Šteniatka

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Fraga » 22. Nov 2007, 13:11

zopz píše:Fraga ak nieco veeelmi nenavidim, tak je to ta zarobkova cinnost na dedinach - plno kotcov a tam rozne spinave , poleptane plemena, okolo krasny travnik, vysadene kvetinky. Alebo suteren domu, odelene boxy, maltezacka krmi yorksirov. A na vsetkych tych zvieratach je vidiet aku maju bazen pred clovekom. Obrazok na zaplakanie. Dva krat som zhanala pre znamych cistu rasu - raz yorka, raz labradora. Presla som asi 10 chovatelov dokopy a odvtedy uz nikdy viac. Kto to este nevidel, skuste si prejst par kvazi chovatelov.

Zopz nie len pre teba....

Lenže tí super chovatelia nie sú len na dedinách práve naopak počula som ako sa chovajú psy v mestách, kde v jednom byte je naskladých aj 20 preparaviek (prenosiek), psy sa venčia dva krat za den a to štylom naukladam prepravky do výťahu vyložim na travnik vypustím psa a ked skončí tak zase zatvorím asi by bolo vhodné na to aj takto pozerať... a Množitelia nie sú len medzi tými, čo chovajú bez PP.... Myslím, že ak niekto chová viac ako dve plemená, a má z každého druhu viac ako 5 tak nech mi nikto nepovie, že sa im plnohodnotne venuje, pretože dať nažrať, napiť a veterinár to nie je všetko...

Kaca dôvod som dala preto do uvodzoviek a dala hrubým písmom práveže preto, lebo to nie je dôvod na to, aby človek nebral psa s PP... Presne ako som napísala to že má pes PP neznamená, že sa musí uchovniť a musí sa s nim chodiť na výstavy! Preto PP nie su dôvod aby som si psa s PP nebrala...
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:21

lkkllk
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:36, celkovo upravené 1
pracujem v utulku pre zvierata- nezavazne
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:22

............
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:37, celkovo upravené 1
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:23

hm
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:25

uh
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:27

heh
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:29

qqqqq
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:41

,,,,,
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:38, celkovo upravené 1
Dia111

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:42

111
Dia111

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 14:42

Dia111 píše:zaobres sa psami?chovas psa?si psickar.
klasik by odpovedal: riť Paľovu , keďže slovenčina pozná aj pojem psiar 8)
DKo

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 14:47

uuu
Dia111

Poslaťod Zolo » 22. Nov 2007, 15:04

[quote="Dia111"]

-nie nespytala. ja sa ho nemusim pytat. ja presne viem odkial moj pes prisiel, viem ako zil od steniatka. a to, ze je rad mu vidim na ociach, tu uz ide o isty VZTAH k tomu psikovi.
Prepáč, asi potom dobre nerozumiem tónom Tvojich odpovedí. Mne z nich vyznieva, že priveľmi poľudšťuješ psa a potom to pre mňa dostáva nejakú inú stupnicu hodnôt života. Ale OK, je to Tvoj pohľad.
PS: Keby si to nevedala, ako a odkiaľ pochádza Tvoj pes, mala by si ho menej rada? Bol by ten vzťah horší, slabší, plytší? Myslíš, že ten psík by v iných rukách nebol šťastný? Ako vieš, či by nebol šťastnejší so svorkou navoľno behajúcich iných psov a prežívajúcich SVOJ psí život? Hmmm? Aj ja by som Ti vedel písmenkami zahrať na city, otázka znie ale inak : Je treba hrať ľuďom na city, alebo používať rozum a brať do úvahy argumenty?... :roll
:

-aky rozdiel? 8) ja hovorim predsa o vzdialenej a nerealnej buducnosti, ne o sucasnosti
O tom sa tu bavíme už na x stranách, že len skutočnou zmenou sa niečo môže ZMENIŤ v živote psov na Slovensku. Ty chceš len hasiť, my ostatní (ale asi aj Ty) chceme aby požiar nevznikol. V tom je ten rozdiel. Možno Ťa mrzí, že už nebudeš mať čo hasiť? Neboj, to tu u nás bude vždy čo... :wink:

-ludske city?tie tu niektori ludia nemaju.
Poznáš ich a vieš to, alebo zase len odhad? Nesúď, kým nepoznáš (aj keď teraz sa môže do mňa niekto oprieť... :o :wink: )

-no, neviem ci to pannou malo byt pannou.....ale to mne nehrozi, lebo ja mam xxxxxx ludi ktori ma maju radi, xxxxxx priatelov, ktori pri mne vzdy stoja a maju rovnake nazori, xxxxx ludi, ktori su moja rodina a vzdy budu tiez stat pri mne a telefonne cisla v mojom zozname v mobile.....ani ti nebudem hovorit, proste to kapacita mobilu ledva zvlada, ja si normalne s kazdym rozumiem a s kazdym dokazem vychadzat, ale niektori ludia su proste proti srsti.
Ja Ti prajem! Tých dobrých ľudí ... Aby ich bolo každý deň viac a viac! To ostatné ber len ako podpichnutie - dobrosrdečné!-

EMOROVIM D vrhom som myslela to, ze co by na to tie stenata povedali,keby vedeli, ze sa narodili na to, aby sluzili aj ako obranari (nieco ako sbska), citala som na jeho stranke, ze sa narodil tento vrh....poznam jednu chovatelku, ktora chova NO s pp, tiez s nimi poctivo cvici a je to cele s PP. Lenze prave tato chovatelka ma proste k svojim psom VZTAH a takisto ho ma aj k inym psom, nie ako EMOR, ktory by ako to vyzera, ineho psa, ktoreho najde na ulici schuleneho a zraneneho, najradsej rovno odstrelil. ide mi o pointu, aby mi ten clovek jednoducho vysvetlil, ako sa k psom vobec dostal a co k svojmu jednemu - aspon jednemu chovnemu psovi citi. hm? berie ho ako svojho psa, alebo ako nastroj, s ktorym sa da manipulovat?
Vidíš, to je to, čo hovorím, niekoho poznáš a veríš, niekoho nepoznáš a neveríš. Ty neakceptuješ názor, ktorý nie je zhodný s Tvojim a podľa neho si zadelíš človeka. Čo keď je pravda iná a inde? Taký jeden nick xxx_xy tu občas preletí... :lol: :roll: Vieš, z toho Tvojho pôvodného príspevku to vyznelo tak, že emor celý svoj vrh rozpredal nezodpovedným delikventom, čo nepredal v duchu svojho hesla pozabíjal doma sekerou, prerátal zarobených 100 tisíc a utekal nakryť suku, aby bol hneď E vrh... :lol: No, mne to tak pripadalo. Ale hádam si pochopila, čo som Ti chcel odkázať.. :wink:
Zolo

Poslaťod Dia111 » 22. Nov 2007, 15:15

fffffffffff
Dia111

Poslaťod Zolo » 22. Nov 2007, 15:25

Dia111 píše:argumenty?... :roll[/color]:

nie nie nie!to bolo myslene tak, ze viem, ako zil a preto viem, ze nemoze byt z toho nestastny.mal lepsi osdu ako niektori ini.odkial pochadzal moj prvy psik som nevedela a aj tak som ho mala najradsej na svete.nie, nebol by stastny, keby ho emur nechal utratit, ako to on chce robit.moj pes vyhladava spolocnost ludi, dokonca viac ako psiu, preto viem, ze je je radsej, ked je s nami ako keby behal po ulici, kde by si musel potravu zaobstaravat sam, nemal by take pohodlie a lasku a nikto by sa o neho tolko nestaral. precoinak sa potom take psy pridavaju k ludom, len tak zrazu vbehnu niekomu do dvora a nechcu odist?ok, su tu argumenty a fakty, ale nie vsetko je na nich zalozene. ako mozes verit v boha, ked nemas jasny dokaz, ze je?alebo ze vobec bol?toto sa proste neda porovnavat, chapes?

Zalezieme do filozofovania? Radšej nie. Dia, neviem to a veľa vecí ešte dlho (ak vôbec niekedy) budeme vedieť. Zatiaľ sa len domnievame. Nič viac, nič menej. Osobne si myslím, že radšej ako tento stav na Slovensku, by viac psom osožilo, aby v tých svorkach žili. A tam by zákony prírody, ktorú tak velebíme a keď je zle tak ju citujem, rozhodli. Lebo ako život, tak i smrť je v tej prírode úplna samozrejmý jav. Len my si osobujeme právo brať a meniť tieto jej výsady. :wink:
Zolo

Poslaťod ...repr^zent » 22. Nov 2007, 15:30

Dia111 píše:
DKo píše:
Dia111 píše:zaobres sa psami?chovas psa?si psickar.
klasik by odpovedal: riť Paľovu , keďže slovenčina pozná aj pojem psiar 8)

psiar......to znie ako v nejakom dvadstiatom storoci... akoby kazdy teraz hovoril:mobilny telefon namiesto mobil, to uz aj Stur si radsej veci skracoval ako zbytocne predlzoval :lol:
Mne to pride skor ako mobil - mobilicek, ale to je jedno. Psickar ma psicka, psiar psa. Osobne sa tiez necitim ako psickar s Pitbullom a mojho "psicka" by to asi tiez urazalo....
Btw, rozoberate blbost co nesuvisi s utulkami..

A Dia111 len technicka poznamka.
Ked citujes nemusis cele, staci veta, dve, ak by mala byt vytrhnuta z kontextu, je to ohladoplne k servru aj nam. Taktiez citujes niekoho, tvoja jedna veta a za chvilu znova ten isty citat s inou vetou.. Bud si pre pisanim rozmysli, co vsetko k citatu chces napisat a napis v jednom prispevku, alebo ked ta napadne nieco doplnit, tak je tam tlacitko "UPRAV". Je to len tech. pozn. nie buzeracia. :wink:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia