Poprosila by som Vás o radu, mám 9 ročného jazvečíka, ktorý tohto roku v januári ochorel, začal zvracať, najprv tuhú nestrávenú potravu a potom už len vodu. Neudržal v sebe ani vodu a trvalo to celý deň a celú noc, veterinár mu pichol niečo proti zvracaniu, urobil ultrazvuk a zistil, že má veľkú pečeň. Odobral krv na rozbor a dva parametre boli vysoké a to ALKP:1385, Urea 20
Pichal mu antibiotiká a niečo na podporu činnosti pečene. Po vyliečení??? keď sa jeho zdrav. stav znormalizoval naordinoval mu granule RC renal a na pečeň Esentiale forte. Tak dva mesiace bol náš psík v pohode alebo potom sa to začalo odznova - vracanie. Zasa sme chodili na injekcie - antibiotiká a po liečbe keď už bol náš psík v dobrom stave, odobral mu krv na hodnoty: ALKP
265, Urea 4.8 so záverom: úbytok funcie tkaniva pečene, alebo vnútropečeňová staza, alebo únik pečeňových buniek.Zaujímalo by ma čo mám robiť, aby som mu skvalitnila život, lebo evidentne niekedy mu je zle, nezvracia, požiera vonku trávu a je nesvoj, nepokojný, smutný, apatický. Alebo aké tabletky mu môžem dávať. Vlastne neviem čo mám robiť. Má diétnu stravu granule RC hepatic+RC renal.Niekedy k tomu dostane ryžu alebo cestoviny.Ďakujem za radu.