Tana buď som zle pochopila, alebo prosim Ta povedz mi s akým s prepačením orechom sa dajú spraviť polovné skúšky, pretože dosť sa tomu venujem a zatial, ať ďelám co ďelám, ešte som také niečo nevidela... Možno sa mýlim.... Ako som spomínala tiež máme doma aj bez PP nie orechov, ale bez PP. Jednu fenku chcel dať utratiť sám veto, pretože z malej gule mu vyrástla poriadna obluda, ktorá keď v roku a pol došla ku nám nevedela kde je sever...Len čo zbadala igelitku prevrhla by aj kamión, pri menšom hluku sa pocikávala, a po dvoch týždnoch keď sa ujo prišiel kuk, ako sa má, skoro ho zožrala! O par mesiacov neskor ked som ju vyčesala a ostrihala, pretože iné sa s tou dlhou srsťou robiť nedalo, a šli sme ju k nemu očkovať, pýtal čo je to za psa, že či sme si radšej kúpili leonbergera asi tak. Je hanba ak niekto nepozná svojho psa len kvôli tomu, že ho niekto učesal
Vôbec sa tu nepresadzuje jedno, alebo druhé ako si si iste všimla, dosť ľudí tu, čo chová PP má aj nejakého toho bez PP psa. Ja tiež.
Osobne som však za to, aby sa nemnožili psi bez PP, ale hlavne "orechy" pretože práve nich sú plné útulky. O mnoho menej je tam psov bez PP ale rasových, taktiež psov s PP v útulku skoro nenájdeš. Tak isto som proti aby niekto drancoval fenku aj tú s PP len kvôli tomu aby mala ak by sa dalo aj 3x šteniatka v roku! Pretože práve z týchto vrhov idú "odpadové" šteniatka, slabé, nevyrovnané...bla bla... Taký človek by si mal kúpiť plyšáka. To isté platí o takých, ako napr. od nás si vzala jedna pani štendo a dve hodky na to mi volá že psík kaká, ciká a ešte k tomu aj šteká. No holt je živý! Mala som si ist preň ale pánko, ktorý ho bol pre tú otrasnú ženskú vziat mi zavolal, že nemu sa šteniatko velmi páči a on si ho nechá...
Treba sa len zamyslieť, či je vhodné plniť útulky len z dôvodu, že niekto
má pocit, že jeho
fenka chce šteniatka... (Zase, aby neprišlo k omylu, resp. ako to bolo myslené...Píše mi ujo...myslíte si, (mám jazvečíka)...že by som mu mal kúpiť fenku??? on sa totižto stále hrá s našim kocúrom...tak ja, že asi chce šteniatka....) TAK po takomto maile ja už neviem...