Dobrý deň, rád by som sa informoval ohľadom jednej veci. Už nejakú tú dlhšiu dobu sledujem našu mačku, a spozoroval som u nej nejaké príznaky. Upresním; ona sa k nám zatúlala, keďže bývame na dedine a to je bežné. Pred necelým rokom mala aj malé mačiatka, jedno z nich umrelo a druhé pred asi dvoma mesiacmi zrazilo auto. Bolo to niekedy v lete, kedy ich už mala a malé ešte pili mlieko od mamy. Vtedy sa ale diala taká vec, že matka si niekedy nechcela k sebe pripustiť malé aby sa najedli. Mala ale tri prsníky, pričom sa jej narodili len 2 mačiatká. Jeden jej ostal pravdepodobne zapálený a odvtedy sa to s ňou vezie. Teraz už síce nič nemá, tam je to v pohode, ale správa sa veľmi čudne. Príde mi skôr trochu divá, keďže keď sa pokúsim ju pohladkať, tak buď odskočí alebo utečie. Ako keby sa bála alebo naozaj neviem
..tak isto sme spozorovali jednu vec, že keď dýcha, tak ako keby mala plný nos, resp. je počuť ako keby sa jej ťažko dýchalo a to už pretrváva dosť dlho. Tak isto zhruba od leta. Nevieme si s ňou rady, veľmi nám na nej záleží a až príliš nám prirástla k srdcu. Prosím poraďte, čo mám urobiť, resp. či ju treba dať vyšetriť zverolekárom. Prosím o pomoc