Weimarsky stavac

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod Joachim » 18. Nov 2005, 16:02

Aha tak tak si to myslela. No spomenul som ju lebo viem ze maju stenda. Ked chces tak kontatk je :0907980567. O to sa neboj myslim tych psov na fotkach. MOzno keby som videl povedal by osm viac. Ale hrozne to zalezi v akej kondicii je mne sa niekedy moj vlastny uz neluby, ked je pretlstnuty - ked sa mu nic nechce robit :D Tak potom nabehneme na treningy a potom zase je v tzv. vystavnej kondici a vtedy je nadherny. Takze asi tak.

Nemylsi ze psa budes mat v kuse toho naj. Ono sa to meni podla tychto okolnosti.
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok
Joachim
Joachim

Poslaťod zaneta » 18. Nov 2005, 17:04

Dakujem za ten kontakt a tiez za vsetky tvoje doterajsie rady.
Ak budes vediet o nejakej chovnej stanici,ktora bude mat steniatka na odber niekedy na jar -daj mi prosim vediet.
Som teraz vdaka tejto nasej debate do toho cela hrr,ale budem sa musiet trocha schladit a byt este troska trpezliva...
zaneta

Poslaťod Joachim » 18. Nov 2005, 17:09

Jasne jasne v inzercii ked som daval psa na krytie som nasiel dalsieho priaznivcu weimikov, chce si tiez kupit. No super tolko priznivcov weimikov na SR fore je pekne.
Joachim
Joachim

Poslaťod zaneta » 9. Feb 2006, 17:18

Ahoj Joachim,chcem sa opytat na margo tych fotiek steniatok co si mi poslal - tie steniatka na fotke vyzeraju uz dost velke,preco boli este u chovatela?Su z chovatelskej stanice Kmetova horaren,ktora mala steniatka koncom minuleho roka a otcom bol Achim?
zaneta

Poslaťod Joachim » 9. Feb 2006, 21:53

Ahoj ano na fotke mali 2 mesiace, takze este len na odber boli. Bohuzial este mu ostali 2 fenky - nejako na zimu nikto nechce stena , neviem preco, pisalo mi to uz viac chovatelov.

Ano otcom bol Achim.
Joachim
Joachim

Poslaťod zaneta » 10. Feb 2006, 9:43

Tie steniatka boli dvojmesacne?Zdali sa mi ozaj starsie.Ja mam zaujem prave o fenku a tie steniatka boli ozaj nadherne.Problem je v tom,ze viac menej neplanovane asi stravim nablizsich 6 mesiacov v zahranici.
Preto som aj vtedy,ked si mi posielal tie fotky nemohla reagovat na to info,ze najblizsie steniatka budu v marci.Ja by som eventuelne nemala problem zobrat si od chovatela aj starsie steniatko.Keby ze nikam nejdem,tak jednu fenku od toho chovatela z Kmetovej horarne by som brala okamzite.Fakt sa mi velmi pacia.Ktora chovna stanica bude mat steniatka teraz v marci a daju sa niekde vydiet rodicia buducich steniatok?
zaneta

Poslaťod Joachim » 10. Feb 2006, 10:19

Ano zistim a dam vediet pokusim sa este dnes :D
Joachim
Joachim

Poslaťod Joachim » 10. Feb 2006, 18:54

Takze fotky s prveho vrhu matak otec su na www.achim.sk

Ten marcovi vrh bude s ch.st. Tekovský dvor. Matko ti mozem zaslat do mailu a otec opat achim - daj mail lebo ho zase nemam :D :D

S dalsimi ccovatelmi co som v kontakte budu mat steniatk ana leto. Potom pripadne pripomen a dam ti vediet.
Joachim
Joachim

Ahojka lidičky!!!

Poslaťod Shefiska » 10. Feb 2006, 20:32

No vidím, že máme novou budoucí majitelku Weimaranera
Jen do toho.

Jak už Joachim říkal, je to skvělý společník a v dobrých rukou úžasný pracant! Je nadšený z jakékoliv práce, ať už jako lovec, agiliťák, služební pes nebo na kolo a jiné aktivity.
Je opravdu moc vnívavý a citlivý a doporučila bych ho do bytu nebo domu, ne z důvodu, že by byl náchylný na nějaké nemoci, ale pes jako takový je společenské zvíře a je nejšťastnější v přítomnosti člověka, ať je krátkosrstý nebo má srst dlouhou.
Na první pohled poznáte rozdíl mezi psem, žijícím venku a psem, který je každou možnou minutu s člověkem.
Navíc weimar je velmi kontaktní pejsek a nedělá mu moc dobře být někde sám, potřebuje svou smečku a tu mu nahrazují jeho majitelé.
V rukou klidného a vyrovnaného člověka, který se mu věnuje se stává nenahraditelným přítelem.
Má skvělou vyrovnanou povahu, je ostřejší, ale v žádném případě není zákeřný...to znamená, že perfektně od přírody hlídá své teritorium, ale nepokouše, pokud na to není cvičen.

Doufám, že vám pomůže i můj názor na tyto úžasné tvorečky v rozhodnutí se, zda ven nebo domů.

Já sama mám jednu weimaří slečnu celoročně v bytě a můžu říct, že nemáme žádný problém s nepořádkem, snad jen malinko při hárání.
Má své místo v obyváku vedle sedačky a je maximálně spokojená jen když nám může být na blízku a mít nás na očích. Než jsem si ji naučila, že má být na místě, chodila neustále za mnou jako ocásek, opravdu skvělý pocit. Jsou to miláčci. :oops:

Mějte se krásně a doufám, že vám bude váš weimar stejným neodlučitelným přítelem jako je pro mne moje Fis.

Niki + Fissie
SHEFIS Weimaraner
Czech republic
Obrázok užívateľa
Shefiska

Poslaťod zaneta » 11. Feb 2006, 8:29

Joachim,moj mail zanetastovcikova@centrum.sk
No a teraz porad,ja si mozem zobrat steniatko najskor v septembri.Z marcoveho vrhu by uz to steniatko malo takmer 6 mesiacov a kedze budu steniatka aj v lete....
No a dalsia vec,bolo by asi hlupe prosit chovatela,aby vam steniatko drzal taky dlhy cas,ak by tu bol niekto,kto si ho bude chciet zobrat ako dvojmesacne.
zaneta

to Niki a Fissie

Poslaťod zaneta » 11. Feb 2006, 8:41

to Niki a Fissie
Dakujem za ozaj mily prispevok.Moje pohnutky zaobstarat si Weimarika pramenia cisto v potrebe mat spolocnika na potulky prirodou a pod.
Nemam ziadne vystavne ambicie a chcem hlavne aj svojim detom ukazat,ze cas sa da stravit aj inak ako vysedavanim pred pocitacom a TV.
Este raz dakujem za mile a povzbudive slova a prajem vsetko najlepsie.
zaneta

Poslaťod Joachim » 11. Feb 2006, 9:59

Zanet o planovanych vrhoch este presne na leto neviem ale dam ti vediet o vrhoch co budu na odber okolo toho septembra, dovtedy casu dost.

Je mame tady Niki s Fiskou. Konecne ste prispeli. Niki ti potom moze poskytnut ak bude vediet aj vrhy z ČR. Jak to ze niesi na vystave v Brne???
Naposledy upravil Joachim dňa 11. Feb 2006, 10:39, celkovo upravené 1
Joachim
Joachim

Poslaťod zaneta » 11. Feb 2006, 10:28

Joachim,ved si pisal,ze s dalsimi chovatelmi,co si v kontakte budu mat steniatka v lete.A teraz pises,ze o planovanych vrhoch na leto nic nevies :?:
zaneta

Poslaťod Joachim » 11. Feb 2006, 10:39

Ano viem ze niektori chcu mat steniatka, ale zatial sa ani netusi ktori z nich ich bude mat. Ak uz budem vediet ze boli kryt - co je podstatne tak ti poviem ok? Zle sme sa pochopili
Joachim
Joachim

Poslaťod zaneta » 11. Feb 2006, 11:48

Dobre Joachim,dakujem,naozaj si vazim,ze to pre mna vsetko zistujes.
Ak budu v lete steniatka,tak mi prosim ta ci uz tu na forum alebo na E mail daj vediet.Ako som uz spominala,budem mat zaujem o fenku.
Zatial sa maj a drzim vam s Achimom v marci v Zahrebe palce.
zaneta

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia