kedy kastrovat

Tu môžete písať o všetkom, čo súvisí so zdravím vašich psíkov. Ak ale očakávate odpoveď veterinára, píšte do "Veterinárnej poradne" - nižšie.

Poslaťod DKo » 7. Nov 2007, 11:00

Zolo píše:... a Ty sa, krásny človek, choď šermovať papuľou s Nilsom! Máš sa čo oháňať! Je mladší a ako vidím, tak aj "pri chuti"....
Chudák chalan, už by mohol prísť na to, že ja som oproti nemu úžasne zvýhodnený - jeho vek mám za sebou.
jó tenkrát bylo veselo
Naposledy upravil DKo dňa 7. Nov 2007, 11:09, celkovo upravené 2
DKo

Poslaťod Nils » 7. Nov 2007, 11:07

Zolo píše:
DKo píše:[a keď chcú obaja, tak je to paráda

... a Ty sa, krásny človek, choď šermovať papuľou s Nilsom! Máš sa čo oháňať! Je mladší a ako vidím, tak aj "pri chuti".... :lol:

hehe Zolo - zabudol si povedať, že aj krajší! :lol:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 7. Nov 2007, 11:09

DKo píše:
Zolo píše:... a Ty sa, krásny človek, choď šermovať papuľou s Nilsom! Máš sa čo oháňať! Je mladší a ako vidím, tak aj "pri chuti"....
Chudák chalan, už by mohol prísť na to, že ja som oproti nemu úžasne zvýhodnený - jeho vek mám za sebou.

fakt?? ale podľa ptvojich príspevkov určite nehovoríš o mentálnom veku...

vieš, keby sa múdrosť merala vekom, tak je dubový klát najmúdrejší na svete - to jedno priliehavé slovenské príslovie...

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod DKo » 7. Nov 2007, 11:11

Nils píše:hehe Zolo - zabudol si povedať, že aj krajší! :lol:
Nuž Nils, ja so Zolom si už môžeme vzájomne zapriať veselú myseľ, aby nám toľko stál koľko nám visel. Ty ešte asi nie.
DKo

Poslaťod Nils » 7. Nov 2007, 11:17

DKo píše:
Nils píše:hehe Zolo - zabudol si povedať, že aj krajší! :lol:
Nuž Nils, ja so Zolom si už môžeme vzájomne zapriať veselú myseľ, aby nám toľko stál koľko nám visel. Ty ešte asi nie.

ďakujem, ja nefajčím. - žiadne drogy...

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod emor » 7. Nov 2007, 11:25

8) ja by som si ..ale neni casu...
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod anet » 7. Nov 2007, 11:31

Zolo píše:Ešte ma v tejto situácii napadle jedna vec (a neber to prosím Ťa osobne, len debatujem!) - si chovateľka?!

Zatial nie, pracujem 18 rokov na tom, aby som sa nou mohla stat.
Zolo píše:Aký budeš mať pocit, ak dom odchovávaš druhú, či tretiu generáciu, keď si do psov v najlepšom vedomí investovala 20 rokov svojho života, keď si mala určité ciele a zámery a novému majiteľovi odovzdáš povedzme veľmi perspektívne šteňa a tešíš sa, ako sa Ti v tom zvierati neskôr spätne potvrdia Tvoje zámery, a dotyčný človek dá toto zviera (nebudem sa opakovať kvôli čomu...) vykastrovať? Mňa by teda j...o!

Pre velmi perspektivne stena hladam veeelmi perspektivnych majitelov.
Ale aj keby to nevyslo, tak by ma z toho nej....o.
Ale inak som sebec a veelmi perspektivne zviera si necham ja :D
Obrázok užívateľa
anet

Poslaťod Zolo » 7. Nov 2007, 12:04

anet píše:[

Ha, ale ak to bude s každým Tvojim vrhom tak, tak to aby si naozaj začala pracovať na tom zámku a parku... :lol:
Zolo

Poslaťod DKo » 7. Nov 2007, 12:16

anet píše:aj keby to nevyslo, tak by ma z toho nej....o.
Chovateľa najlepšie formujú chovateľské facky, tie za ktoré akože nemôže, tie v ktorých mu matka príroda ukáže, že s ňou nie sú špásy a že s ňou nevybabre. Jednoducho, kým si poriadne nenabije hubu, nepochopí o čom to je.
DKo

Poslaťod anet » 7. Nov 2007, 12:28

Zolo píše:
anet píše:[

Ha, ale ak to bude s každým Tvojim vrhom tak, tak to aby si naozaj začala pracovať na tom zámku a parku... :lol:

Bodaj by si mal pravdu.
Pracujem na nom, ale iba na takom mini zamocku. :lol:
Obrázok užívateľa
anet

Poslaťod Kaca » 7. Nov 2007, 12:43

Aby sme sa vratili k teme: Na mieste mladenca by som sa zacala zaujimat, ci existuje niekde niekto, kto ma moze naucit, ako sa mam ku psovi spravat, aby vedel, co po nom chcem. Taki ludia su a nie su to vzdy vycvikari z cvicaku. Nie kastrovat. Anet, ja mam dve feny sterilizovane, ale bola to nevyhnutnost. Mam aj samca. Radsej budem davat strasny pozor, aby niektoru nesterilizovanu nenakryl a v kritickom obdobi si to zariadujem tak, ze sa k nim vobec nedostane, ale nenecham ko vykastrovat. Kastracia ako prostriedok proti utekaniu psa??? Nevyriesi to... tam treba vychovu, a ta sa kastraciou neziska, to je iba pohodlnost. Co ma urobit mladenec, ked da stena vykastrovat a bude mu utekat nadalej? Vyhodi ho na ulicu, zanesie na veterinu aby ho uspali (zial, viem, ze sa to tiez robi, aj ked veterinar by nemal zabit zdrave zviera), alebo da do utulku???
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod anet » 7. Nov 2007, 13:06

Kaca píše:Vyhodi ho na ulicu, zanesie na veterinu aby ho uspali (zial, viem, ze sa to tiez robi, aj ked veterinar by nemal zabit zdrave zviera), alebo da do utulku???

Takto to moze skoncit, ak s tym psom budu nabijat hormony a chlapec to nezvladne.
A neprekrucajme, chlapec nepovedal ze psa kastruje lebo mu uteka.
Chcel vediet v akom veku, aby mu pes neuteklal, co vycital v uvedenom clanku.
Kaca sama mam doma psa (nestandardneho, nekastrovaneho RR) aj suku (chovnu PONku). Lenze mne psi ani pocas harania nejako vyraznejsie nekomplikuju zivot, nemusi ist pes alebo suka z domu, vencim ich spolu mimo sidliska, v case mojej nepritomnosti ho zavriem do izby.
Ale poviem ti, len raz by mi vykusal dvere alebo inak skomplikoval zivot mal by gule fuc ani by nestihol naratat do troch.
Obrázok užívateľa
anet

Poslaťod Nils » 7. Nov 2007, 13:12

anet píše:Ale poviem ti, len raz by mi vykusal dvere alebo inak skomplikoval zivot mal by gule fuc ani by nestihol naratat do troch.

teda anet! len raz by mi toto žena povedala a koniec sveta tohto leta. tvoj manžel bude zrejme mimoriadne trpezlivý typ... :wink: má môj úprimný obdiv :oops:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod oreganka » 7. Nov 2007, 13:19

Kacka, zabrdnem k tym utulkom a na temu kastracie: Zatial mozeme len snivat o utulkoch, ktore by kapacitne stacili a preto tam nie je kastracia neznamy pojem (zabranenie nekontrolovatelneho mnozenia sa jedincov, ktori su sami v existencnej krize), tam im to za zle nemam, lebo vies oni aj vedia, ze kastracia nie je pre jedinca okay, ale co maju v situacii preplnenych utulkov robit ?? a tak volia radsej nie uplne plnohodnotny psi zivot, nez zivot ziadny - smrt. Iste, dalo by sa polemizovat aku ma taky zivot pre jedinca kvalitu, ale nechajme tak. Robia ako najlepsie vedia a ja si ich nesmierne vazim. Podme k mladencovi: ten nie je v pozicii utulku a ma vsetky podmienky na to, aby mu zo stenda vyrastol krasny plnohodnotny samec. Anet tu nevedomky predviedla ako to vyzerat NEMA. Je len na chalanovi, co si z toho vsetkeho vezme. Mozno mu to otvori oci a ak nie: Koniec koncov komu niet rady - tomu niet pomoci, aspon sme sa pokusili.

PS: ako don ?
oreganka

Poslaťod Kaca » 7. Nov 2007, 13:20

anet píše:A neprekrucajme, chlapec nepovedal ze psa kastruje lebo mu uteka.

A toto je co?
kaiz píše:mam 7mes. RR a chcel by som vystihnut tu spravnu dobu, aby tym rastovo neutrpel - ale, aby mi nezdrhal.
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zdravotné záležitosti

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia