lebo ona vie najlepsie co tomu psikovi chuti a co nie. Nekupuj mu zbytocne pochutky co dostat v obchodoch (take tie keksiky a umele somarinky lebo yorkshirom to nechuti. Ale co viem ja, tak maju velmi radi prasacie alebo hovedzie uska, to ti povedia v chovprodukte. Nesmies ho v ziadnom pripade bit a ani nanho vrieskat, pretoze sa ta potom bude bat ako ohna... v pripade ze spravi nieco zle, napriklad pojde do kvetinacov, co je u nas dost caste, len skrikni FUJ! uvidis ze to postaci
stiahne chvost a ujde do pelechu...bude si potom davat dobry pozor kam strci nufacik
a na prve mesiace ale tyzdne mu nemusis kupovat kosik, az potom ked vyjde z "hryzaveho" veku, pretoze to vsetko rozhryzie. Zatial mu postaci vyssia krabica vystlana dekou.Yorkshir zje velmi malo za den, taku vecsiu lyzicu a rozdel mu to asi na tri casti. Ciste granule ti podla mna jest nebude. Moja je len namocene v kuracom vyvare alebo vo vode. Suche je nechutia
Mlieko by si mu nemal/a davat, pretoze z toho casto hnackuju a vyrastu potom velmi velke. Varene jedlo(kuracie stehna-nesolene! alebo pecienku a hovedzie...to miluje!)ale ved ty uz potom zistis co mu chuti a co nie... Tak to je zatial vsetko co by som ti chcela poradit...prepac ak som toho povedala velmi vela
Drzim ti palce a skoro potom napis dobre?