Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod zuzu » 1. Feb 2006, 16:47

Z fotiek všetko nevidíš a šteňatá ak o tom ešte neviete sa v zime nemajú kúpať vôbec aj keby si ich fenovala hodinu! Ide o to, že ty im keď ich okúpeš zmyješ aj to "nič" čo majú na koži aby ho chránilo pred zimou :shock: my sme našu raz kúpali lebo bola celá zamastená a smrdela od toho čo uju všetci hladkali ale pozor! štyri dni potom nešla von aby sa jej obnovil kožný maz alebo čo to tam má..A pokial ide o to všetko, pata nemala by si zbierat vedomosti iba tu, ale zobrať si nejaké poriadne knižky a toto všetko si sa mala opýtať chovateľa alebo od koho to šteňa budeš mať..A šteňatá sa nemajú brať na ruky skoro vôbec (najvia dva razy za deň) lebo môžu lahko dostať pruh a môže sa im velmi ľahko ublížiť, lebo majú krehké kostičky..
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod mimi » 1. Feb 2006, 18:03

ach anitram,to teda je ozaj dôkaz,že sa môžu aj tie najmenšie štence bez rizika kúpať .... nuž čo,kto chce kam...
mimi

Poslaťod joja » 1. Feb 2006, 18:13

niekto tu má očividne viac šťastia ako rozumu,však anitram? A prečo jej neostriháš labky?
joja

Poslaťod anitram » 1. Feb 2006, 18:22

je mi luto, ze nikto nepochopil o co na tych fotkach ide, ale co sa ja budem s niekym natahovat
mimi nebol to utok na kupanie, zas sa nechytajte kazdej prkotinky, ktora padla pred tromi prispevkami, chcela som Vam ukazat fotky prdolky, aka je zlata, ale kto chce psa byt palicu si najde

zuzu - pokial viem kedysi si mi pisala "Internet ani knizky ta nepripravia na prichod steniatka do rodiny." "Moja havina nenosi ziadne bundy a ked je vecsia zima ide sa len chytro vyvencit" potom si zacala niekde pisat ze ju obliekas, nehnevaj sa na mna ale to co pises o kupani od teba neberiem vazne a nebudem sa tym zaoberat
A hlavne, ze sa maju stenata brat na ruky, aby si zvykali na nosenie a este k tomu nie tahanim ako to bolo tebe asi vysvetlene ale ked ju podchytis pod zadocek, tak jej nic nenatiahnes a k tym kostickam, nikto nehovori, ze ju ma hadzat o zem a ked uz ma dva mesiace nie je taka ako ked ma tyzden.

a za to co robila so psikmi chovatelka ja nemozem, chodte sa stazovat k nej, mala je zdrava, ziva, ubehana, hrava, tak si uz dajte konecne pohov
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod mimi » 1. Feb 2006, 19:49

anitram "a za to co robila so psikmi chovatelka ja nemozem, chodte sa stazovat k nej, mala je zdrava, ziva, ubehana, hrava, tak si uz dajte konecne pohov" .Chovateľka nemôže za toto tvoje tvrdenie : "chovatel, ktory ti ho predava, by ho mal vykupat pred odchodom".... Ako toto môžeš tvrdiť ? Pohov si nedám,buď raď rozumne,alebo vôbec,ako k tomu napr.Paťa príde?
mimi

Poslaťod mimi » 1. Feb 2006, 19:58

a ešte toto na pobavenie: anitram " mimi - neviem co z toho robis taku vedu " , tak to je ozaj vtipné,potom,čo som si prečítala tvoju tému na dog.sk.pod názvom Pomoc ples.syr : "Autor: anitram
E-mail:

Chcem sa popytat, ci nieco hrozi psikovi, ked zjedol kusok plesniveho syru Encianu?? mam doma chytreho chlapa "na materskej" s 3 mes. steniatkom yorka a on jej ku granuliam dal trosku syru aby jej to vonalo, ale keby tak obycajneho eidamu, ale on jej tam dal plesnivec. Je to zle,treba nieco rychlo riesit, alebo treba preckat, ci to bude v poriadku???? Varovanie: Nenechavajte steniatka ani deti doma samych s chlapmi :-((( "
...... po ukľudňujúcej odpovedi : " Autor: anitram
E-mail:

to som rada, lebo ked mi to napisal mailom, ze co urobil, az som zmeravela.Este stale som v soku. Diky za odpoved "

Toľko histérie kvôli kúsku syra ...neviem,kto robí z čoho vedu... :roll:
mimi

Poslaťod maťo » 1. Feb 2006, 20:03

:shock: chudák jej chlap :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
maťo

Poslaťod anitram » 1. Feb 2006, 20:04

mimi citala si spravne aj si opisovala by ho mal vykupat, nepise sa povinnost ze musi a neuviedla som, ze ju "musi" kupat aj ona, ale kedze pise ze mala psikov tak asi vie co a ako pri inych psikoch, ja som napisala co sa stalo mne.
Vies co je na tomto najkrajsie, zas som sa snazila niekomu poradit a zas ma zdubali za moju snahu.
Mozem taketo forum zvysoka ....

Posledna dobra rada na zaver: Ked si beriete od niekoho steniatko, pytajte sa chovatela, ten vam poradi najviac a najlepsie, nespoliehajte sa na rady na roznych forach, aj tak snahu poradit plno ludi odsudi.

Tesilo ma
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Hosť » 1. Feb 2006, 20:09

Bozemoj,
ved toto je forumm na to,aby si tu ludia vymienali skusenosti,davali si rady a nie aby sa tu dajme tomu hadali......... :roll:
Niekto dava take rady,druhy zas ine... Kazdy podla svojej skusenosti a nazoru na to,ako sa ma steniatko alebo pes vychovavat. Na svete je vela chovatelov aj "chovatelov"(aj ked ty druhi s chovom nemaju nic spolocne a povazuju sa za nich :evil: ) a kazdy uprednostnuje nieco ine. Niekto dava prednost vzhladu,ini zase povahe. Ved preboha nikto nema rovnaky pohlad na vec.
Ja nechcem nikoho poucovat. To si nemyslite. Toto je napr. moj nazor. Tak prajem vela stastia :wink:
Hosť

Poslaťod arko » 1. Feb 2006, 22:05

nejde o uprednosťňovanie,ale o to netvrdiť, že niečo má byť tak a tak,pričom to tak vôbec nieje,obzvlášť vo veciach,ktoré môžu ublížiť :( . Ja tiež nechápem,ako môže tvrdiť,že by šteňa malo ísť od chovateľa už vykúpané,to je dobrá blbosť :idea:
arko

Poslaťod anitram » 1. Feb 2006, 22:22

mimi - k tomu syru, neviem ci ty si schopna dat plesnivy syr 3 mesacnemu dietatu, pre mna je pes ako dieta, preto som sa bala a je rozdiel eidam a plesnivy syr s nejakym korenim, ktory bol uz aj tak po datume spotreby
zabudni uz na mna, ja sa tu uz neukazem, nemusis si na mne vyburovat svoje komplexy a vyhladavat na nete moje diskusne prispevky
mimi nie si ty nahodou premenovana tiga??

arko - uviedla som mal by, netvrdim ze musi ist, labradora som brala od chovatela nevykupaneho a prvykrat som ho kupala asi tak ked mal 7-8 mesiacov po plavani v jazere, ja som len napisala co sa mi stalo, to co sa udialo, ale kratkozraky si vsimnu to co chcu a nie to podstatne.

tu plati nazor len par ludi ostatni su menejcenni a neschopni
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Hosť » 1. Feb 2006, 23:49

mozno som blby,ale ja vazne nechapem tu poslednu vetu od anitram. A inac anitram,nemala by si byt taka precitlivena na psa. Keby bol chori,alebo nejako zraneni,tak by som to mozno pochopil. Ved to nie je nejaky posvetny drahokam,ktory sa nemoze napit z vody s nejakou spinkou-to je priklad. Ale na drujej strane nevravim,ze sa na to treba vys....
Je dobre,ak je o psika poriadne postarane,ale netreba to PREHANAT

A bolo by "dobre,fakt super" ak by sa tu zalozilo este zo 5 tem o yokroch a v kazdej taketo zbytocne a nezmyselne dajme tomu ze su to hadky.... :roll:
Hosť

Poslaťod mimi » 2. Feb 2006, 18:59

anitram, po 1.) keď napíšem "mal by byť" znamená to,že ak nieje,je to zle.
po 2.) tiga nie som , po 3.) tvoje príspevky nevyhľadávam, ty si na príspevky veľmi "plodná", takže na ne narážam často , po 4.) plesnivý syr a syr s ušľachtilou plesňou na povrchu je "trošku" rozdiel , po 5.) možno mám aj komplexy (tie si však nevyburujem na tebe,ako píšeš), ale mám hlavne aj veľa skúseností,ktoré tebe či to chceš,či nie chýbajú , po 6.) prečo by si sem už neprispievala? to máš fuk, či perlíš tu,alebo inde,veď aj tam ťa "zďubávajú" .Ja si ťa nevšímam,ale keď občas napíšeš total bludy, tak už nevydržím a píšem. :wink:
mimi

Poslaťod tiga » 2. Feb 2006, 20:55

anitram-ja sa nepotrebujem schovávať pod iným menom,ale sa čudujem sa sama sebe ,ako som sa mohla dohadovať s niekým kto má také názory,lebo ty vôbec niesi v obraze a je trápne nás otravovať s tým čo Tvoja... už ani nenapíšem to plemeno.... žožrala nejaký syr a že si ocikala chlpy a,že tvoj priateľ je na materskej so psom.UVEDOM SA....
tiga

Poslaťod anitram » 2. Feb 2006, 21:02

uvedomila som sa, nemusim sem chodit a zobrat rady od niekoho kto aj tak neporadi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
myslim si, ze aj vacsie blbiny sa ludia pytaju, tak neviem co na mojich otazkach je take uzasne perlive, keby som vedela kam, poslala by som vam sampus obidvom

zelam pekny vecer a vela uspechov s psikami, mozno sa niekedy stretneme :twisted:
Obrázok užívateľa
anitram

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia