Hel+Sof píše: PÍŠTE :MAM NOVÚ MAĆIČKU AKO JU MÁM NAUČIŤ NA MAČACIE WC? PORAĎTE PROSÍM /SÚRNE\
Andrea Klegová píše:V prvom rade si musíš zadovážiť dostatočne priestranný záchodík. Nepíšeš, aká je mačička stará, ale to až také dôležité nie je. Potom musíš do záchodíka kúpiť podstielku, obyčajný piesok v žiadnom prípade nie!!! Ja osobne Ti odporúčam ZVERLIT - ja používam so zeleným označením a nedám naň dopustiť. Do záchodíka ju nasyp tak, aby bola na výšku asi 7-10cm. Potom musíš trpezlivo pozorovať mačičku a po každom papaní alebo pití ju vytrvalo klásť do záchodíka. akonáhle sa tam raz vyšpiní, malo by to ísť už samo. Hlavne potom tam nechaj výkal aspoň pár hodín, hoci zahrabaný, ona sa k svojmu pachu vráti. Možno by pre začiatok bolo lepšie, aby mala k dispozícii ešte jeden záchodík. Nemal by byť v blízkosti misiek na papanie. Ja som problém naučiť mačiatka na záchodík nemala, išlo to samo. Máme doma 6 mačiek a spolu s mačiatkami ich bolo aj 11, ale išlo to naozaj v pohode. Len to chce veľkú dávku trpezlivosti a hlavne nič nesmieš riešiť krikom, hoci by sa aj stala malá nehoda a niečo išlo bokom. Držím palce!
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia