tigricka píše:Emor, nečerti sa, ja ti viem dať za pravdu. Som to pokašlala so psíkom, mám ho bez PP a niekedy sa chová ozaj ako xxxxx. A to mu venujem všetok svoj voľný čas... Síce je krásny, o tom potom, ale je tvrdohlavý. Tiež mi ho každý obdivuje ako tú čivavu, o ktorej tu je hádka, ale to nestačí. Uvedomila som si, že by som niekedy chcela mať aj šteniatka, ale čo keď už z neho ostanú degenerovaný blbečkovia? Mária vie, ako to je u tých bez PP pokrížené? Síce mi majitelia povedali, že jeho rodičia pred piatimi rokmi nezískali PP, lebo boli odpadový psi z papierakov. Niekedy sa dávali len prvým tuším štyrom psom PP, alebo tak nejako to bolo. Ako napr. mám kolegu, ten veselo kríži otcov s dcérami. A vôbec ho to netrápi...Ešte sa čuduje, že ja nekšeftím so psíkmi, lebo ich mám rada.Má westíkov, buldočkov, čivavy a neviem aké lukratívne rasyktoré sú teraz moderné. Krmi ich pomyjom a predáva ich výlučne na vývoz. Vraj si granule nezaslúžia a ani iné jedlo... A taká je väčšina chovateľov. Teraz v nedeľu s ním idem na cvičisko prvý krát. Ozaj, môže tam ísť vôbec pes bez PP? Nieže ma tam vysmejú?Síce bude len na stráženie, ale už ma to vcelku jeduje, že som nekúpila psa s PP. Ale ináč mu dávame všetku lásku, lebo vie byť aj super psík z neho... Len tolko som chcela.
Ak ta vysmeju kašli na nich.mne sa to už tiež stalo a kym som sa nestretla s pravymi cvičitelmi tak som myslela že je to normalne.Pravy cvičitel berie psa ako psa a nie podla pp alebo plemena!!!!!!!