Lenka urcite je tazko radit takto na dialku a nepoznat tvojho psa. Predpokladajme teda, ze nema zdravotne problemy je dobry geneticky jedinec a rodicia nemali niektore z moznych predispozicii na DLK ci DBK alebo vaznejsie problemy.
RC podobne ako Mastery ma dobre zazemie dostatok kvalitnej suroviny, bohuzial obaja Francuzi akosi pozabudli na cistotu krmiva a nadalej pouzivaju latky, ktore v mnohych odbornych literaturach a priamo na klinikach zakazali pouzivat.
V zlozeni tohoto krmiva sa tazko orientuje pretoze vyrobca meni text pomerne casto. Raz je to masova mucka potom dehydrovane maso atd.
Kolko ho tam ale je? Ci cena zodpoveda k zlozeniu je preto tazke rozvadzat. Po predaji nemenovanemu stastnemu majitelovi sa RC asi dost zmeni a mozno uz aj zmenil. V USA sa vyraba pod nazvom Natural Blend a stoji okolo 40USD za vreco. Na Slovensku ho nekupis.
Uz som sa nan pytal. Tu postacuje uroven aka je za extremne ceny.
Hills som spomina. Taktiez holandske krmivo je ine ako americke ale to tvrdia na forach takze to neviem posudit. Jedina kritika je, ze v niektorych krmivach pouziva soju. Opat kuracia mucka bez udania cistoty takze neviem...
Trainer nepoznam az tak dobre lebo som snim nekrmil pouzivam ich radu Fitness ale to je o niecom inom...
V Norimberku zaujali technologiou balenia, dokonca nam ukazovali nemeckí vyrobcovia specialnych folii ako sa toto krmivo bali a ake su vyhody tejto fólie. Vyrabaju krmivo z cerstveho vlastneho masa neviem ale kolko ho tam maju. Je to nove krmivo a tak skusenosti u nas asi velke nebudu. Podobne nieco je kanadsky Orijen ale neviem ci uz je na Slovensku.
Chondroproteika sa casto uvadzaju na obaloch ale tu si treba dat pozor ci su 100% prirodne alebo synteticke. Krmiva, ktore maju uvedeny zdroj napr.zralocia chrupavka,kuracie chrupavky ci morske makkyse su ok. Tie co zatajuju tam mas urcite syntetika. Zaroven je dolezite mnozstvo vit. D3 a spravny pomer medzi Ca a P 1,2:1. V krmivach pre velke plemena musi postupne klesat podobne ako proteiny.
Dolezite je pozoruj svojha psika a na zaklade nielen zravosti ale prejavu srsti a samozrejme extrementov mozes laicky posudit zdravotny stav a ohodnotit si krmivo.