kĺby

Tu sa môžete pýtať na všetko, čo súvisí so zdravím vašich zvieratiek. Odpovedať vám budú skúsení veterinári. Potrebná registrácia.

kĺby

Poslaťod Alica » 7. Aug 2006, 13:25

Mám dvoj-ročnú sučku labradora a dočítala som sa, že u tohoto plemena sa častejšie vyskytujú vo vyššom veku problémy s kĺbami. Preto by ma zaujímalo, či je vhodné preventívne podávanie nejakého výživového doplnku na podporu kľbov už v tomto veku. Ak by ste mi mohli prípadne aj poradiť nejaký konkrétny, budem rada. Zatiaľ som žiadne problémy nespozorovala, len keď sa po zobudení naťahuje, niekedy počuť pukanie (ale to je asi normálne). Váži cca 28 kg.

Ďakujem za odpoveď[/list]
Alica
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 7. Aug 2006, 12:33
Bydlisko: BA

Poslaťod MVDr. Magdaléna Szabová » 8. Aug 2006, 11:48

U veľkých plemien psov, je v prvom rade dôležitá výživa, teda konkrétne kvalitné krmivo pre veľké plemená, ktoré už väčšinou obsahuje aj látky na ochranu kĺbov. V druhom rade, ale nie menej dôležitom, treba dávať veľký pozor na hmotnosť, pretože pri nadmernej hmotnosti sú klbý nadmerne zaťažované.
Pridávanie doplnkov na ochranu kĺbov nie je na škodu, je ich na trhu veľké množstvo, dajú sa kúpiť u veterinárov, preto bude najlepšie ak sa poradíte priamo vo veterinárnej ambulancii.
Ďalšia možnosť je urobiť RTG bedrových kľbov, či sa neukáže začínajúca dysplázia, ktorá vedie k rýchlejšiemu opotrebovaniu kĺbov.
Veterinárna ambulancia
Velehradská 8, Bratislava - Nivy
02/55960402
MVDr. Magdaléna Szabová
 
Príspevky: 146
Registrovaný: 5. Jún 2006, 11:52
Bydlisko: Bratislava

Re: kĺby

Poslaťod DKo » 9. Aug 2006, 9:12

ospravedňujem sa za príspevok, prehliadol som, že tu môže odpovedať iba človek s titulom MVDr. :oops:
DKo
 
Príspevky: 553
Registrovaný: 10. Júl 2006, 10:44
Bydlisko: Turiec


Späť na VETERINÁRNA PORADŇA

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia

cron