cip a pas

Tu sa môžete pýtať na všetko, čo súvisí so zdravím vašich zvieratiek. Odpovedať vám budú skúsení veterinári. Potrebná registrácia.

cip a pas

Poslaťod rybicka » 30. Mar 2007, 14:15

Dobry den, chcem sa spytat, ci je mozne zacipovat a vybavit europas aj psovi-krizencovi. Lebo ja mam cistokrvnu fenku s papiermi zacipovanu a s pasom-kedze ju mam s CR, no priatel ma krizenku, lenze ked budeme chciet cestovat, chceme s obidvomi...dava sa cip a pas aj krizencom? Ma to nejake podmienky, alebo to neexistuje? Dakujem za odpoved
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod soplino » 2. Apr 2007, 21:58

samozrejme..veď predsa aj krížence môžu cestovať..to by bola poriadna diskriminácia...teeeeeda...

pes (je úplne jedno aký...proste pes) pri cestovaní cez hranice musí mat petpas..a musí byť nezameniteľne označený..za nezameniteľné označenie sa u psov s pp považuje tetovanie..(má obmedzenú platnosť..ale neviem už do ktorého roku..potom musia byť i tieto psy čipované) a u psov bez tetovania (teda bez rodokmeňa) je to čip...

do niektorých krajín (napr.VB) potrebuje mať pes okrem toho i serologické testy krvi na protilátky proti besnote..ale to určite bude vedieť lepšie veterinár..prípadne Štátna veterinárna a potravinová správa SR.
soplino

Poslaťod MVDr. Magdaléna Szabová » 4. Apr 2007, 13:46

Ano ako uz bolo spominane pas sa vydava kazdemu psovi ako aj macke a fretke. Cipuje sa kvoli tomu aby bol pes identifikovatelny, ak ma tetovanie ktore je citatelne nemusi sa cipovat.
U nas zatial nie je zakon, ktory by urcoval kedy bude povinne cipovanie namiesto tetovania.
Veterinárna ambulancia
Velehradská 8, Bratislava - Nivy
02/55960402
MVDr. Magdaléna Szabová

Späť na VETERINÁRNA PORADŇA

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia