DKo píše:Možno ma zožerú obranári aj canisterapeuti, ak si dovolím tvrdiť, že sú psy, ktoré zvládnu oboje. CT podobne ako obrana alebo hoc aj lov nie je iba o psovi, ale dvojici. Ak ide o vyzretého povahovopevného hoc aj dominantného psa, ktorý vie, že gazda mu nedá ublížiť, kľudne znesie aj polohovanie alebo naťahovanie jazyka.
DKo píše:Zolo, a čo ak, pes pre CT by mal mať dostatok energie na rozdávanie. Čo ak, pes na CT by mal mať provokačnú iskru v oku.Zolo píše:Každý hypersalámistický, v podstate "večneútlmový" typ psa je teoreticky vhodný na CT.
DKo píše:Zolo, a čo ak, pes pre CT by mal mať dostatok energie na rozdávanie. Čo ak, pes na CT by mal mať provokačnú iskru v oku.Zolo píše:Každý hypersalámistický, v podstate "večneútlmový" typ psa je teoreticky vhodný na CT.
Zolo píše:Každý hypersalámistický, v podstate "večneútlmový" typ psa je teoreticky vhodný na CT. Jasné, že u psov stredných i väčších je tento predpoklad skôr častejší, ako u malých a temperamentných. Je jedno, či je taký od prírody, alebo vďaka človeku. Ide o to, aby za žiadnych okolností nenapádal a bol kľudný. Mýlim sa? (Nils, len nepovedz, že aj toto je mýtus... )
rea píše:Iskra v oku je nutná, ak pes nemá iskru v oku a majiteľ nevie činnosť stopnúť, je otázkou času, kedy a ako mu pes vyhorí.
...repr^zent píše:Videl som o CT dokument a ty psi boli po 2h "sedeni" skutocne unaveny. Nie telesne, ale psychicky. Rozhodne to neboli nejaky prepnuty, vykastrovany salamisti.
lucik píše:
ako pracujem = ako sa pripravujem, alebo co robime v praxi?
co sa tyka pripravy, na to sa neda velmi pes pripravovat.. tak ako pisal emor, pes bud je alebo nie je vhodny na CT.. ale poznam aj fenku, ktora jednoducho vhodna na CT MUSI byt, pretoze jej majitel si ju zaobstaral prave na to a k tomu ju vychovava odmalicka.. tam to nie je podla mna ok.. pre mna je prvorada moja hava.. keby sa na to nehodila alebo by ju to nebavilo, v ziadnom pripade by som ju nenutila..
priprava ako taka je v podstate teraz len na jednotlive hodiny - ked si so spec. pedagogickou urcime co budeme robit s detmi na hodine..
Zolo píše:Veď hej, ja nehovorím, že nie. Len mi to mnohokrát pripadá tak, že ak aj nejakú energiu majú, tak veľmi dobre skrytú a navonok ju neukazujú. ale je možné, že som ich videl už po terapii, keď boli "vyšťavení"
konecne mi dnes nieco (okrem havucha) v tomto uprsanom dni zdvihlo naladu...ta predstavaDKo píše:chlape, oj ale ťa preplesnem, keď mi prídeš pod ruku a bude to v celej mojej prirodzenostiemor píše:ani psi ktori su na to vhodni mi nic nehovoria. lebo su otoceni naopak psej prirodzenosti
tak bez urazok a pejorativ Aky je podla teba pes, ked existuje aj niepes? Co musi za vlastnosti mat pes aby bol pes a nie niepes?emor píše:....zajdi si a potom mi vtrav aky musi byt pes.
....pes sa musi na CT narodit. amusi to byt podla mna niepes. to bez urazky a pejorativ.a samozrejme ze musi byt v pohode vychovany a mat solidnu socializaciu.
Späť na Výstavy, súťaže, akcie
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia