Ako pre koho. Na M3 sa u väčšiny psov nazerá ako na nefunčné zuby a dá sa pochopiť, že niekto pustí do chovu takéhoto psa.raky píše:rozumiem, ale psa a najma fenu si kupujú ľudia, aby mali spoň raz šteniatka, dva roky vyberajú, potom kúpia, všetko ok, ale zub nenarástol, M3 je až taký dôležitý?
Zolo píše:co robia kluby.? je to len o ludoch. vacsina ma polozene chovatelstvo na vystavnictve. a to je podla mna katastrofa a smutok nad smutkom generacii ktore sa starali o specificke kvality toho ktoreho plemena.
Aj mne je smutno, keď pracovvné plemená (a temer pomaly všetky) sa takto správajú! Tu je to neodpustiteľné, pretože pes nie je len exteriér. Rovnako sa mi to nepáči ani u plemien, ktoré vznikli za nejakým iným účelom, ale tiež požadovaný istý výkon. A je jedno, či ide o jazvečíka, BSP, RR, kokra, či dogy. Toleroval by som ten exteriér snáď len u bytových plemien (pôvodne a výlučne!), ale tu by som o to väčší dôraz kládol na zdravie! Fyzické, psichycké, ale aj genetické!
Toť môj názor.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia