lebo chceli naštvať levovemor píše:tak predpokladam ze by to mohlo vniest svetlo preco ma RR ten back...
No ja ti neviem... Citujem vyklad standardu... Dobrý zrak je pre ridgebacka rozhodujúci, pretože ridgeback je psom, ktorý využíva v prvom rade tento zmysel. Zdvihne hlavu hore a najprv použije svoje oči, potom nos a uši. Až potom, pokiaľ je to nutné, skloní hlavu, aby zachytil pachovú stopu na zemi.Na rozdiel od klasických duričov a farbiarov ridgeback loví so zdvihnutou hlavou, podobne ako plemená využívajúce viac zrak ako čuch. Tým je dané, že spodná strana krku je pri love väčšinu času vystavená tŕňom. Este tam bolo aj nieco o teplote vzduchu, ktora rozklada pachy, ci co, to som nenasla a uz si to presne nepamatam... Tiez sa mi to zdalo cudne... Ale mam pocit, ze tie dve nase maju horsi cuch ako nase orechy... Hoci macicky po zahrade stopuju s veeelkym nadsenim...emor píše:to VRAJ je velmi dobre vlozene. pretoze ziaden pes sa neorientuje viacej zrakom ako cuchom... to je exaktne dokazane. nie len experimentalne ale empiricky.
samozrejme ze kazdy "chrtovity" nahana zver ktoru vidi nie - chuchaaaaa ale kym sa k nej dostane tak najprv musi pouzit nos.. ci nie.? alebo na to su ine plemena ako levi sliedic.?:-P
beira píše:No ja ti neviem... Citujem vyklad standardu... Dobrý zrak je pre ridgebacka rozhodujúci, pretože ridgeback je psom, ktorý využíva v prvom rade tento zmysel. Zdvihne hlavu hore a najprv použije svoje oči, potom nos a uši. Až potom, pokiaľ je to nutné, skloní hlavu, aby zachytil pachovú stopu na zemi.Na rozdiel od klasických duričov a farbiarov ridgeback loví so zdvihnutou hlavou, podobne ako plemená využívajúce viac zrak ako čuch. Tým je dané, že spodná strana krku je pri love väčšinu času vystavená tŕňom. Este tam bolo aj nieco o teplote vzduchu, ktora rozklada pachy, ci co, to som nenasla a uz si to presne nepamatam... Tiez sa mi to zdalo cudne... Ale mam pocit, ze tie dve nase maju horsi cuch ako nase orechy... Hoci macicky po zahrade stopuju s veeelkym nadsenim...emor píše:to VRAJ je velmi dobre vlozene. pretoze ziaden pes sa neorientuje viacej zrakom ako cuchom... to je exaktne dokazane. nie len experimentalne ale empiricky.
samozrejme ze kazdy "chrtovity" nahana zver ktoru vidi nie - chuchaaaaa ale kym sa k nej dostane tak najprv musi pouzit nos.. ci nie.? alebo na to su ine plemena ako levi sliedic.?:-P
beira píše:No ja ti neviem... Citujem vyklad standardu... Dobrý zrak je pre ridgebacka rozhodujúci, pretože ridgeback je psom, ktorý využíva v prvom rade tento zmysel. Zdvihne hlavu hore a najprv použije svoje oči, potom nos a uši. Až potom, pokiaľ je to nutné, skloní hlavu, aby zachytil pachovú stopu na zemi.Na rozdiel od klasických duričov a farbiarov ridgeback loví so zdvihnutou hlavou, podobne ako plemená využívajúce viac zrak ako čuch. Tým je dané, že spodná strana krku je pri love väčšinu času vystavená tŕňom. Este tam bolo aj nieco o teplote vzduchu, ktora rozklada pachy, ci co, to som nenasla a uz si to presne nepamatam... Tiez sa mi to zdalo cudne... Ale mam pocit, ze tie dve nase maju horsi cuch ako nase orechy... Hoci macicky po zahrade stopuju s veeelkym nadsenim...emor píše:to VRAJ je velmi dobre vlozene. pretoze ziaden pes sa neorientuje viacej zrakom ako cuchom... to je exaktne dokazane. nie len experimentalne ale empiricky.
beira píše:Fanny, im sa asi tie iluzie vziat nedaju... Stastni to ludia...emor píše:no co beirova...? uz ste boli stopovat.? bo znas jak. kym leva nevycuchate ta nijakeho nedolapite.
V pondelok ideme na cvicak, tak uvidime, co pre nas veduci nachystal... Mozno prezlecieme nejakeho vlcaka za leva a skusime silnou motivaciou, chapes, co ma ten pes v krvi, to tam je...
DKo píše:a v levovi túžba použiť RR ako toaleťák, veď tá farba sa musela odkiaľsi vziať a protisrsť tiežbeira píše:RR sa vraj orientuje najviac zrakom, takze vlcakovi len hrivu dorobime... a inteligentny RR hned pochopi..., ozve sa v nom davna tuzba skolit/školiť leva...
Obavam sa, ze mnohe RR mozes zaradt sucasne do vsetkych troch kategorii... Zato u pitta prichadza do uvahy len ten siroky...Nils píše:no jasné! takže z príbehu o dlhom, širokom a bystrozrakom je jasné, ktorý z nich bol ridgeback...
- tŕňochráň bystrozraký alias RR ...hehehe
beira píše:Obavam sa, ze mnohe RR mozes zaradt sucasne do vsetkych troch kategorii... Zato u pitta prichadza do uvahy len ten siroky...Nils píše:no jasné! takže z príbehu o dlhom, širokom a bystrozrakom je jasné, ktorý z nich bol ridgeback...
- tŕňochráň bystrozraký alias RR ...hehehe
Späť na O plemenách - jednotlivo
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť