...repr^zent píše:Raz budes mamina a prides na to, ze cena dietata sa neda vycislit ziadnym poctom steniat.
Daj psom absolutnu slobodu, nechaj ich nech sa riadia psimi zakonmi a vypusti ich na slobodu. A potom, ked stretnes v meste divoku svorku zistis, ze psom na ludoch nezalezi a mozno ti aj co, to, prezradia o svojich potrebach.janka_b píše:psy nemaju potrebu utracat nadbytocnych ludi...kdezto ludia nadbytocne stenata ano!
Obaja "rozhodujeme", ty o zivote, ja o smrti. Priroda sa z dialky len diva.janka_b píše:ZIVY TVOR AKO ZIVY TVOR a ludia sa silou mocou chcu stavat medzi zakony prirody a rozhodovat o zivote s smrti...vies,ja uplne chapem,kazdy sme ini a kazdy ma na to iny nazor.
Pisal som, ze clovek ma tu moc zmenit svet. Mat moc, neznamena mat aj pravo. A pisal som aj, ze vsetky ludske zakony, nie su spravne. Napravit tie zle, moze len clovek, preto je ludsky zivot pre mna cennejsi. Nie pre zlo, ktore ludia pachaju, ale pre moc vymysliet a zrealizovat nieco, co bude v prospech ostatnych zivocichov. Aj to je kultura. Ziadny iny tvor takuto moznost a schopnost nema.janka_b píše:pisal si,ze clovek ma pravo zmenit svet a preto ho stavias nad vsetko ostatne
Su ludia, ktori obetovali prirode cely zivot a su ludia ktorych spominas ty,. Tych "tvojich" je bohuzial viac.janka_b píše:pre mna je vsak clovek prave preto pod vsetko to ostatne...lebo jeho tuzba zmenit svet, vedie casto k zahube tohto sveta. nic nie je totiz mocnejsie nez priroda
Nie mozno, ale urcite. Myslim, ze na tom sa zhodneme vsetci do jedneho. Len kto to zrealizuje???janka_b píše:zem bez nas by mozno fungovala ovela lepsie nez s nami
Zakryvat si oci pred realitou je IMHO riesenie, ktore nic neriesi.eva_ivan píše:Vlciacka tak to si prosim ta radsej ani necitaj ine temy, lebo ta nielen prekvapia, ale hlavne poriadne znechutia
Zolo píše:má útulok svoje opodstatnenie v takej podobe a v takomto systéme aký tu panuje? Ak áno, potom sú debaty zbytočné.
janka_b píše:...repr^zent píše:Raz budes mamina a prides na to, ze cena dietata sa neda vycislit ziadnym poctom steniat.
repr^zent-samozrejme, ze neda......ale psy nemaju potrebu utracat nadbytocnych ludi...kdezto ludia nadbytocne stenata ano!
ja nezrovnavam neporovnatelne, avsak pouzila som to ako hrubu nacrtnu ukazku...pre mna to je rovnako - ZIVY TVOR AKO ZIVY TVOR a ludia sa silou mocou chcu stavat medzi zakony prirody a rozhodovat o zivote s smrti...preto neviem pochopit tieto veci...vies,ja uplne chapem,kazdy sme ini a kazdy ma na to iny nazor.plne akceptujem tvoj aj ine nazory,nepresviedcam o svojom iba som prispela do tejto otvorenej debaty svojim nazorom. to je vse.
vies,ci mas uz psika,alebo babo - obe je zodpovednost,starostlivost,cas,laska,ucenie, a trpezlivost a niekedy i trapenie...
.......-kazde kusok inak,ale obe troska podobne.....
....zive tvory...
vies...vo filozofii panuje myslienka s ktorou ja osobne nesuhlasim "kultura je to,co nas odlisuje od zvierat".........vies, pisal si,ze clovek ma pravo zmenit svet a preto ho stavias nad vsetko ostatne...pre mna je vsak clovek prave preto pod vsetko to ostatne...lebo jeho tuzba zmenit svet, vedie casto k zahube tohto sveta. nic nie je totiz mocnejsie nez priroda - bohuzial ani clovek, lenze ten si to nerad pripusta! to je ten kamen urazu. clovek si mysli, ze je to prave on,co moze rozhodovat o zivote s smrti vsetkeho kolo neho...a niekedy mam pocit,ze vsetky tie zvery maju viac rozumu a kultury ako clovek...len my jej nedokazeme pochopit........
zem bez nas by mozno fungovala ovela lepsie nez s nami ale to uz je na inu temu. ps: nie som nihilista
DKo píše:napíš niečo faktické, napr. aké sú staréMichaela píše:zajtra niečo napisem
zopz píše:Pokial viem tak v utulku v Zl. Moraviach sa nechavaju okotit gravidne sucky. Predpokladam, ze z nedostatku financii , nie z utlocitu.
emor píše::idea: uspat.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia