Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod mata26 » 11. Mar 2007, 13:23

tak som sa docitala az do konca, ale som z toho trochu pomotana. z toho co som spracovala sa mi zda, ze trainer, alebo arion su znacky na ktore tu bol najpozitivnejsi ohlas.
moja mala je este u chovatelky a krmia ju Canutrou a kedze idem o 2 tyzdne pre nu tak potrebujem uz pomaly kupit krmivo ktorym ju budem krmit. bude mat presne 2 mesiace a je to Zlaty retriever. peniaze u mna nehraju rolu a chcem aby dostala to najlepsie co len moze, ale kedze som zaciatocnik tak som z toho trochu domotana co vlastne to najlepsie je.
predtym sme mali maleho krizenca a ona zila cely zivot na konzervach stylu Chappi a Pedigree a dozila sa 14 rokov. takze skusenosti s granulami mam nulove a s varenim pre psika tiez. kazdopodne ak mi niekto vie poradit tak by to bolo super. budem vas aj nadalej citat a vzdelavat sa. :)
Obrázok užívateľa
mata26
 
Príspevky: 15
Registrovaný: 6. Mar 2007, 16:25

Mata26

Poslaťod fosilia » 11. Mar 2007, 15:26

Na tuto temu uz bolo zodpovedanych prispevkov az az. Tazko pisat co je vhodne krmivo snad je lepsie ako laikovi si vybrat superpremiove krmivo presne urcene pre vekovu a vahovu kategoriu psa.
Golden Retriever jeho historia siaha od Ruska po Anglicko. V jeho strave by sa malo nachadzat dostatocne mnozstvo linolenovych kyselin koli citlivej kozi. Preto pri kupe krmiva si pozrite na obale ci obsahuje tieto kyseliny alebo ma v zlozeni napr. lanovy alebo kukuricny olej. Tomuto plemenu nerobi problemy psenica, prave naopak ju v strave vyzaduje podobne ako kukuricu. Z masovy casti je idealna ktora kolvek hydina. Hovadzie maso sa moze podavat ale zmierou. Krmivo by nemalo obsahovat rybu presnejsie zaoceanske ryby, soju, ovos a bielu ryzu.
Vzhladom na problemy s dysplaziou krmivo by malo obsahovat klbovu podporu. Velmi dolezite je aby krmivo nebolo konzervovane chemicky, pretoze tymto svetlym plemenam synteticke antioxidanty napr.poskodzuju oblicky.
Zdroj: Golden Retriever 1990 vyziva psa od C Williama D.Cusicka.
Canutra premiove krmivo, ktore nemenovana spolocnost uz vo svojej fabrike nevyraba koli nastupu noveho krmiva a presunula vyrobu tzv na farmu. Pouzite suroviny nenaplnaju krmivo vysokou kvalitou a toto stenacie krmivo urcite nie je vhodne pre vsetky plemena steniat ako sa to pise. Ked chces dopriat kvalitnejsie krmivo psikovi tak toto krmivo co najskor opusti.
Zlozenie Canutra puppy: hydinova mucka je ten posledny odpad pri spracovani hydiny a v texte zlozenia na obale je toto dostatocna vystraha pre mozne alergie. :roll:
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod Lada » 17. Mar 2007, 16:52

Už keď sa tu píše o krmivách, tak sa chcem opýtať na krmivá ACANA a ORIJEN. ACANA má vraj 60%mäsa a ORIJEN 70% čítam to v reklame v časopise SVĚT PSŮ. ACANA teda prešla z kuracej múčky na mäso? Zaujíma ma to.
A čo poviete na granule Pedigree chrumkavé vankúšiky s mäsovou náplňou.
Lada
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 25. Apr 2006, 19:34

Krmivo

Poslaťod fosilia » 17. Mar 2007, 18:35

Lada reklama znesie vsetko ale ma to jeden hacik a to je technologia vyroby. Ta neumoznuje dosiahnut zapracovanie tak vysokeho podielu masa myslim tym masa bez pevnych casti a vnutornosti. Acana sa vyraba z mucok alebo presnejsie z produktu, ktorý ma vacsinou slabsiu cistotu koli cene a taketo krmiva sa radia medzi premiove. Ich cena na trhu je dost nizka i ked tato znacka sa vdaka tzv, vychodnemu bloku adaptovala prave v CR, v.Polsku a na Slovensku. Sama spolocnost pochopila ze touto znackou v EU sa nepresadila a vlastny export smeroval len do vychodnych krajin. Preto bolo len otazkou casu kedy spusti vyrobu lespieho krmiva na novej linke. Prisiel Orijen ale najskor ohuril reklamou o 70% masa az nakoniec sama firma zacala uvadzat, ze sa jedna o zivocisny podiel. To znamena masova mucka,cerstve kuracie maso, rybacia mucka a vajcia.
Kedze vyrobca neuvadza ziadne cisla na obale , negarantuje nic ani podla AAFCO takze je tazko posudit kolko vlastne Orijen pouziva % cerstveho masa odhadujem na 10% a aka je cistota pouzitej mucky nikto nevie.
Podla cennika urceneho do Chorvatska je cena velmi nizka a samozrejme sa predrazi dopravou tak necakajme kvalitu krmiv ako je napr.Proplan skor v vyssiu cenu za malo muziky.
Pedigree no precitaj si zlozenie a podiel masa v granulach a potom mozno pochopis kde mas hladat to maso v tych vankusikoch. Idealna je lupa lebo s nou najdes ten smrad ale maso tazko.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod Lada » 17. Mar 2007, 18:51

Som z toho akási zmätená ale verím tomu čo píšeš. Aspoň si mi vyhodil chrobáka z hlavy.
Pedigree som si ešte nestihla pozrieť. Ale skús si pozrieť časopis Svět psů 3/2007 ohúri ťa tam hneď na prvých stranách reklama akú som písala. Ale keď som si otvorila stránku ACANA nenašla som tam ani v jednom druhu krmive tých 60% mäsa ale len do 30% kuracej múčky, prečo teda klamú a zavádzajú. Zato ORIJEN neuvádza nikde v zložní múčku, podľa čoho to teda vieš.
Takže mám uvažovať do budúcnosti nad krmivami z týchto:?
Hills
Arion
Precept
Euro-premium
Trainer
Pro-plan
Nutra-gold
Lada
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 25. Apr 2006, 19:34

Poslaťod fosilia » 17. Mar 2007, 19:09

Lada som dost stary na to a zvlast byvaly technolog aby som nepoznal jednotlive produkty. Aj ked moja prva zastavka bola u Mastery FRA presiel som toho uz dost a cudujem sa tomu ze este dnes su blazni, ktori pouzivaju takuto nechutne zavadzajucu reklamu.
Nepotrebujem vidiet zlozenie staci mi produkt.
Tu mas zlozenie napr. puppy: Fresh chicken meat, chicken meal (low ash), turkey meal, steamed russet potato, fresh-caught Northern Whitefish, chicken fat, fresh whole eggs, salmon meal,

Meat je maso a meal je mucka. Kde mas tych 70%? Keby toto uviedol vyrobca na obal tak nevstupi na podu EU. Jedine ciste maso mas fresh meat ale opat bez garancie. Coho sa boja? Preco to neuvadzaju ved je to nova technologia zapracovania cerstveho masa a nechvalia sa. Ostane nekomentujem a mna toto krmivo uz vobec nezaujima zvlast ked sa zverejnila skutocna pravda o tych 70%. Vsetky lepsie krmiva maju pomer od 60:40 az 80:20 a nikto sa tym nechvali.
Vsetky tebou uvedene krmiva okrem Euro premium su ciste teda chemicky nekonzervovane a nie je dovod nimi nekrmit.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod Lada » 17. Mar 2007, 21:14

Fosilia, ale krmivo Nutra Gold a Precept majú v zložení tiež kuracu múčku to neva?
Lada
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 25. Apr 2006, 19:34

krmivo

Poslaťod fosilia » 17. Mar 2007, 21:29

Ale ved ja nepisem ze ked je mucka ze je to zle krmivo, ide len o to, ze krmivo nema presne garantovane mnozstvo masa a tazko sa urcuje jeho kvalita bez pomoci DNA metod.
Nutra Gold je v pohode.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod Lada » 17. Mar 2007, 21:41

:?: :shock: :wink:
Lada
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 25. Apr 2006, 19:34

Poslaťod Lada » 25. Mar 2007, 16:09

:?
fosilia
Pokial ti staci toto muckove krmivo s kukuricou tak ok.
Na kanadskych forach mi povedali ze je to lacne hypermarketove krmivo ale ze teraz zacali vyrabat vyssiu a lepsiu kvalitu pod oznacenim Orijen.
Ja si vyberam podla garancie uvedenej na obale. Muckove krmiva pre mna nie.
Lada:fosilia, ale krmivo Nutra Gold a Precept majú v zložení tiež kuraciu múčku to neva?
Fosilia:Ale ved ja nepisem ze ked je mucka ze je to zle krmivo, ide len o to, ze krmivo nema presne garantovane mnozstvo masa a tazko sa urcuje jeho kvalita bez pomoci DNA metod.
Nutra Gold je v pohode.

Ahoj Fosilia. Začala som sa zamýšľať nad druhom krmív, ako si mi poradil. Najskôr si mi vyhodil chrobáka z hlavy čo sa týka ACANY a Happy Dog pre kuraciu múčku ešte na 1 strane a teraz v poslednom príspevku píšeš, že krmivo s kuracou múčkou je v poriadku. To si protirečíš. Nie?
Nehnevaj sa, že sa k tomu vraciam.
Lada
 
Príspevky: 107
Registrovaný: 25. Apr 2006, 19:34

krmivo

Poslaťod fosilia » 25. Mar 2007, 19:55

Pisem osobny nazor, ale to neznamena ze krmivo je zle. To sa tak jednoducho tvrdit neda. Ale je jasne ze je velky rozdiel napr. medzi vyrobkom Nutra Gold a Happy dog.
Vyrobca ma tri moznosti ako uviest na obale pouzitu masovu surovinu pokial je zomleta a vysusena. Napr.
kuracia mucka
susene kuracie maso
cisty kuraci protein isolat.

Tymto sa odlisuju jednotlive mucky. Rozdiel je len v cistote a samozrejme v nakupnej cene. Lenze to nie je pravidlo a tak sa na to neda spoliehat.

Najcastie najdes na obale slovicko meal teda mucka.

Potom mas krmiva vyrabane z mrazeneho masa a z cerstveho masa. V prvom pripade sa z neho vo fabrike vyraba mucka a v tom druhom sa priamo zapracovava uz do pripravenej masy.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod melblanc » 3. Apr 2007, 16:37

Chcel by som sa opytat na vhodne krmivo pre nasu 3 mes. sucku parson russel teriera. Krmime ju Eukanubou (Puppy) ale uvazujeme nad prechodom na Hills, RC pripadne ine.

Viete poradit?
melblanc
 
Príspevky: 6
Registrovaný: 3. Apr 2007, 16:27

Poslaťod dexter13 » 3. Apr 2007, 18:10

Hills je good, ale nema specializaciu pre mensie plemena, dobry je aj trainer, arion.
Obrázok užívateľa
dexter13
 
Príspevky: 408
Registrovaný: 22. Jan 2007, 10:02

Krmivo

Poslaťod fosilia » 3. Apr 2007, 20:56

Zacnem touto vetou a hned vyradim RC. Pre nechapavych aspon obcas sa pozrite co predkladate vasim steniatkam za krmivo, presnejsie zlozenie a rozmyslajte preco je tak drahe ked v zlozeni to pripomina hypermarket.

Avoid foods with the preservatives ethoxyquin, butylated hydroxytoluene (BHT) and butylated hydroxyanisole (BHA), which are highly toxic. Tocopherol (vitamin E) and ascorbic acid (vitamin C) are safe preservatives.

Toto je zaciatocna vyvojova faza a hned do neho tlacit vaznu chemiu je sialenstvo. Skoda ze psy nevedia rozpravat, dnes by mnohe firmy svoje produkty pre psov nevyrabali.

Tiez nechapem preco chces odist od Eukanuby a nasadit horsie krmivo. I ked Hills na rozdiel od Eukanuby je bez additiv, kde sa casto schovavaju nevhodne latky. Tazko Ti bude niekto radit mas svoj rozum viest citat tak rozmyslaj. Pes je masozravec tak hladaj vsetky zivocisne zlozky v krmive. Tvoje plemeno vyzaduje na zaciatku silnejsie krmiva s proteinovymi cislami nad 30% tuky medzi 18-20%. Aj v dospelom veku vzhladom na jeho povahu vyzaduje energickejsie krmivo.
Ca a P 1,2:1 atd... Eukanuba splna tieto zaklady tak nie je preco od nej odist. Ked sa uz rozhodnes na zmenu tak aspon nech tam nie su syntetika...
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod melblanc » 4. Apr 2007, 9:18

Vdaka za odpovede,

Na Eukanube mi vadi jedine to, ze su mrnave granulky, ktore pes prehlta a nerozkuse ... je to moj prvy pes, preto mozno rozmyslam zle, ale Hills maju vacsie granule a zda sa mi, ze si na nich lepsie pochutnala (mali sme vzorku od veterinara). Tak preto ...

Inak s Eukanubou ziadny iny problem.
melblanc
 
Príspevky: 6
Registrovaný: 3. Apr 2007, 16:27

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron