Môj 3 mesačný kocúrik mal očko škrabnuté od ďalšieho mačiatka, ktoré mu veterinár ešte u chovateľa liečil injekčne širokospektrálnymi antibiotikami - celkovo dostal 3 dávky, bolo to v priebehu minulého týždňa. Na rohovke mu ostal malý "fliačik", s ktorým po dohode s chovateľom som mala ísť pre istotu ešte k môjmu veterinárovi na kontrolu. Ten skonštatoval zjazvenie rohovky a naordinoval mačiatku každé 3 hodiny 1 kvapku GARASONE kvapiek. Keď sme to ale konzultovali s prvým veterinárom, ktorý kocúrika liečil, ten skonštatoval, že sú to kortikoidy a že tie v žiadnom prípade na - podľa môjho veta POŠKODENÚ rohovku nedávať, pretože mača by mohlo aj oslepnúť. Keď som to spätne konzultovala s mojím vetom, ten povedal, že takéto prípady bežne lieči takýmto spôsobom.
Ešte pre upresnenie: prvý vet sa kocúrikovi pozeral na rohovku cez nejaký ten prístroj a podľa neho by poškodená nemala byť, druhý vet sa pozeral len voľným okom a poškodenie, resp. zjazvenie rohovky skonštatoval.
Takže teraz akurát tak netuším, čo mám robiť a pre kocúrika chcem samozrejme len to najlepšie. Preto by som poprosila o názor ďalšieho, do veci nezainteresovaného odborníka. Ďakujem.