od anitram » 27. Dec 2005, 11:24
Dobry den,
ako som uz pisala inde som tu prvykrat a nedalo mi reagovat. Nie som zastancom vykupcov zvierat, nikdy by som ziadne steniatko tam nedala, hoci som momentalne bez zvieracieho kamarata.
Ale nie som ani zasadnym odporcom a az takym aby som odsudzovala a utocila na niekoho kto napisal svoj nazor ako ankous.
Tak ako su medzi chovatelmi "mnozici" tak su aj cestni psickari, tak ako su medzi vykupcami a sprostredkovatelmi predaja steniatok kruti ludia, ktori to maju za velky biznis, tak su medzi nimi urcite aj zodpovedni a ohladuplni ludia. Vzdy zalezi na koho natrafite. Ked natrafite na zlych, tak sa to vsade rozpise, ale ked natrafite na dobrych, nikde o tom ani slychu. Tak isto pani, ktora pomohla umiestnit steniatka bez PP, mozme oznacit za sprostredkovatelku, lebo pomohla majitelke steniatok umiestnit steniatka v novom domove. A to ju teraz vsetci odsudite, ze je sprostredkovatel?? Ved len pomohla.
Aj pani co pomaha umiestnovat psikov z jedneho nemenovaneho utulku do zahranicia oznacite za vykupcu a sprostredkovatela??
Kedze si myslim, ze vsetci zboznujete psikov, tak musite mat radi aj ludi okolo nich a pochybujem ze nejaky mnozitel a vykupca by si sem k nam prisiel vypisovat. Mozno ho najst iba v inzertnej casti.
A co sa tyka kontaktu s umiestnenymi steniatkami. Kupovala som si psika z chovatelskej stanici v Bratislave, kvoli tomu aby som mala chovatelku pri sebe, keby som nieco potrebovala a hlavne aby psik mohol byt aj v kontakte s pribuzenstvom. Ako som bola velmi sklamana, ked chovatelka vyzbierala peniaze a odisla na rok do zahranicia a na moje maily nereagovala. Nastastie sme nasli skveleho veterinara, ktory nam zo vsetkym pomohol. A este k chovatelke, ak Vam niekto povie ze labrador je schopny zit aj v garzonke, tak tomu neverte a ze plzne len dvakrat do roka v byte, tak to tiez nie je pravda. Bola som vtedy velmi zaslepena krasou steniatka.
Tak sa tu uz prosim neosocujte, kazdy mame svoje starosti a radosti a hlavne svoje nazory a preto treba brat nazor ako nazor, zobrat si z neho nieco pre seba alebo nie, si ho precitat, porozmyslat a ist dalej bez nejakej prehnanej reakcie.
Stale si myslim, kto zboznuje zvierata nemoze nenavidiet ludi.
M