Kamenčíková Alexandra píše:Ako mozete niečo také urobit??!!! .... ako sa im darí--tak ako každý jeden serozny chovatel...!!!
Takže len tolko ---Vážení pán množtelia !!!
Vazena mnozitelka, ty vies o vsetkych stenatach ktore sa narodili v tvojej CHS ? Tak to asi sotva, ledaze iba o tych co sa aj ukazu na vystave alebo ich mas niekde pod nosom alebo v jeho okoli.
Jednu vec si zapamätaj : tzv.priekupnik ti nikdy neda tolko kolko ozaj to stena ma hodnotu ,,, vacsina znich sa specializuje na zahranicie. Nie kazdy chovatel bude drzat stena trebars do 6tich mesiacov. Stena predsa sa potrebuje socializovat a spoznavat svoju novu rodinu vcas a nie vo veku ked si uz na nieco zvyklo a zrazu baaaaaaac je tu nove prostredie a psik je nestastny.
Dobre ruky? A to prosim ta ako zistis? Das psika na nejaky cas skusobne a ked sa mu nebude darit tak ho vezmes spät?
Nemas nikde istotu. Stretla som sa aj s takymi ludmi, ze napr. kupili stena a predali ho este za dvakrat tolko do zahranicia. Na chovatelovi otazku odpovedali : mysleli sme si ze na dedine mu bude lepsie tak je u babky. Chovatel to zhltol a bolo to.
Ja sa tiez budem snazit umiestnit co najlepsie nase steniatka ale nikde nemas zaruku. Potvrdilo sa mi vsak , ze zatial najlepsia istota je vysoka cena stenata. Ak niekto da 40 -50 baby za spickoveho psa s PP tak sa onho bude aj starat.